aA
Kuo unikalūs Baltijos regiono skoniai? Atsakymo į šį klausimą pastaruosius mėnesius ieškojo virtuvės šefas Andrius Kubilius. Neseniai jis pradėjo diriguoti restorano „Dublis“ komandai.
Virtuvės šefas Andrius Kubilius
Virtuvės šefas Andrius Kubilius
© Robertas Daskevičius

DELFI atsiųstame pranešime pristatomas naujas restorano meniu, kuriame dėmesys skiriamas tam, kas artima, ir šiuolaikinėms to interpretacijoms.

„Mūsų kulinarinės paieškos prasidėjo nuo gamtos ir joje randamų skonių tyrimo. Naujoji Baltijos regiono virtuvė jungiasi su prieš dešimtmetį išgryninta „New Nordic“ kulinarine filosofija. Tai – dešimties taisyklių maisto kūrybos filosofija, kurioje ypatingas dėmesys skiriamas produktų sezoniškumui, lokalumui, bendruomenės kūrimui ir tvarumui. Toli dairytis juk nereikia, nuostabių skonių galime rasti vos išėję į gretimą parką. Štai Vilniaus Bernardinų sode tuoj prasidės briedžiukų sezonas – tai vieni brangiausių pasaulio grybų, kuriuos Lietuvoje mažai kas ragavęs! Mes vis ieškome egzotiškų virtuvių, tačiau pamirštame, kad Baltijos regionas – labai turtingas ir unikalus. Tad naujoji mūsų virtuvė kvies naujai pažinti skonius, kurie mums kultūriškai artimi“, – pasakoja šefas A. Kubilius.

Restorano „Dublis“ patiekalai
Restorano „Dublis“ patiekalai
© Robertas Daskevičius

Darbą naujoje virtuvėje jis pradėjo plėsdamas restorano komandą. Joje vis dar laisva viena, labai egzotiškai skambanti pozicija – laukinių gėrybių rinkėjas. „New Nordic“ filosofija ir Baltijos regiono virtuvė paremta šviežiomis, sezoniškomis gėrybėmis. Jos nebūtinai populiarios, nebūtinai tos, kurias lengvai įsigysi artimiausiame turgelyje. Restoranų versle konkurencija didelė, tad tegu laimi geriausi. O geriausi man asocijuojasi su kūrybiškumu ir su pačiais geriausiais ingredientais“, – neįprastai skambančią darbo poziciją paaiškino restorano šefas.

Toli dairytis juk nereikia, nuostabių skonių galime rasti vos išėję į gretimą parką. Štai Vilniaus Bernardinų sode tuoj prasidės briedžiukų sezonas – tai vieni brangiausių pasaulio grybų, kuriuos Lietuvoje mažai kas ragavęs!
A. Kubilius
Restorano „Dublis“ patiekalai
Restorano „Dublis“ patiekalai
© Robertas Daskevičius

Dešimt metų gastronomijos srityje dirbantis A. Kubilius įkvėpimo ieško ne tik gamtoje, bet ir prosenelės užrašuose. Jos pomėgis kulinarijai A. Kubiliaus šeimoje buvo perduodamas iš kartos į kartą. „Prosenelė mokslus baigė Prancūzijoje, išleido keletą knygų apie maisto gamybą, vadovavo žurnalui „Moteris“. Ji pati mokė kulinarijos ir vadovavo sveikatingumo valgyklai. Turiu išsaugojęs nemažai jos užrašų ir knygų, jau galvoju apie tai, kaip jos receptus prikelti naujam gyvenimui“, – sako naujasis restorano virtuvės šefas.

Jis teigia, kad Naujoji Baltijos regiono virtuvė paremta eksperimentais – juk tai Naujoji mūsų regiono virtuvė. „Šiandien mūsų noras – priversti Naująja Baltijos regiono virtuvę pamilti ne tik lietuvius, bet ir svečius iš užsienio“, – sako A. Kubilius.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

5 gardūs receptai išskirtiniams ir ilgiems pusryčiams – skirkite laiko sau ir savo artimiesiems (6)

Jei darbo dieną retas kuris galime pasimėgauti neskubiais pusryčiai s, savaitgalį yra tas metas,...

„Gimę ne Lietuvoje“ laidos vedėjas papasakojo, kodėl nė už ką neragautų vėdarų (18)

Šeštadieniais 9.30 val. „Delfi TV“ eteryje rodomoje laidoje „ Receptų receptai “, kurioje...

Pirštus apsilaižysite: purus ir drėgnas Kristinos obuolių pyragas be miltų ir cukraus (36)

Internete „Maisto mėgėja“ pasivadinusią Kristiną Naturjevienę seka daugiau nei 75 tūkst....

Vieniems tai tikras atradimas, kitiems – siaubas: išmėginkite Odetos marinuotų kiaušinių receptą (22)

Virtus kiaušinius marinuoja britai, amerikiečiai, vokiečiai, prancūzai ir kitų tautų atstovai....

Atvėsus orams gydytoja dietologė kviečia išbandyti sočią japonišką sriubą – rameną (6)

Atvėsus orams norisi šilto ir sotaus maisto, tad sriuba – vienas geriausių pasirinkimų...

Top naujienos

Ar Lietuva praleido progą netylėti: po blaškymosi užsienio politikoje gali sulaukti pasekmių (118)

Atėjo laikas laisvės ir demokratijos darbotvarkę paversti vienu pagrindinių Lietuvos užsienio...

Vieno kroviklio direktyva: bus patogiau, bet gali didėti gaminių kainos

Elektronikos gamintojai ir platintojai palaiko Europos Komisijos iniciatyvą Bendrijoje nustatyti...

Išrikiavo blogiausiai vertinamus ministrus: kas pateko į pirmą penketuką (122)

Rugsėjo pabaigoje „Baltijos tyrimai“ atliko apklausas, kurių metu gyventojai nurodė, jų...

Lukašenkos sprendimas pašiurpino gydytojus: tai beprotybė (269)

Baltarusijos valdžios pareigūnai praėjusį penktadienį pašiurpino gydytojus atsisakydami paklusti...

Nausėda sako, kad Kairio baldų pirkimo situacija „neturi kartotis“ (22)

Prezidentas Gitanas Nausėda kritikuoja kultūros ministro kabineto baldų pirkimą sakydamas, kad...

Latvija pirmą kartą planuoja įvesti įstatymą, kurio dar niekada neprireikė (3)

Latvijos sveikatos apsaugos ministerija planuoja penktadienį kreiptis į vyriausybę ir paprašyti...

Rizikingi prietaisai, vadinami šio amžiaus revoliucija: netrukus jie bus būtini kiekvienuose namuose

„Išmanieji namai“ skirtingiems žmonėms reiškia skirtingus dalykus. Kai kuriems tai yra...

Žada keisti vairuotojo pažymėjimo galiojimo tvarką: dešimtmetį naudotis būtų galima tik su viena sąlyga (328)

Lietuvoje rengiamasi keisti Saugaus eismo automobilių keliais įstatymą (SEAKĮ) ir vairuotojo...

Šiemet apsipirkimą Vėlinėms gyventojai pradėjo anksčiau: žvakės brango apie 10 proc. (8)

Lietuviai jau pradėjo ruoštis Vėlinėms – parduotuvėse ieško kapų žvakių, renkasi gėles....

Gyvenimas apsivertė aukštyn kojom: metė prestižinį darbą ir ėmėsi profesijos, apie kurią nepasakodavo mokykloje

Mokykla, šimtukai iš brandos egzaminų ir teisės studijos – tokia sklandi ir užtikrinta atrodo...