aA
Turiu pripažinti, kad jeigu nebūčiau sulaukusi rekomendacijų, vargu, ar būčiau šią vietą atradusi pati. Nedidelio gyvenamojo ir komercinio pastato rūsyje įsikūręs „Burger Street“ negali pasigirti ryškia reklama ar erdvia terasa, bet gali drąsiai girtis savo puikiais burgeriais.
Pietų pertrauka šaltame rūsyje: manau, kad atradau skaniausią <em>burgerių</em> vietą mieste
© Asmeninio albumo nuotr.

Užeiga įsikūrusi toliau nuo centro – sostinės Naujamiesčio mikrorajone, ir man vėl teko prasukti kelis ratus aplink, kol radau, kur pasistatyti automobilį. O tada nusileidau į šaltą rūsį, kur nematyti dienos šviesos.

Dienos pietų meniu tądien buvo galima rinktis: trintą moliūgų sriubą (2 Eur), prancūzišką triušį (5 Eur), salotas su saulėje džiovintais pomidorais ir Parmos sūriu (4 Eur) ir savaitės burgerį su plėšyta kiauliena (5 Eur). Tokios kainos, jeigu patiekalus pirksite atskirai, bet galima įsigyti ir komplektus: sriuba ir salotos už 5 Eur, sriuba ir burgeris arba triušis – 6 Eur. Atskirai dar buvo galima įsigyti šaltibarščių (2 Eur). Stalo vanduo nemokamai.

Mudu su kartu pietavusiu draugu pasirinkome trintas moliūgų sriubas ir skirtingus antruosius patiekalus: draugas – triušį, aš – burgerį.

Pietų pertrauka šaltame rūsyje: manau, kad atradau skaniausią <em>burgerių</em> vietą mieste
© Asmeninio albumo nuotr.

Ar skanu? Mums labai patiko „prekinė“ sriubos išvaizda ir jų pateikimas. Sriuba buvo pakankamai karšta ir skani, tik mums abiem norėjosi, kad ji būtų tirštesnė. Šalia buvo pateikta gardžiai apkepta duonelė.

Mano draugo antrasis patiekalas išvaizda taip nesužavėjo, o pamatę man atneštą burgerį, abu nustebome – jis atrodė kietai ir buvo milžiniškas! Prancūziškas triušis, nors ir neatrodė taip patraukliai, bet buvo labai minkštas, su garintomis daržovėmis šalia. Puikus derinys, geras skonis.

Kalbant apie burgerį, tai jame viskas buvo puiku, viskas derėjo tarpusavyje, nebuvo perkepta ar kitaip sugadinta, o porcija buvo labai didelė – išalkusiems patiktų.

Ar greita? Atvykome papietauti apie 13.00 val., lankytojų dar buvo nemažai, bet dauguma jau atsiskaitinėjo, tad netrukus čia likome vieni. Neskaičiuojant, kad sugaišau ieškodama vietos automobiliui, papietavome gana greitai, maždaug per valandą. Maistą užsisakyti ir už jį atsiskaityti čia reikia prie baro, tad toks principas tikrai viską pagreitina.

Pietų pertrauka šaltame rūsyje: manau, kad atradau skaniausią <em>burgerių</em> vietą mieste
© Asmeninio albumo nuotr.

Kas įdomu? Interjerą, įvertinant, kad ši vieta rūsyje, galima irgi išskirti. Nors dienos šviesos čia nėra, bet visai jauku atsisėsti prie akmeninių sienų.

Trumpa išvada. Manau, kad atradau skaniausią burgerių vietą mieste. Valio! Tačiau užeigos šeimininkams norėčiau duoti draugišką patarimą – parašykite, kokie ingredientai kurį burgerį sudaro, juk jie čia net 9 rūšių. Taip bus paprasčiau tiek klientams, tiek aptarnaujančiam personalui, kuris turi tą patį per tą patį kartoti visiems naujai čia atvykusiems.

Atsiskaitymas galimas tiek grynaisiais, tiek kortele.

„Burger Street“, Švitrigailos g. 14, Vilnius

Tinklaraštis „Pietų pertrauka“
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Desertų meistrė garsėja savo išskirtinėmis pavlovomis – tokių paragauti nori kiekvienas (6)

Pasilepinti saldumynais mėgsta daugelis, o kai desertas išsiskiria ne tik skoniu, bet ir savo...

Tarptautinė humuso diena: papasakojo, kaip pasigaminti šią sveikuolių pamiltą avinžirnių užtepėlę (7)

Gegužės 13-oji pripažinta kaip tarptautinė humuso diena – ši tolygios struktūros ir...

Užkandžiai kaip Italijoje: nuo kumpio, keptų daržovių iki tradicinių duonų (2)

Italai mėgsta ne tik kalbėti apie maistą, bet ir daug laiko praleisti prie pietų ar vakarienės...

Pikniko meniu: 5 receptai, puikiai tinkantys iškylai gamtoje (3)

Vasariški orai kviečia į gamtą pasidžiaugti saule ir artimų draugų kompanija. Visi renkasi...

Pasigaminkite patys: pavasariškieji „spring rolls“ suktinukai – traškūs, skanūs ir sveiki (1)

Pavasaris yra pats tinkamiausias laikas mėgautis šviežiomis daržovėms ir iš jų pagamintais...

Top naujienos

Ernestas Naprys | D+

Ne viskas tik brangsta: dešimtys produktų per 5 metus yra atpigę – palyginkite kainas (27)

Įpylus 30 procentų pabrangusio dyzelio, automobilį palikti stovėti mieste kainuoja 60 proc....

Šeštadienį – „Didysis Šeimų gynimo maršas“: dalyviai pajudėjo iš atokiausių Lietuvos kampelių dirbs gausios policijos pajėgos, bus ribojamas eismas (485)

Šiandien Lietuvoje prasidėjo „Didysis Šeimos gynimo maršas“, kurio finalinis renginys bus...

Brazdeikis išsprogo taikliais metimais, Valančiūnas – ilsėjosi (4)

Prieš kelias dienas sutartį su Orlando „Magic“ iki sezono pabaigos pratęsęs Ignas Brazdeikis...

Katrina Abolina | D+

Tvarkos palaikymas šiltnamyje: sudie, ligos, sveika dezinfekcija!

Sutikite, kad gyventi švariai daug maloniau nei tarp purvinų drabužių, neplautų lėkščių ir...

Susigrąžinę dingusią dukrą tėvai atsitokėjo tik vėliau – kraupus radinys nepaliko abejonių (69)

Dauguma tėvų žino, kad vaikų auginimas yra nuolatinis darbas, reikalaujantis besąlygiškos...

Rekordinį pasirodymą surengusį Sirvydį sustabdė tik trauma (8)

20-metis Deividas Sirvydis priešpaskutinėse NBA reguliaraus sezono rungtynėse pademonstravo...

Didžiausios buitinės technikos montavimo klaidos: ne tik gadina prietaisus, bet ir gali būti nelaimės priežastis

Kad buitinė technika namuose tarnautų efektyviai, ilgai, taupytų elektros energijos sąnaudas bei...

Princas Harry prisipažino, kad karališkųjų pareigų norėjo atsisakyti būdamas vos 20-ties: pažiūrėkite, ką tai padarė mano mamai (45)

Sasekso kunigaikštis princas Harry prabilo apie norą atsisakyti karališkųjų pareigų ir neigiamą...

Skaudi nelaimė Vilniaus ligoninėje: mirė medikų gaivinamas kūdikis (7)

Policijos departamentas informavo, kad Vilniaus ligoninėje mirė mažametis.