„Jei turite likusių vaisių, uogų, galite greitai pasigaminti skanų trupiniuotį. Toks jaukus, šiltas naminis kepinys – nuostabus su ledais. Nors gali būti pagamintas ir iš likučių, šis desertas tikrai nėra „iš bėdos“, – „Barboros“ pranešime žiniasklaidai pasakoja „Desertų klubo“ įkūrėja Asta Petrus.

Trupininis vaisių ir uogų pyragas su ledais


Pyrago įdarui reikės:

500 g obuolių, kriaušių, kitų vaisių
200 g šaldytų uogų
150 g rudojo cukraus
2 a. š. vanilės pastos, cinamono

Trupiniams reikės:

150 g kvietinių miltų
75 g migdolų miltų
75 g rudojo cukraus
150 g sviesto
Žiupsnelio druskos

Prie pyrago – vanilinių ledų

Kepimui – apvalaus 20-25 cm skersmens kepimo indo

Kaip gaminti:

* Jei naudojate šaldytas uogas, jas atšildykite ir palikite sietelyje, kad liktų kuo mažiau skysčio. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių be vėjelio. Susmulkinkite vaisius ir uogas, sumaišykite su cukrumi ir vanilės pasta, mase padenkite kepimo formą.

* Į atskirą dubenį berkite miltus, migdolų miltus, cukrų ir druską – viską gerai išmaišykite. Sudėkite gabaliukais pjaustytą sviestą ir trinkite pirštais kartu su miltų mišiniu, kol nebeliks sviesto gumuliukų. Berkite ant įdaro ir išlyginkite. Dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 40 min. Iškepus skaniausia valgyti karštą su vaniliniais ledais.

3 būdai, kaip panaudoti kepinių likučius

„Biržų duona“ dalijasi 3 originaliais ir greitai pagaminamais receptais, kaip panaudoti kepinių likučius:

Sluoksniuotas desertas su meduoliais

Kai švenčių vaišės beveik pasibaigusios, o netikėtų svečių vis dar pasirodo – šiuo paprastai pagaminamu, vaikystę primenančiu desertu tikrai juos nustebinsite.

2 porcijoms reikės:

6 vnt. meduolių,
300 g jogurto,
pusės apelsino ir citrinos, banano.

Gaminimas:

* Jogurtą išmaišykite su citrinos ir apelsinų sultimis. Į dvi stiklines sluoksniuokite po trupintą meduolį, kelias banano riekutes ir užpilkite keliais šaukštais pagamintu jogurto kremu. Taip sluoksniuokite 3 sluoksnius, pabaigdami jogurtiniu sluoksniu.

* Dėkite kelioms valandoms ar nakčiai į šaldytuvą. Per tą laiką ingredientai susigulės, meduolių trupiniai sudrėks. Šį desertą lygiai taip pat galima sluoksniuoti didelėje torto formoje, tik produktų kiekius reikėtų patrigubinti.

Imbierinių meduolių kremas

Iš po švenčių likusių meduolių ar sausainių pasigaminkite šį kremą ir naujai atraskite jau mylimus skonius.

Reikės:

150 g imbierinių meduolių,
150–200 ml pieno (tiks augalinis),
cinamono (nebūtina),
klevų sirupo arba medaus (nebūtina),
1 v. š. kokosų aliejus.

Gaminimas:

* Sausainius sutrupinkite, užpilkite pienu. Kaitinkite prikaistuvyje kelias minutes, kol sausainiai visiškai ištirps. Pasaldinkite ar pagardinkite cinamonu. Jeigu masė labai tiršta, papildomai įpilkite pieno.

* Išjungus kaitrą įmaišykite kokosų aliejaus ir išsukite iki vientisos masės. Sudėkite į stiklainiuką ir skanaukite su obuolio riekelėmis, skrebučiais ar pan.

Greitas kūčiukų tortas

Jei per šventes pabos kramsnoti kūčiukus ar jų tebebus likę, išbandykite šį kūčiukų torto receptą.

Reikės:

500–700 g grietinės (liesesnės, puikiai tiks jogurtinė),
200 g mini kūčiukų,
cukraus arba cukraus pudros (gali būti ir kitoks saldiklis),
citrinos arba apelsinų sulčių,
šokolado plytelės,
kelių šaukštų sviesto,
pieno (nebūtina),
18 cm skersmens torto formos nusegamais kraštais.

Gaminimas:

* Kūčiukus sutrinkite iki rupių trupinių, dalį palikite netrupintų. Grietinę išmaišykite su citrusų sultimis ir cukrumi, kol ištirps. Sumaišykite kūčiukus su grietine ir dėkite į torto formą.

* Šokoladą išlydykite dubenėlyje virš karšto vandens, dėkite sviestą, išsukite. Jeigu glajus labai tirštas, greitaipraskieskite pienu. Apliekite torto paviršių ir dėkite į šaldytuvą nakčiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją