aA
Aplankyti šioje apžvalgoje aprašomą vietą man rekomendavo netoliese dirbanti draugė, kuri kartu su kolegomis neretai būtent čia ir pietauja – kavinėje „Trobelė“. Nesumaišykite su kita – „Senąja trobele“, ši trobelė yra įsikūrusi Šiaurės miestelyje ir čia veikia jau daugiau nei 10 metų! Nors pro šią vietą esu praėjusi ar pravažiavusi n kartų, džiaugiuosi ją atradusi bent dabar. Įdomu, kuo ji gera?
Kavinė „Trobelė“
Kavinė „Trobelė“
© Asmeninio albumo nuotr.
Tinklaraščio „Pietų pertrauka“ kūrėja Roberta Venclovienė jau ketvirtus metus vadovaujasi taisykle – kasdien pietauti skirtingose maitinimo vietose, o savo įžvalgomis dalijasi su DELFI Maistas skaitytojais.

Ar skanu? O, mama, skanu kaip pas tave! Na, tikrai čia pateikiamas ne pats fotogeniškiausias, bet užtat šviežias ir tikrai gardus maistas, kurio porcijų pakaks net labiausiai išalkusiam lankytojui, o mažiau išalkusiems galima tiesiog užsisakyti pusę porcijos.

Pietavau čia kartu su vyru ir savo pietums pasirinkome pusę porcijos trintos moliūgų sriubos, pilną porciją šiupininės, vištienos krūtinėlę ir kiaulienos nugarinę su labai gausiu salotų ir grikių (galima buvo rinktis ir ryžius ar bulves) garnyru. Rinkdamiesi gėrimus nusprendėme išbandyti jų naminę girą ir šviežiai spaustas morkų sultis. Už viską sumokėjome 8,6 EUR ir likome puikiai pavalgę iki pat vakaro!

Sriubas mums pateikė tinkamo karštumo, tad iškart pradėjome valgyti. Savąją moliūgų sriubą aš dar truputį pagardinau druska, o vyrui šiupininė pasirodė pats tas, jokių prieskonių papildomai nesinorėjo. Pateikimas paprastas, bet tvarkingas, skonis taip pat tiesiog paprastai geras.

Kai atnešė antruosius patiekalus, labai nustebome dėl garnyro gausumo – lėkštėje buvo trijų rūšių salotos ir grikiai (nuotraukoje jie pasislėpę po vištiena), kurie buvo ką tik išvirti. Tiek ant vištienos, tiek ant kiaulienos buvo užpilta padažo, bet džiaugiausi, kad pakankamai saikingai ir mėsa su garnyru jame neplaukė. Pati mėsa taip pat buvo ką tik iškepta ir minkšta.

Kavinė „Trobelė“
Kavinė „Trobelė“
© Asmeninio albumo nuotr.



Ar greita? Atvykę prieš 13 val. pamatėme, kad eilėje laukia ne vienas lankytojas, bet prie baro likusios kelios tuščios kėdės. Kadangi nenorėjome laukti, atsiklausę kitų lankytojų, prisėdome ant aukštų baro kėdžių, kur galėjome stebėti greitą dviejų tądien (o vėliau sužinojau, kad ir visuomet) dirbusių moterų darbą. Buvo įdomu, o ir maisto laukti visiškai neprailgo. Iš tiesų laukti tereikėjo ne daugiau kaip 7 minutes.

Smagi mūsų pietų pertrauka truko apie 30 minučių, bet mačiau ir dar greičiau papietavusių lankytojų.

Kas įdomu? Be mano išvardintų šios vietos privalumų, dar vieną ir tikriausiai pačią geriausią įdomybę pakomentuosiu plačiau – tai aptarnavimas! Taip, nesuklydote, tos dvi ten dirbančios moterys turi kažką tokio, ko jau seniai maitinimo vietose nebuvau mačiusi. Jos moka užmegzti šiltą ryšį su klientais tiesiog natūraliu bendravimu, klausimu ar kokiu nors smagiu pasisakymu. Pavyzdžiui, mums užsisakius šviežiai spaustų sulčių, viena jų akimirksniu grįžo su stikline ir pakomentavo: „Ką tik išspaudėme, ar girdėjote? Mūsų aparatas gerai veikia.“ Net neabejoju, kad jos puikiai prisimena ir dažniau apsilankančių žmonių pomėgius.

Kavinė „Trobelė“
Kavinė „Trobelė“
© Asmeninio albumo nuotr.



Kavinės interjeras labai išsiskiriančių įdomybių neturi, nebent šiaudinį stogą virš baro ar netikrų svogūnų kasas, bet juk vis dėlto į trobelę atvykote.

Kainų unikalumo plačiau nekomentuosiu, bet taip – tai irgi yra atradimas, kur galima papietauti skaniai ir nebrangiai.

Trumpa išvada. Tiesiog užsukite ir įsitikinkite viskuo, ką aprašiau viršuje, patys.

Atsiskaityti galima tiek kortele, tiek grynaisiais.

Kavinė „Trobelė“, S. Žukausko g. 45 (Šiaurės miestelis), Vilnius. Tel. 8 (5) 2788540.

Tinklaraštis „Pietų pertrauka“
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(2 žmonės įvertino)
5.0000

Kone 75 tūkst. sekėjų turinčios grupės „Karantino kuchnia“ įkūrėja Evelina pasidalijo ypatingu šaltibarščių receptu (49)

Maisto entuziastė Evelina Stundžienė puikiai žinoma visiems, kurie karantino metu prisijungė...

„Nestoras maistas“ tinklaraštininkė I. Greičiūnaitė: vieni skaniausių patiekalų gimsta iš maisto likučių + receptas (1)

Maisto likučiai gali būti ir iššūkis, ir erdvė kūrybiškumui. Juk vienuose namuose...

Pabodo grilyje kepta mėsa? Išbandykite tris nesudėtingus jūrų gėrybių ant grilio receptus (2)

Nusibodo ant žarijų kepti šašlykus ? Tuomet pamėginkite kepsninėje pačirškinti aštuonkojį,...

Pasaulis mini sušių dieną: šis patiekalas kadaise buvo laikomas prastuomenės maistu (5)

Šiandien, birželio 18-ąją pasaulyje minima tarptautinė sušių diena. Nacionalinis Japonijos...

Nauja kulinarinė knyga šią vasarą muš skaitomumo rekordus – jos kūrėjas Alfas Ivanauskas tuo neabejoja (12)

„Man gera įsivaizduoti, kad traškią sėklų duonelę pagal mano receptą iš naujos virtualios...

Top naujienos

Nausėda atsisakė paremti deklaraciją dėl LGBTQ teisių: ne taip sprendžiamos problemos (452)

Prezidentas Gitanas Nausėda atsisakė pasirašyti Europos Sąjungos (ES) šalių lyderių...

Perspėja dėl škvalo: dalyje Lietuvos siaus labai smarki audra ESO įspėja dėl galimų gedimų elektros tinkle (78)

Šiandien antroje dienos pusėje, pradedant pietiniais rajonais, Lietuvoje prasidės labai smarki...

Landsbergis: neįsivaizduoju, kaip Lietuvoje suderinti poziciją LGBTQ klausimu (10)

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis ketvirtadienį pareiškė neįsivaizduojantis,...

Lukašenka: Baltarusijoje gali būti įvesta karo padėtis (467)

Baltarusijos autoritarinis prezidentas Aliaksandras Lukašenka ketvirtadienį pareiškė, kad dalyje...

ES oficialiai įvedė sankcijas svarbiems Baltarusijos ekonomikos sektoriams atnaujinta (119)

Europos Sąjunga ketvirtadienį oficialiai įvedė sankcijas svarbiems Baltarusijos ekonomikos...

Po stichinių karščių – svarbus perspėjimas: Vilniuje fiksuojama didelė tarša, ragina saugotis (16)

Vilniaus visuomenės sveikatos biuras „Vilnius sveikiau“ praneša, kad birželio 23 d., dėl...

Virš Alytaus užfiksuotas tikras „monstras“: reginys buvo įspūdingas ir momentais bauginantis (1)

Kai kuriuose Lietuvos miestuose praūžus audrai, žmonės dalijasi užfiksuotos stichijos vaizdais....

Vyro COVID-19 testas buvo teigiamas 10 mėnesių: tai buvo siaubingi metai

72 metų britas, kurio COVID-19 testų rezultatai buvo teigiami 10 mėnesių iš eilės, gali būti...

Psichologė: įprotis nuolat žvilgčioti į telefoną labai daug pasako apie tikrąją žmogaus asmenybę (6)

Jei anksčiau kalbėjimas telefonu vairuojant buvo viena iš dažniausių problemų kelyje, tai šiais...

Influencerė parodė, kuo skiriasi socialiniai tinklai ir realybė: peržengdami koregavimo ribas kenkiame pasąmonei (6)

Socialiniuose tinkluose dažnai rodoma gerokai pagražinta gyvenimo realybė. Ne paslaptis, kad gera...