Beje, padažo prieskonių ingredientus galite varijuoti, kokie jums labiausiai patinka. Galite dėti kitokius prieskonius nei mano recepte, bet žinoma, nuo to skonis šiek tiek skirsis, tad pirma siūlau pabandyti pasirinktus prieskonius sumaišyti su padažu mažame indelyje, taip patikrinsite, ar patiks derinys. Ir dar – padažo tirštumą-skystumą reguliuokite įpildami pieno ir jogurto. Taip pat galite naudoti ir paprastą natūralų jogurtą, tuomet padažas bus skystesnis.

Pagal šį receptą išeis apie 700 ml padažo.

Avokadų ir graikinio jogurto padažas

Reikės:

  • 1 didelio avokado
  • 1 skiltelės česnako
  • 1 stiklinės susmulkintų šviežių petražolių
  • 4 mažų indelių graikiško jogurto (~500 g)
  • 8 valg. š. pieno
  • 0,5 arb. š. druskos
  • 1/3 arb. š. baltųjų pipirų
  • 1 labai mažos svogūno (arba saujos susmulkintų svogūnų laiškų)
  • 0,5 arb. š. džiovinto čiobrelio
  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 0,5 citrinos (sulčių)

Gaminimas:

Visus produktus sudėti į smulkintuvą ir sutrinti iki vientisos masės.
Sūrumą-skystumą reguliuoti galima pagal skonį – pridėjus daugiau druskos (sūrumas), pridėjus daugiau graikiško jogurto ar pieno (skystumas/tirštumas). Tinka su įvairiausiais patiekalais.