aA
Troškiniui, plačiai žinomam chili con carne vardu, geriausia naudoti jautienos faršą, tačiau jeigu labiau mėgstate maišytą kiaulienos-jautienos faršą, tuomet naudokite pastarąjį dviejų faršų mišinį. Į troškinį taip pat galite papildomai įdėti kukurūzų ir daugiau įvairesnių pupelių. Troškinys labai gardus patiektas su grietine ir skrudintu česnakiniu batonu. Be to, šį troškinį galite puikiai panaudoti kaip tortilijų traškučių padažą, pagardą dešrainiams ar kaip užpilą ant kepintų bulvyčių.
Šildantis patiekalas šaltam vakarui – meksikietiškas jautienos ir pupelių troškinys
© Recepto autorės nuotr.

4 porcijoms reikės:

  • 520 g tamsių konservuotų pupelių
  • 500 g jautienos faršo
  • 420 g konservuotų pomidorų (be odelių)
  • 0,5 vidutinio dydžio svogūno
  • 500 ml vandens (arba jautienos sultinio)
  • 125 ml trintų konservuotų pomidorų (be odelių ir sėklyčių)
  • 0,5 žalios paprikos
  • 1 šviežio jelapeno pipiro
  • 2 skiltelių česnako
  • 3 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 3 arb. š. raudonosios paprikos miltelių
  • 1 arb. š. kumino miltelių
  • 1 arb. š. džiovinto raudonėlio
  • 1 arb. š. čili miltelių
  • 1 arb. š. svogūno miltelių
  • druskos, juodųjų pipirų

Gaminimas:

  1. Nulupame svogūną ir česnakus, supjaustome ypač smulkiai.
  2. Iš paprikos ir jelapeno pipiro išimame sėklytes, supjaustome labai smulkiai.
  3. Puode, kuriame gaminsite troškinį, įkaitiname 3 valg. š. alyvuogių aliejaus ant vidutinės ugnies. Suberiame česnakus ir svogūną, pakepiname kelias minutes.
  4. Tada suberiame papriką ir jelapeno pipirą. Kepiname apie 4–5 min., kol daržovės šiek tiek suminkštėja.
  5. Suberiame visus prieskonius ir išmaišome, pakepiname apie 1 min.
  6. Į daržoves supilame supjaustytus konservuotus pomidorus, konservuotus trintus pomidorus ir vandenį. Verdame 30 min., vis pamaišydami.
  7. Keptuvėje ant vidutinės aukštesnės ugnies įkaitiname šlakelį aliejaus, sudedame faršą ir kepiname, kol faršas gražiai apskrunda, nuolat maišome ir sutriname, kad būtų tik smulkūs gabalėliai. Pagardiname druska ir pipirais.
  8. Kai faršas iškepa, nupilame riebalus ir sudedame į troškinį kartu su pupelėmis.
  9. Troškiname dar 40 min. ant silpnesnės ugnies, vis pamaišome.
  10. Pabaigoje pagardiname druska ir pipirais pagal skonį. Troškinį galite patiekti su grietine ir skrebučiu.
Tinklaraštis „Lithuanian in the USA“
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(2 žmonės įvertino)
3.0000

Pokalbis su Urte Mikelevičūte: ką valgyti pusryčiams artėjant pavasariui (30)

Artėjant šiltajam sezonui daugelis norės susigrąžinti per karantiną prarastas kūno formas ir...

Trys gardūs varškėčių receptai, kurie nudžiugins ir mažuosius, ir jų tėvelius (1)

Bėgant metams varškėčiai neužleidžia savo pozicijų ant lietuvių stalo bei iki šiol yra itin...

Ar žinote, kodėl verta naudoti druską konditeriniuose gaminiuose? (5)

Druska – vienas iš nedaugelio produktų, be kurio virtuvėje neišsiverstų nė vienas, o ir jos...

Iš Londono sugrįžęs Karolis Vilniuje rengia išskirtinę apeigų ceremoniją, kurioje per 15 minučių nelieka laisvų vietų (43)

Geriausiuose Londono japoniško maisto restoranuose dirbęs ir į Vilnių gyventi sugrįžęs šefas...

Skruzdėlynų pradininkė iš mažo Lietuvos miestelio: gyvenimo verslas gimė iš šeimos recepto (61)

Kiekvienos šventės saldus stalas neįsivaizduojamas be tradicinių lietuviškų saldumynų –...

Top naujienos

Vyriausybė apsisprendė vis dėlto švelninti karantiną: laisvės bendravimo ribojimai (307)

Ministrų kabinetas trečiadienį apsisprendė keisti visą eilę dabar galiojančio karantino...

Šimonytė apie galimus judėjimo ribojimus po kovo 15 dienos: sies su situacija savivaldybėse

Ministrų kabinetas trečiadienį apsisprendė nuo šeštadienio keisti visą eilę karantino...

Dulkys iš pareigų atleidžia NVSC vadovą Petraitį (2)

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys pranešė iš pareigų atleidžiantis Nacionalinio...

Plečiant bandomąjį projektą, Vilniui leista grąžinti pradinukus ir į kitas mokyklas (23)

Vyriausybė leido Vilniaus savivaldybei grąžinti pradinukus ir į kitas pasirinktas mokyklas, taip...

Tiesioginė transliacija / Tiesiogiai – iš Kauno: po verslininko Stonio sulaikymo įtarimai dar 4 asmenims

Kauno apygardos prokuratūros ir FNTT Kauno apygardos valdybos vadovų spaudos konferencija apie...

Ekspertai: Kremlius rado ginklą Navalnui palaužti (173)

Iki praėjusios savaitės netoli Maskvos esantį provincijos miestelį Pokrovą su sovietinių laikų...

Vyriausybė nustatė prievolę atvykstant į Lietuvą turėti neigiamą COVID-19 testą (22)

Vyriausybė trečiadienį posėdyje nutarė, kad visi į Lietuvą grįžtantieji ar atvykstantieji...

„Sodra“ ragina pasitikrinti savo paskyras: atnaujinta informacija apie sukauptą stažą ir taškus pensijai (1)

„ Sodra “ praneša, kad prisijungus prie asmeninės paskyros jau galima pasitikrinti, kokį...

Landsbergis atkirto į Karbauskio raginimus apsaugoti tradicinę šeimą: jam reikėtų pradėti nuo savęs (680)

Pirmadienį Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis...

„Žalgirio“ vadovas šaukiasi pagalbos: situacija liūdna, žaidėjams vėluoja algos milijoninius nuostolius skaičiuoja LKL ir LKF (296)

Kauno „Žalgirio“ vadovas Paulius Motiejūnas, „Betsafe LKL“ prezidentas Remigijus Milašius...