Tinklaraščio „Pietų pertrauka“ kūrėja Roberta Venclovienė jau ketvirtus metus vadovaujasi taisykle – kasdien pietauti skirtingose maitinimo vietose, o savo įžvalgomis dalijasi su DELFI Maistas skaitytojais.

Taigi vieną labai šaltą žiemos dieną per savo pietų pertrauką susiplanavau nuvykti į kavinę „Kišenėlė“. Nors man įvairūs pietų kontrastai patinka, užėjusi apsidžiaugiau, kad per šiuos pietus nesusiplanavau jokio susitikimo. (Priminimas man – neberizikuoti su tokiomis naujomis vietomis!)

Tikriausiai jau pajutote mano skepticizmo gaidelę? Taigi pasidalinsiu įspūdžiais nuo pat pradžių. Tądien pietaujantiems svečiams buvo siūloma pupelių sriuba ir galimybė pasirinkti iš trijų karštųjų patiekalų: kiaulienos nugarinės kepsnio su porais ir grietinėle, vištienos kepsnio, užkepto obuoliais ir sūriu, bei aštrių blynelių su mėsa ir meksikietišku padažu. Aš savo pietums pasirinkau pupelių sriubą ir vištienos kepsnį su garnyru.

Už sriubos ir pasirinkto karšto patiekalo komplektą čia sumokėsite 3,5 EUR, tad pagal kainą šią vietą tikrai būtų galima priskirti prie pigiausių, ypač atsižvelgiant į jos vietą (kavinė įsikūrusi Senamiesčio pakraštyje). Tokiame reitinge kavinė būtų prie lyderių, o dėl kitų kriterijų jai dar reikėtų stipriai pasistengti.

Ar skanu? Vienas iš tų kriterijų – skonis. Nors sriubos porcija buvo pakankamai didelė, pateikta tvarkingame spalvotame dubenėlyje, bet jos skonis buvo toks blankus, kad tik geras pliūpsnis druskos ir pipirų atskleidė, kad siurbčioju ne tik šiltą vandenį. Ingredientų gausa skųstis negaliu, bet tai nepadėjo prisiminti to gero močiutės virtos pupelių sriubos skonio. Sriubą suvalgiau – vis tik žiema už lango, tad šiltas maistas padėjo sušilti.

Kavinė „Kišenėlė“

Antrojo patiekalo laukiau jau nuleidusi lūkesčių kartelę, kad ir vėl per daug nenusivilčiau. Pirmas įspūdis – oho, kiek garnyro! O antrasis, atidžiau įsižiūrėjus, kad ačiū, bet tokio garnyro nesinori ir jį paliksiu lėkštėje. Pajuodavusios morkos, svogūnų laiškų perteklius ir obuoliukų garnyras manęs tikrai nesužavėjo, tad viską pastūmusi tolėliau, aš tiesiog suvalgiau vištienos (jai didelių priekaištų neturiu) kepsnį su bulvių koše. Labai gaila, nes įprastai pirmenybę teikiu salotoms nei bulvių garnyrui, bet tądien virtuvėje meilės į salotas nebuvo įdėta.

Liūdna, kad savo pietumis teko taip nusivilti, nes vieši komentarai apie šią vietą buvo sudarę daug geresnį įspūdį. Nenustebsiu, kad ir po šios apžvalgos komentaruose sulauksiu kitokios nuomonės ir tai mane galbūt paskatins dar kada čia apsilankyti, tik vėliau.

Kavinė „Kišenėlė“

Ar greita? Per savo vėlyvus pietus (atvykau apie 13:40 val.) buvau vienut vienutėlė kavinės lankytoja, tad natūralu, kad mane aptarnavo labai greitai. Mano pietūs čia truko apie 15 minučių: maistą užsisakiau akimirksniu (nesu kiaulienos ir aštraus maisto mėgėja, tad labai lengvai pasirinkau paprasčiausiu atmetimo būdu); antrojo patiekalo sulaukiau, dar nepabaigusi pirmojo; valgiau tik pačią vištieną be jokio garnyro; atsiskaičiau prie baro ir atsisveikinau. Rekordas? Panašu, nes nebuvo priežasties likti ilgiau.

Kas įdomu? Ši nedidelė kavinukė savo pavadinimo kilmę aprašo taip: „Mes pasivadinome „Kišenėle“, kadangi mūsų kavinės tikslas yra užpildyti Jūsų skrandžius ir išlaikyti pilnas Jūsų kišenes!“ Sakyčiau, tokį tikslą kaip ir pasiekia, nes porcijos pakankamai didelės, o ir pietų kaina tikrai nesikandžioja. Dėl to nemeluoja, bet truputį pagražina paveikslą, neva čia galėsite prisiminti skanų, sveiką ir mamos ruoštą naminį maistą iš vaikystės.

Kavinės erdvė nėra didelė, pirmame aukšte – baras ir keletas keliaviečių staliukų, rūsio salėje – papildoma erdvė su staliukais, prie kurių telpa apie 20 žmonių. Šią salę kavinė siūlo įvairioms progoms, nuo šventinių pobūvių iki gedulingų pietų. Interjere nerasime nieko ypatingo, bet nedidelė erdvė jau savaime tampa savotiškai jauki. Tiesa, vasarą čia pietauti galima ir nedidelėje terasoje po skėčiais.

Kavinė „Kišenėlė“

Trumpa išvada. Nors iš čia išeisite neištuštinę savo kišenių, bet didelio džiaugsmo atradus jaukią naminio maisto iš vaikystės vietelę nesulauksite. Bent jau mano prisiminimai iš vaikystės yra kur kas geresni.

Kavinės „Kišenėlė“ – Pylimo g. 27/ Vingrių g. 14, Vilnius. Tel. (8-685) 86483. Kavinė šiokiadieniais dirba 10.00–23.00 val., savaitgaliais – nuo 11 iki 23.00 val. Facebook paskyra.