Kaip rašoma pranešime spaudai, šiais metais jaunieji rinkdamiesi šventės vietą vis dažniau atkreipią dėmesį į šiuos aspektus:

  • netikėtumas (visi linkę nustebinti savo svečius);
  • patogumas;
  • lauko erdvė su poilsio zona;
  • interaktyvumas.

Gastronomijos naujienos

Egzotinės virtuvės: Karibų, Afrikos, Peru, Brazilijos.
Klasikinės virtuvės įgauna pankišką atspalvį – Prancūzijos, Italijos virtuvė.
Slow food vakarienė.
Vestuvės ryte – brunch’as.
Vestuvių generalinė repeticija.
Minimalizmas/ maksimalizmas lėkštėje.

Gastronomijos srityje pabrėžiamas individualumas, sezoniškumas, maisto produktų kokybė ir netikėtas pateikimas. Šefai stengiasi rinktis kokybiškiausius produktus ir atskleisti jų privalumus, teikia privalumą ekologiškų ūkių mėsai ar žuviai. Ypač madinga ruošti žalios žuvies užkandžius, tokius kaip ceviche ar sašimi, vyrauja ekologiškos vištienos patiekalai, įvairios jautienos dalys, žvėriena.

Žinoma, iš mados neišeina tradicinės virtuvės, kaip Italijos ar Prancūzijos, tačiau jos įgauna pikantiškų atspalvių.

Populiari tendencija vestuvėse – maistu pasakoti istoriją: galbūt tas pirmasis TAIP buvo ištartas Meksikoje, Kuboje, Peru ar Italijoje? Jūsų vestuvių vakarienė gali atspindėti tos šalies maistą: naminiai itališki makaronai su jūrų gėrybėmis, o gal meksikietiškos kesadiliijos pasitikimui? Nebijokite egzotinių skonių ir būkite drąsūs!

Netikėtumo faktorius

Pristatinėdami naujausias užkandžių tendencijas renginio organizatoriai išskyrė stalelį prie bažnyčios. „Visų svarbiausia neperlenkti lazdos ir nenukrauti stalelio sunkiais užkandžiais. Tai seniai išėjo iš mados. Nuotakos šiemet renkasi saldžius vieno kąsnio desertus, uogas, pikantiškus kąsnelius ant pagaliukų, cukraus vatą ar ledų vežimėlį“, – pasakojo vestuves studijoje organizuojanti Ieva Marija.

Šešių užkandžių vakarienę ruošė griliaus meistras Jonas Jonušas, Rokas Vasiliauskas ir Edgaras Rutkauskas. Ir pradžių svečiams buvo pasiūlytas griliuje šviežiai rūkytos lašišos tapas ir traškūs wonton tešlos krepšeliai su vištiena ir terijakio padažu. Vėliau buvo pateikta rūkyta antiena su topinambų traškučiais ir obuolių-moliūgų kremu. Svečiai taip pat ragavo degintos skumbrės su fermentuotais pankoliais ir kario majonezu, foie grass rocher ir rūkytos lašišos blynelių interpretaciją.

Renkasi kitokius gėrimus

Labai panaši tendencija pastebima ir renkantis gėrimus. Žmonėms rūpi jų sudėtis ir istorija.

Vietoj dirbtinų spalvų kokteilių, puoštų blizgančiomis vyšnaitėmis, šiais metais renkamasi klasikinius kokteilius, puoštus natūraliomis sodo žolelėmis, uogomis ir netgi gėlių žiedeliais.

Taip pat ypatingas dėmesys skiriamas kokteilių pateikimui: serviruojant naudojamos klasikinės, paauksuotos, raižytos ar krištolinės taurelės, dažnai neįprastai mažesnio dydžio. Taip pat vis dažniau tradicinį aperityvą – šampaną keičia stiprieji spiritiniai elegantiškai pateikti gėrimai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)