Švelni tekstūra, puiki išvaizda ir su niekuo nesupainiojamas skonis – ir nors skamba sudėtingai, tačiau tam reikės tik švelnumo maišant ir truputį kantrybės laukiant.

Šiuo receptu dalijasi tinklaraštis „My Wife Did It“.

Taigi tradicinio medaus torto prašome pasislinkti, o mums reikės:

  • 350 g sausainių „Gaidelis“
  • 250 g ištirpinto sviesto
  • 750 g kreminio sūrio „Philadelphia“
  • 180 g cukraus pudros
  • 0,5 a. š. vanilės ekstrakto
  • 2 a. š. citrinos žievelės
  • 1 š. citrinos sulčių
  • 2 šaukštų miltų
  • 4 kiaušinių
  • 300 ml riebiausios grietinėlės
  • šilauogių ir cukraus pudros (papuošimui)

Svarbu: visi produktai turi būti kambario temperatūros!

Sūrio pyragas

Gaminimas:

  1. Orkaitę įkaitiname iki 160 laipsnių (140, jei naudosit ventiliatoriaus funkciją).
  2. Smulkiai sutrupiname sausainius (geriausia smulkintuvu) ir sudedame į indą. Įpilame ištirpintą sviestą ir gerai išmaišome.
  3. Pusę masės sudedame į torto formos (naudojau 22 cm) pagrindą ir išlyginame. Kita puse masės padengiame torto formos šonus. Viską gražiai suspaudžiame palikdami tarpelį (1 cm) iki formos viršaus. Atvėsiname šaldytuve apie 30 min.
  4. Kol pagrindas „ilsisi“, gaminame torto vidų. Sumaišome kreminį sūrį, cukrų, vanilę, citrinų sultis ir jų žievelę su elektriniu plakikliu. Reikia plakti tik tiek, kad susimaišytų – neperplakame.
  5. Švelniai įmaišome miltus ir po vieną įmušame kiaušinius. Viską vėl švelniai sumaišome iki vientisos masės.
  6. Įmaišome grietinėlę.
  7. Visą masę atsargiai sudedame į kepimo formą. Kepame apie 1 val. 30 min.

Kiti patarimai:

  • Kol pyragas kepa, jokiu būdu neatidarinėjame orkaitės.
  • Baigus kepti paliekame pyragą orkaitėje su atidarytomis durelėmis (mažiausiai 30 min.).
  • Atvėsusį pyragą dedame į šaldytuvą mažiausiai 4 val.

Skanaus!