4 porcijoms reikės:

  • 1 vnt. duonos (ruginės)
  • 500 g moliūgo
  • 2 bulvių
  • 1 saldaus raudono pipiro
  • 1 morkos
  • 400 g brokolių
  • 1 čili pipiro
  • 2 lauro lapų
  • 1 a. š. bazilikų (džiovintų)
  • 3 šakelių petražolių
  • 3 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį

Gaminimas:

  1. Supjaustome kubeliais moliūgą, morką, bulvę ir saldųjį pipirą.
  2. Alyvuogių aliejuje pakepiname bulvę, morką, kol pagels plutelė. Pridedame moliūgą ir pipirus. Viską pakepiname keliolika minučių, tuomet įdedame brokolį. Gerai viską išmaišome, pabarstome druska, pipirais ir džiovintais bazilikais.
  3. Sukrečiame ragu ant duonos, ant viršaus uždedame lauro lapą ir čili pipirą. Uždengiame duoną folija ir kepame iki 160 °С įkaitintoje orkaitėje 45–50 min.
  4. Paruoštą ragu pabarstome šviežiomis petražolėmis.

Rekomendacijos. Norint paruošti ragu, geriau pasirinkti „Batternat“ rūšies moliūgą, kuris yra kriaušės formos. Šis moliūgas yra labai aromatingas, su lygia odele, geltonai rudos spalvos, su sultingu, saldžiu, sodriai oranžinės spalvos minkštimu. Dėl nedidelio dydžio ir minkštimo su mažesniu plaušelių kiekiu tokį moliūgą labai paprasta iškepti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)