„Cassoulet“ (liet. – kasulė) – tai turtingo skonio prancūziškas troškinys, kuriame – antiena, kiaulienos dešrelės, pupelės. Jo užvalgius galime eiti skaldyti malkas – tai sotus šaltojo metų laiko patiekalas“, – sako B. Nicholson.

Tiesa, tradicinį variantą ji lėkštėje pateikia savaip: „Vietoje pupelių aš naudoju perlines kruopas – jos su antimi sutaria kaip geriausios draugės.“

„Jei norite naujų įspūdžių ir išmėginti kažką naujo – labai rekomenduoju šitaip ištroškinti anties kulšeles“, – pataria B. Nicholson ir teigia, kad pagal šį receptą pagaminta, vyne ir sultinyje ilgai troškinta antiena pamaitins net labiausiai išalkusius.

Beatos Nicholson antienos troškinys

Prancūziškai troškintos ančių kulšelės („cassoulet“)

Reikės:

  • 4 ančių kulšelių
  • 400 g plonų kiaulienos dešrelių
  • druskos, pipirų
  • 3 morkų
  • 2 saliero stiebų
  • 1 svogūno
  • 3 skiltelių česnako
  • kelių lauro lapų
  • čiobrelio šakelės
  • 1 šaukšto pomidorų pastos
  • 300 ml raudonojo vyno
  • 100 g perlinių kruopų
  • 500 ml sultinio ar vandens

Gaminimo būdas – laidos įraše.