aA
Rudens derlius skaniausias tada, kai gali juo pasidalinti su draugais – tokia idėja vedina Renata Ničajienė sukvietė savo drauges ir koleges maisto tinklaraštininkes ir socialinių tinklų maisto, sodo bei gyvenimo būdo temų nuomonės formuotojas į sodyboje Druskininkuose puoselėjamą „Stiklo namą“, kuriame sukūrė tikrą rudens gėrybių šventę.
Rudens derliaus šventę surengusi tinklaraštininkė Ničajienė dalijasi daugiausia pagyrų sulaukusio užkandžio receptu: jam abejingų nebuvo
© Organizatorių nuotr.

Renginyje dalyvavo paskyros „Žaidžiame virtuvę“ autorė Elžbieta Monkiewicz, tinklaraščio „Gyvenimas Kaime“ autorė Ieva Anelauskaitė Motiejauskė, rašytoja ir prodiuserė Viktorija Urbonaitė, gyvenimo būdo nuomonės formuotoja Sigita Petrunina, tinklaraščio „Proto aistros“ autorė Jolita Mikolaitienė, „Kumutės virtuvė“ autorė Renata Šniolienė ir maisto tinklaraštininkė iš Druskininkų Anželika Stančikienė.

Rudens derliaus šventę surengusi tinklaraštininkė Ničajienė dalijasi daugiausia pagyrų sulaukusio užkandžio receptu: jam abejingų nebuvo
© Organizatorių nuotr.


Renatos kuriamas tinklaraštis „Sezoninė virtuvė“ taip pavadintas ne atsitiktinai – viso vakaro metu Renata svečius vaišino būtent sezoniniais rugsėjo skanėstais. Net ir renginio dekoras buvo sezoninis – stalas buvo papuoštas rudeninėmis gėlėmis ir obuoliais.

Rudens derliaus šventę surengusi tinklaraštininkė Ničajienė dalijasi daugiausia pagyrų sulaukusio užkandžio receptu: jam abejingų nebuvo
© Organizatorių nuotr.


Pirmasis vakaro užkandis – trys skrebučių (it. bruschetta) versijos. Viena iš jų – skrebučiai su rikota, rudeninėmis avietėmis ir nasturtomis, kita skrebučių rūšis su čia pat, „Stiklo name“, užaugusiais pomidorais. O trečia, bene daugiausia pagyrų sulaukusi skrebučių versija, Renatos pavadinta „Žemaičio ir dzūkės meilė“. Jų sudėtyje – žemaitiškas kastinys ir dzūkiškos voveraitės, užkandžio receptą rasite straipsnio pabaigoje.

Rudens derliaus šventę surengusi tinklaraštininkė Ničajienė dalijasi daugiausia pagyrų sulaukusio užkandžio receptu: jam abejingų nebuvo
© Organizatorių nuotr.


Renginio viešnios taip pat pristatė ir savo skrebučių versijas. Improvizuotos skrebučių dirbtuvės vyko čia pat, „Stiklo name“, kuris yra pilnai įrengtas maisto gamybai, turi viryklę ir orkaitę.

Rudens derliaus šventę surengusi tinklaraštininkė Ničajienė dalijasi daugiausia pagyrų sulaukusio užkandžio receptu: jam abejingų nebuvo
© Organizatorių nuotr.


Paragavus užkandžių, atėjo eilė pagrindiniam vakaro patiekalui – kepsninėje keptai ir lengvai parūkytai anties krūtinėlei, prie kurios puikiai derėjo rudeninių aviečių ir garstyčių sėklų padažas, šeimininkės darže nuskintos gražgarstės ir svečių lauktuvėms atvežtos fermentuotos daržovės bei vaisiai O šventę vainikavo nostalgija persmelktas vienas populiariausių tinklaraščio „Sezoninė virtuvė“ receptų – braškių tortas su Kuršėnų vyniotiniu.

Rudens derliaus šventę surengusi tinklaraštininkė Ničajienė dalijasi daugiausia pagyrų sulaukusio užkandžio receptu: jam abejingų nebuvo
© Organizatorių nuotr.


Dalinamės rudens derliaus šventės perliuku, Renatos Ničajienės skrebučio „Žemaičio ir dzūkės meilė“ receptu:

Rudens derliaus šventę surengusi tinklaraštininkė Ničajienė dalijasi daugiausia pagyrų sulaukusio užkandžio receptu: jam abejingų nebuvo
© Organizatorių nuotr.


* Voveraites nuvalykite ar nuplaukite, suplėšykite (jos plėšosi kaip kokios sūrio lazdelės).

* Didesnėje ir gilesnėje keptuvėje pakepinkite kelis pjaustytus svogūnus su dviem česnako skiltelėmis ant alyvuogių aliejaus, suberkite voveraites. Kad tilptų daugiau voveraičių, šeimininkė naudojo didesnį 26 cm troškintuvą su dangčiu.

* Kepdamos voveraitės paleis savo sultis, kuriose pačios ir išsitroškins. Kad grybai būtų kvapnesni, gardinkite čiobreliais, šaukšteliu maltų džiovintų baravykų miltelių ir maltais juodaisiais pipirais su druska. Kepkite, kol voveraičių sultys pilnai nugaruos, pabaigoje įberkite saują smulkintų krapų. Palikite praaušti.

Rudens derliaus šventę surengusi tinklaraštininkė Ničajienė dalijasi daugiausia pagyrų sulaukusio užkandžio receptu: jam abejingų nebuvo
© Organizatorių nuotr.


* Supjaustykite prancūzišką bagetę, ant riekelių negailėdami tepkite kastinio, ant viršaus užberkite voveraičių, dar keli pipirų malūnėlio pasukimai, šviežių krapų, valgomų nasturtų žiedų papuošimui, ir galima nešti ant stalo. Skanaus!

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(5 žmonės įvertino)
5.0000

Tinklaraštininkė dalijasi rauginimo ypatumais: vienos daržovės skonis ypatingai maloniai nustebino, o kitos neberaugs – nesužavėjo nei skonis, nei vaizdas + 3 receptai

Dražovių rauginimas – fermentacija – nauja maisto mados banga, ne per seniausiai atkeliavusi...

Dailūs ir gardūs keksiukai su obuoliais: receptas toks nesudėtingas, kad nesunkiai pagamins ir vaikai

Mokytojų diena – puiki proga skirti pedagogams ypatingą dėmesį. Tam puikiai tinka valgomos...

Apie panevėžietės namie kepamą duoną sklinda legendos – jos prašo ne tik namiškiai, bet ir draugai + receptas

Naminę duoną jau 9 metus kepanti panevėžietė Sandra Puluikienė teigia, kad duona negali...

Prof. Rimantas Stukas apie ilgai galiojančius maisto produktus: kai kurias kruopas galima laikyti ir 30 metų (1)

Turbūt nėra namų virtuvės, kurioje nepasitaikytų maisto produktų, skaičiuojančių ne vieną...

Vakarienei – 7 idėjos: kaip greitai pasigaminti tokių patiekalų, kad būtų gardu ir nenukentėtų piniginė

Mokomės taupyti. Ruošdami vakarienę – taip pat. Siekdami neišlaidauti pirmiausia peržvelkime,...

Top naujienos

Karybos ekspertas Ždanovas – apie tai, ką daro Rusijos generolai: vaizdo įrašai parodo kraupią realybę (7)

Ukrainos kariuomenei toliau sėkmingai puolant, viešoje erdvėje gausiu filmuotos medžiagos,...

Leonid Bershidsky

„Bloomberg“: Putino laukia nelinksmas gimtadienis, situacija jam darosi pavojinga (4)

Dabar jau žinome: net ir tokioje griežtai kontroliuojamoje šalyje kaip Rusija karinių...

Karas Ukrainoje. Išlaisvintame Lymane – sukrečiantis radinys: aptikta masinė kapavietė Ukrainiečiai skelbia smogę viešbučiui Chersone su rusų pareigūnais (6)

Ukrainos pajėgos dar labiau veržiasi link Rusijos okupuoto Chersono miesto, antradienį...

Kraupi avarija Priekulės aplinkkelyje: kaktomuša susidūrė du automobiliai, vienos moters būklė sunki dėl avarijos kelias buvo nepravažiuojamas  (1)

Trečiadienio vakarą Priekulės aplinkkelyje du automobiliai susidūrė kaktomuša, sužaloto du...

Tarptautiniame fronte – čempionų meistriškumo pamoka „Rytui“

Pergalingai vietiniame fronte startavęs Vilniaus „Rytas“ trečiadienį vakare patyrė pirmą...

Vilniaus gatvėje – drastiškas vaizdas: tai nufilmavę žmonės atpažino garsų advokatą (32)

Vilniuje gatvėje žmonės tapo liudininkais, kaip išsiskyrusių tėvų konflikto įkarštyje vaikas...

Zelenskis patvirtino: Ukraina sieks priimti pasaulio čempionato kovas (1)

Ukraina prisijungė prie jungtinės Ispanijos ir Portugalijos paraiškos surengti FIFA 2030 metų...

Sniego pilys

Silpnavalis, nekonfliktiškas ir mėgstantis išgerti – taip žvalgyba apibūdino Brežnevo sūnų, tuo tarpu proproanūkis elgetauja Turkijoje

Teigiama, kad įtakingų tėvų vaikai gimsta „su auksiniu šaukštu burnoje“. Tačiau SSRS...

SuTaupyk

Apsipirkdamas Lenkijoje lietuvis rado gudrų būdą išleisti dar mažiau: dauguma apie tai net nežino Vardija pasikeitusias lenkiškas kainas ir kas vis dar pigiau nei Lietuvoje (2)

Reguliariai Lenkijoje apsipirkinėjantys Pietų Lietuvos rajonų gyventojai pastebi, kad kaimyninėje...

Lietuvoje daugėja multimilijonierių: įvertino, kas padėjo susikrauti pinigus tokiu metu (5)

Pastaruoju metu Lietuvoje daugėja multimilijonierių. Per vienerius metus, nuo 2020-ųjų iki...