Tuo metu profesionalus konditeris Ali pasiūlys dar vieną nekeptą desertą: baltojo šokolado putėsius su damų piršteliais ir šviežiomis uogomis.

Daugybė kulinarinių ir konditerinių staigmenų – televizijos laidoje „Gardu Gardu“, žada organizatoriai.

Juoda duona įdaryti kalmarai

Reikės:

  • 5 kalmarų (šviežių arba šaldytų)
  • 0,5 kepaliuko juodos duonos
  • 1 kiaušinio
  • 5–6 ančiuvių filė gabaliukų
  • saujos džiūvėsėlių
  • saujos smulkiai tarkuoto parmezano sūrio
  • 1 nuluptos česnako skiltelės
  • 100 ml balto sausojo vyno
  • šlakelio baltojo balzaminio acto
  • saujos smulkintų šviežių petražolių
  • žiupsnelio druskos ir pipirų
  • žiupsnelio persilado prieskonių
  • alyvuogių aliejaus kepimui
  • mėgstamų konservuotų daržovių

Gaminimas:

  1. Duoną supjaustyti smulkiais kubeliais. Keptuvėje įkaitinti aliejų, įmesti česnako skiltelę ir įdėti ančiuvių filė gabaliukus. Maišyti ir kepti, kol ančiuviai iki galo suirs. Išimti česnako skiltelę ir suberti duonos kubelius. Išmaišyti, pabarstyti persilado prieskoniais, dar kartą permaišyti. Užpilti baltu vynu, suberti smulkintas petražoles, gerai išmaišyti ir nukelti nuo katros. Visą keptuvės turinį suversti į dubenį. Suberti džiūvėsėlius, tarkuotą parmezano sūrį, įmušti kiaušinį ir viską gerai išmaišyti.
  2. Išvalyti ir nusausinti kalmarus. Uodegos dalį užspausti mediniu iešmeliu ir įdaryti kalmarus duonos įdaru. Užspausti ir kitą kalmaro dalį mediniu iešmeliu. Keptuvėje įkaitinti aliejų ant aukštos kaitros ir sudėti įdarytus kalmarus. Kai viena pusė gražiai apskrunda, apversti, užpilti baltuoju balzaminiu actu. Pabarstyti druska ir pipirais, sumažinti kaitrą, uždengti ir kepti 5 minutes. Patiekti su konservuotomis daržovėmis.
Baltojo šokolado putėsiai su damų piršteliais

Baltojo šokolado putėsiai su damų piršteliais

Desertui reikės:

  • 100 g damų pirštelių
  • 200 g grietinėlės
  • 200 g baltojo šokolado
  • 100 g pieno
  • 1 arb. š. želatinos miltelių
  • 5 arb. š. vandens
  • 3 valg. šaukštų aviečių uogienės
  • 0,5 puodelio užplikytos kavos

Dekoravimui reikės:

  • natūralios kakavos miltelių
  • šviežių uogų
  • šviežių mėtos lapelių

Gaminimas:

  1. Užvirti pieną ir nukelti nuo kaitros. Sudėti vandenyje išbrinkintą želatiną ir gerai išmaišyti, kol želatina ištirps. Šokoladą sudėti į dubenį ir užpilti pieno mišiniu. Maišyti, kol šokoladas visiškai ištirps. Grietinėlę išplakti iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti ją į šokolado masę.
  2. Desertinėje formoje ar inde išdėlioti damų pirštelius ir apšlakstyti juos kava. Užpilti puse šokolado masės. Ant paviršiaus paskleisti keletą uogienės juostelių ir užpilti likusia šokolado masės dalimi. Palikti nakčiai šaldytuve. Prieš patiekiant apibarstyti kakavos milteliais, dekoruoti šviežiomis uogomis ir šviežių mėtų lapeliais.

Skanaus!

 Ali Gadžijevas ir Gian Luca Demarco
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)