aA
Italams plaukai šiaušiasi girdint, kaip užsieniečiai skirtingas makaronų rūšis – spagečius, tagletelius, kriaukleles ir kt. – vadina tuo pačiu žodžiu „makaronai“. Tačiau jei čia tik kalbinė klaida, tai nepataisomą nuodėmę darome savo virtuvėse mėgstamiausiai makaronų rūšiai nemokėdami parinkti tinkamo padažo.
Skirtingiems makaronams – skirtingas padažas, arba kodėl Bolonijos padažas netinka prie spagečių
© Shutterstock

Tam tikro padažo skonis geriausiai ir atsiskleidžia tik su jam tinkamai parinktos rūšies makaronais. Norėdami tuo įsitikinti, galite net paeksperimentuoti, pavyzdžiui, paragaukite vieno populiariausių Bolonijos padažo su smulkiais spagečiais ir su stambesniais makaronais, – netruksite įsitikinti, kad pastarieji yra kur kas geresnis pasirinkimas.

Jūsų patogumui dalijamės ne tik pasaulyje mėgstamiausių makaronų padažų receptais, bet ir patogia atmintine, kuria galėsite vadovautis patogiai prisilipdę prie šaldytuvo.

Atmintinę galite parsisiųsti čia.

Skirtingiems makaronams – skirtingas padažas, arba kodėl Bolonijos padažas netinka prie spagečių
© Shutterstock

Makaronai su Marinaros padažu

Sočiam amerikietišku stiliumi ruoštam patiekalui su stambiai pjaustytomis daržovėmis, pavyzdžiui, morkomis ir svogūnais, rekomenduojama rinktis trumpus, bet stambius makaronus, turinčius faktūriškumo (tiks rigatoni, kriauklės formos makaronai ar creste di gallo).

Marinaros padažas

Reikės:

  • 400 g šviežių arba konservuotų pomidorų be odelių savose sultyse
  • 1 raudonojo svogūno
  • 2 skiltelių česnako
  • ryšulėlio šviežių raudonėlių arba bazilikų
  • ryšulėlio petražolių
  • 0,5 a. š. druskos
  • 1 a. š. rudojo cukraus
  • žiupsnelio juodųjų pipirų

Gaminimas:

  1. Didelėje keptuvėje arba puode storu dugnu įkaitiname aliejų. Jame apkepiname susmulkintus svogūnus ir česnaką.
  2. Jei naudojame šviežius pomidorus, kryžmai įpjauname jų odelę ir juos trumpam panardiname į verdantį vandenį, tuomet nulupame ir supjaustome. Jei naudojame konservuotus pomidorus, juos taip pat susmulkiname.
  3. Pomidorų masę ant silpnos ugnies verdame apie 20 minučių, kol padažas sutirštėja. Jei pastebime didelių pomidorų gabalėlių, padažą sutriname trintuvu.
  4. Virimo pabaigoje sudedame prieskonines žoleles.
  5. Įberiame druskos, cukraus ir juodųjų pipirų.
www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

„Gimę ne Lietuvoje“ laidos vedėjas papasakojo, kodėl nė už ką neragautų vėdarų (17)

Šeštadieniais 9.30 val. „Delfi TV“ eteryje rodomoje laidoje „ Receptų receptai “, kurioje...

Pirštus apsilaižysite: purus ir drėgnas Kristinos obuolių pyragas be miltų ir cukraus (28)

Internete „Maisto mėgėja“ pasivadinusią Kristiną Naturjevienę seka daugiau nei 75 tūkst....

Vieniems tai tikras atradimas, kitiems – siaubas: išmėginkite Odetos marinuotų kiaušinių receptą (21)

Virtus kiaušinius marinuoja britai, amerikiečiai, vokiečiai, prancūzai ir kitų tautų atstovai....

Atvėsus orams gydytoja dietologė kviečia išbandyti sočią japonišką sriubą – rameną (6)

Atvėsus orams norisi šilto ir sotaus maisto, tad sriuba – vienas geriausių pasirinkimų...

„Receptų receptai“ laidoje – sumuštiniai, kurie patiks kiekvienam (1)

Kiekvieną šeštadienį, 9.30 val. „Delfi TV“ eteryje rodoma laida „ Receptų receptai “,...

Top naujienos

Dėl pandemijos valdymo – du scenarijai: arba peržengsime ribą, arba lauks naujas smūgis lapkritį

Dėl skiepų, kaukių ir galimybių paso verdančios aistros Lietuvoje radikalėja. Nuo įtūžio ir...

Verslas valdžiai siūlo priešingą strategiją dėl degalų akcizų kėlimo: jį mažinkime benzinui (49)

Valdžiai nuo 2023-ųjų ketinant branginti degalus, o ypač, dyzeliną, kuris, skaičiuojama,...

Po „dėdės Juozo“ sulaikymo – zonos „bachūrų“ pyktis: „sudegė toks geras kelias“ (77)

Kai po ilgalaikio kriminalinės žvalgybos pareigūnų tyrimo su įkalčiais buvo sulaikytas dabar jau...

Makabriška Ellos Harper šlovė, arba kaip susiklostė sensacingosios Merginos-kupranugarės likimas (77)

XIX a. pabaigoje dėl tokių asmenų kaip garsusis Phineasas Tayloras Barnumas entuziazmo...

Vėlų vakarą Šiauliuose kilo didžiulis gaisras: užsiliepsnojo medienos sandėlis (10)

Vėlų penktadienio vakarą, 22.41 val., Bendrajame pagalbos centre skubios pagalbos tarnybų telefono...

Šamą-bananą pagavęs žvejys nepatikėjo savo akimis mokslininkai turi paaiškinimą, kas čia nutiko (45)

Lyg milžiniškas besirangantis bananas su žiaunomis – tokios išvaizdos šamą iš ežero gelmių...

Be jokių vilčių prisikelti: „Barcelona“ su žemėmis sulygino visą „Zenit“ pasipriešinimą (4)

Penktą pergalę iš eilės iškovojo ir Eurolygos viršūnėje kartu su Milano „Armani“...

Vėjas po truputį rims, savaitės pradžia bus sausesnė (1)

Šeštadienio dieną dar išliksime aktyvaus ciklono įtakoje. Diena bus debesuota su pragiedruliais....

Parodė, kokie trys vyriški plaukų kirpimai dabar patys madingiausi (78)

Kaune specializuoto vyrų grožio salono „Old Town Barbers“ salono meistrai išrinko...

Lemiamą spurtą pradėjęs Giedraitis padėjo baskams triuškinti „Monaco“ su Motiejūnu (4)

Eurolygos dvikovoje Vitorijoje penktadienį susigrūmė žaidėjus iš Lietuvos turinčios...