Antakalnyje, Sapiegų parke esantis restoranas paskelbė nuo šiol kviesiantis į atviras vakarienes. „Restoraną už kokybiškus ir kūrybiškus dienos pietus jau pamėgo daugelis svečių. Čia renkasi ne tik Antakalnio gyventojai ar dirbantys čia pat esančiame „Vilnius Tech Park”, čia specialiai dienos pietų atvyksta svečiai ir iš kitų miesto vietų. Tai buvo viena didžiausių paskatų atverti duris ir vakaro metu” – įžvalgomis dalijosi savininkų pora Evelina Urbaitė ir Aivaras Šičkus.

Sapiegų parke įsikūręs restoranas „Sakmės“

Restoranas gimė iš vakarienių su bičiuliais

Kaip ir dažnai, visi geri dalykai prasideda virtuvėje, taip ir ši vieta atsirado iš meilės maistui ir malonumo kviestis draugus vakarienės į svečius. Aivaras ir Evelina savo šeimos restoranėlį, esantį dar ir ypatingoje vietoje – Sapiegų parke – „Sakmės”, kūrė taip, jog kiekvienas pasijustų esantis jų namuose.

„Mes norėjome sukurti tokią atmosferą bei aplinką, jog svečiai nesijaustų esantys formalioje aplinkoje, o pas mus svečiuose. Viduryje restorano – krosnis, interjero detalėse vyrauja jaukūs elementai, daug šilumos prideda medis. Stengiamės būti patys, pabendrauti su svečiais, o kartais kartu ir prisėsti papietauti, o dabar – ir pavakarieniauti.“

Maistas, skirtas dalintis

„Kai susirenkame su draugų kompanija, dažniausiai gaminame kartu, o stalą nukrauname lėkštėmis ir puodais, iš kurių kiekvienas dedasi, ką tik nori. Mintis neporcijuoti maisto vakarienių metu būtent iš to ir kilo. Turime slaptą tikslą, jog kiekvienas svečias atrastų savo skonių derinį: kiekvieną patiekalą jis gali susikurti pats. Vakarienių metu pateikiamas pagrindinis ingredientas, o visus garnyrus, padažus ir papildomus pagardus kiekvienas pasirenka pats sau”, – komentavo Evelina, restoranų versle dirbanti jau daugiau nei dvidešimt metų.

Sapiegų parke įsikūręs restoranas „Sakmės“

„Dalinimasis maistu skatina gyvą bendravimą, sujungia žmones: dalinamasi istorijomis, prisiminimais, nuotykiais, idėjomis, juokais, o vakarienė su draugais būtent taip ir vyksta,“ – priduria Aivaras.

„Sakmės” ir Sapiegų parkas

Prieš tai čia veikė restoranas „Sapiegų Bistro”, kurį pora transformavo į gilią reikšmę turintį restoraną „Sakmės”. „Mes norime, jog mūsų svečiai prie jaukaus ir kokybiško valgymo patirties išgirstų ir istorijas, sakmes, kurias seka maistas, kurias seka ypatinga vieta, kurias seka virtuvės šefas ar sukelia bendras potyris. Čia nerasite vienos šalies virtuvės, „Sakmėse” persipina daug kultūrų. Visgi pati vieta diktuoja savo toną – Sapiegų rūmai statyti kaip būsima Abiejų Tautų Respublikos valdovo vasaros rezidencija, čia buvo didžiulis sodas, kuriame augo ne tik vietinės daržovės ar vaisiai, čia būta ir figmedžių, granatmedžių bei citrinmedžių. Šis parkas buvo įspūdinga ir svarbi iškilmių vieta”, – pasakojo restorano savininkas Aivaras Šičkus.

Šefo duoklė – vietinės produkcijos svarba, balansas ir skandinaviški linkėjimai

Restorano meniu rasite įvairių maisto kultūrų įtakos, artimos čia ir bendros visame pasaulyje vyraujančios tendencijos: fermentavimas, marinavimas, vietinės produkcijos svarba ir be abejo, balansas, kurį jauti pavalgęs. Mat pagrindiniam virtuvės šefui Žilvinui Laurinėnui nemažai įtakos turėjo ir jo pagrindinė mokykla – Skandinavija. Jis, kartu su garsiu virtuvės meistru Deivydu Praspaliauskiu virtuvės amato mokėsi Danijos restoranuose. Beje, su Deivydu jie turi ir dar vieną sąsają, – mat abu esantys iš to paties miestelio.

Sapiegų parke įsikūręs restoranas „Sakmės“

Vakarienės vyksta kiekvieną ketvirtadienį, 19:00. Reikalinga registracija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)