Na, o laukiant šios išskirtinės receptų laidos pasikalbėjome su televizijos laidų „Delfi Rytas“, „Ateities karta“, „Gimę ne Lietuvoje“ ir „M360“ prodiuseriu Justinu Arlausku, kuris atvirai papasakojo ne tik apie savo pomėgį gaminti, tačiau ir ką pats pasirinktų kepti turėdamas viską padaryti greitai ir galėdamas panaudoti tik vieną skardą.

„Gaminti mėgstu, tačiau man reikia įkvėpimo. Įkvėpimu gali tapti žinojimas, kad į svečius ateis draugų kompanija (juokiasi). Kartais mėgstu ir save palepinti ir, pavyzdžiui, nusipirkti krevečių ar midijų bei pasigaminti kažką ypatingo tik sau.

Per karantiną apskritai pradėjau daugiau gaminti, ėmiau vis didesnį dėmesį atkreipti į tai, ką dedu į burną, iš ko tai pagaminta. Taip pat ėmiau labiau planuoti, ką kokiomis savaitės dienomis gaminsiu ir supratau, kad labai daug maisto išmetu, todėl dažniau pirkdavau maisto, bet po mažiau, kad jis nesugestų ir neatsidurtų šiukšlių dėžėje“, – pasakojo J. Arlauskas.

Justinas Arlauskas

Justinas išdavė, jog dažniausiai jo gaminami patiekalai priklauso nuo nuotaikos ar net savaitės dienos. Šiokiadieniais, kai darbas veja darbą, pašnekovas virtuvėje sukasi gana retai, tačiau savaitgalį pusryčiams dažniausiai renkasi savo pagamintus purius varškėčius, kreminę kiaušinienę ar šakšuką. Jo patiekaluose visuomet rasi žalumynų, gardaus sūrio ir daržovių.

„Savaitgalio pietums stengiuosi paieškoti kokių įdomesnių bei ilgiau gaminamų patiekalų. Pavyzdžiui, paskutinį kartą gaminau Vitello Tonnato – vištiena, marinuota baltame vyne su tunų ir kaparėlių padažu.

Dar studijuodamas universitete dirbau meksikietiško maisto restorane. Dirbau padavėju, o vėliau administratoriumi, tad virtuvės darbą kasdien mačiau iš labai arti. Šioje vietoje dirbdamas ir supratau, kiek daug jėgų ir kūrybos virtuvės šefai bei apskritai visa komanda atiduoda tam, kad mūsų lėkštėse atsidurtų vienokie ar kitokie patiekalai. Kaip jie gimsta, kaip yra išjaučiami, kiek laiko užtrunka, kad įvairūs skoniai susigulėtų, susižaistų ir kad jie patiktų svečiams. Palyginčiau tai su muzikantų sukuriamais kūriniais – nė vienas iš karto nežino, kuriuos iš jų iš karto pamils jų klausytojai, kuriems prireiks laiko, o kurie tiesiog „neužkabins“ gerbėjų širdžių ar ausų“, – kalbėjo „Delfi TV“ prodiuseris.

Vienos skardos patiekalai

Paklaustas, kokį patiekalą rinktųsi gaminti vienoje skardoje, Justinas nesutriko ir tuoj pat išpyškino, jog tai turėtų būti vietnamietiški suktinukai, takos arba buritai, kuriuos, anot J. Arlausko, taip pat puikiai galima gaminti ir orkaitėje. Vienos skardos patiekalai – idealiai tinka laukiant būrio svečių. Tai ir sutaupo laiko, ir leidžia greitai pagaminti daug gardaus maisto.

„Galima dar paskrudinti duonelės, o tada jau leisti fantazijai žaisti: įvairūs sūriai, paštetai, užtepėlės ir pan. Pats labai mėgstu gaminti avokado, kiaušinių, lašišos ir krapų užtepėlę ant skrebučio, kurį paruošiu orkaitėje. Viską susmulkinu, dedi majonezo, druskos, pipirų, išmaišau ir tepu“, – savo virtuvės gudrybes vardijo žinomas prodiuseris.

„Delfi TV virtuvė“ veikia verslo centre „Vertas“, esančiame Gynėjų g. 16, Vilniuje. Norintieji šioje erdvėje filmuoti savo maisto šedevrus, daryti pristatymus ar kitus renginius, jau dabar gali rašyti el. paštu rinkodara@delfi.lt.

„Delfi TV“ eteryje laidą „Receptų receptas“ galite stebėti kiekvieną šeštadienį 9.30 val. „Delfi TV“ – nemokamas televizijos kanalas pasiekiamas visiems Lietuvos gyventojams. Nerandi? Kreipkis į savo televizijos tiekėją arba įjunk kanalų skenavimą savo televizoriuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją