Prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė Aistė Rasmussen pataria, kokius sveikus ir sočius receptus geriausia išmėginti skubantiems ir nuolat užimtiems darbuotojams.

Jau praėjo tie laikai, kai išsitraukti priešpiečių dėžutę darbe buvo nejauku ar nepatogu prieš kolegas. Įtemptas gyvenimo ritmas verčia taupyti skrandžio sąskaita, todėl šiuo metu naminis maistas – tikra vertybė. Į priešpiečių dėžutę įsidėjęs namuose gaminto maisto, darbuotojas tiksliai žino, ką valgys, todėl ši praktika mūsų šalyje tampa vis labiau pastebima.

Sumuštinis gali būti sveikas ir gurmaniškas

Labiausiai paplitęs į priešpiečių dėžutes dedamas maistas yra sumuštiniai. Dauguma žmonių įsitikinę, kad sumuštiniai nėra sveikas maistas, tačiau tai netiesa. Pasak maisto ekspertės A. Rasmussen, gaminant sumuštinį svarbiausia yra tinkamai pasirinkti duoną.

„Geriausia naudoti viso grūdo ruginę duoną, o jeigu norite sveiko ir skanaus varianto, įdarui rinkitės trintas, virtas, garintas ar šviežias daržoves ir vaisius. Visada užduokite sau klausimą, ar tikrai sumuštiniui reikia padažo? Daugelis dažnai renkasi majonezą, tačiau padažas gali būti gaminamas ir iš kitų maisto produktų – citrinų, garstyčių ar avokadų. Beje, pastarasis vaisius gali būti naudojamas ir kaip įdaras ar kaip padažas“, – atskleidžia kulinarė.

Sumuštinis su avokadu


Reikės:

100 g avokado
35 g pilno grūdo duonos
šiek tiek druskos
kelių gramų saldžiosios paprikos

Paimkite pilno grūdo duonos riekę, ant jos uždėkite riekelėmis pjaustytą avokadą, pabarstykite druska ir sumuštinio viršų padenkite susmulkina paprika.

Labiau išalkusiam – picos suktinukai

Gaminant pietus į darbą, reikia stengtis vadovautis bent keliomis pagrindinėmis taisyklėmis. Viena iš jų – maistas turi būti skanus ir greitai negendantis. „Pagamintas maistas taip pat turėtų būti sotus, nes į darbą žmonės dažniausiai nešasi tik nedideles porcijas, kurios turi suteikti sotumo jausmą visai likusiai darbo dienai“, – teigia A. Rasmussen ir dalijasi dar vienu greitu ir patogiu receptu, puikiai tinkančiu neštis į darbą.

Picos suktinukai

Reikės:

300 g picos tešlos
150 g mocarelos
100 g šaltai rūkytos šoninės
pusės skardinės konservuotų pomidorų
šiek tiek džiovinto baziliko ar raudonėlio

Iš pradžių išvyniokite picos tešlą ir ją šiek tiek pakočiokite. Tuomet ant viršaus pilkite konservuotus ir jau sutrintus pomidorus, išdėliokite šoninę, sūrį ir pabarstykite prieskoniais. Susukite į mažą ritinėlį ir, supjaustę centimetro dydžio riekelėmis, išdėliokite ant kepimo skardos. Kepkite iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių.

Puikus pasirinkimas salotų entuziastams

Lengvas, nekaloringas, tačiau energijos suteikiantis patiekalas yra salotos. Rinktis jas pietaujant yra ne tik sveika, tačiau ir skanu – tereikia išmokti išsirinkti tinkamą receptą pagal asmeninį skonį.

Salotos su vištiena


Reikės:

keptos vištienos krūtinėlės
4 šaukštų konservuotų kukurūzų
pomidoro
saujos gražgarsčių
poro
šaukštelio natūralaus jogurto
mėgstamiausių prieskonių

Visus ingredientus smulkiai supjaustykite, pagardinkite prieskoniais ir sumaišykite su jogurtu. Šios salotos, anot A. Rasmussen, neapkrauna skandžio ir suteikia sotumo jausmą.

Pasak maisto ekspertės, gaminant maistą, kurį ketinama neštis į darbą, taip pat svarbu, kad jo ruošimas rytais neužimtų daug laiko. „Geriausia maistą pasigaminti iš vakaro, tačiau sumuštinius visuomet gaminkite ryte, nes tada jie bus švieži ir skanūs“, – pataria maisto ekspertė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)