4 porcijoms reikės:

4 vnt. vištienos šlaunelių mėsos be kaulo
2 v. š. alyvuogių aliejaus
400 g šparaginių pupelių
300 g vynuoginių pomidoriukų
1/2 puodelio pesto padažo
2 česnako skiltelių
druskos ir pipirų
jūsų mėgstamo garnyro – bolivinės balandos, ryžių, makaronų ar pan.

Gaminimas:

  • Didelėje keptuvėje įkaitiname aliejų ir sudedame vištienos šlaunelių mėsą. Lengvai apibarstome druska ir pipirais, kepame iš abiejų pusių, kol mėsa iškeps. Iškepusią mėsą išimame iš keptuvės ir supjaustome juostelėmis.
  • Į keptuvę sudedame šparagines pupeles ir kepame, kol suminkštės ir lengvai apskrus. Į keptuvę sudedame vištieną, pusiau perpjautus pomidorus, įspaudžiame česnaką ir supilame pesto padažą. Viską gerai išmaišome. Kepame, kol pomidorai suminkštės.
  • Šį vištienos ir daržovių troškinį patiekiame su ryžiais, bolivine balanda, virtais makaronais arba kitu jūsų mėgstamu angliavandenių šaltiniu.

Viską sudedame į dėžutes, leidžiame atvėsti, tada sandariai uždengiame ir laikome šaldytuve iki 3 dienų. Ilgiau laikyti nerekomenduojama, nes keičiasi maisto skonis – pats geriausias būna tik pirmas 2 dienas.