aA
Šis daržovių troškinys nuostabiai kvapnus. Visi ingredientai nepaprastai gerai dera tarpusavyje, o ypatingos tekstūros padažui suteikia anakardžių riešutai.
Pasiilgusiems vegetariškos vakarienės: troškinti žiediniai kopūstai pomidorų padaže
© Shutterstock

Šiuo receptu dalijasi vegetarai.eu.

Ingredientai:

  • 1–2 st. vandens
  • 400–500 g žiedinių kopūstų
  • 1 morka
  • 1 maža paprika
  • 1 bulvė
  • 50 g žaliųjų žirnelių
  • 50 g šparaginių pupelių
  • 1/2 st. natūralaus jogurto
  • 1 lauro lapas
  • 1 cinamono lazdelė
  • 1/4 a.š. maltos ciberžolės
  • žiupsnis maltų čili pipirų
  • 1/2 a.š. maltų kalendros sėklų
  • 1/4 a.š. maltų kumino sėklų
  • 1/4 a.š. asafetidos
  • 1 a.š. džiovintų ožragės lapelių
  • 1/2 a.š. prieskonių mišinio „Garam Masala“
  • 2 v.š. aliejaus arba ghi
  • druska pagal skonį
  • žalumynai (kalendra, petražolės)

Padažas:

  • 2 didesni pomidorai
  • 7 anakardžių riešutai
  • 5–10 g imbiero
  • 1 v.š. aliejaus arba ghi

Paruošimas:

Nuo pomidorų nuimame odelę ir supjaustome kubeliais.
Smulkiai supjaustome imbierą. Nuplauname riešutus.

Pasiilgusiems vegetariškos vakarienės: troškinti žiediniai kopūstai pomidorų padaže
© vegetarai.eu

Keptuvėje įkaitiname 1 v. š. aliejaus, beriame pomidorus, riešutus ir maišydami kepame, kol pomidorai suminkštės. Paruoštus pomidorus susmulkiname iki vientisos masės.
Žiedinį kopūstą supjaustome.

Pasiilgusiems vegetariškos vakarienės: troškinti žiediniai kopūstai pomidorų padaže
© vegetarai.eu

Smulkiais kubeliais supjaustome morką ir bulvę. Papriką supjaustome juostelėmis.

Pasiilgusiems vegetariškos vakarienės: troškinti žiediniai kopūstai pomidorų padaže
© vegetarai.eu

Keptuvėje įkaitiname 2 v.š. aliejaus. Dedame lauro lapą, cinamono lazdelę ir maišydami kepame ant silpnos ugnies apie 30 sekundžių. Beriame maltus prieskonius (ciberžolę, čilį, kalendrą, kuminą ir asafetidą) ir maišydami kepame kelias sekundes.
Į keptuvę pilame paruoštą pomidorų padažą, pagardiname druska ir maišydami kepame apie 1 min.
Pilame jogurtą ir gerai permaišome.
Beriame daržoves ir permaišome.

Pasiilgusiems vegetariškos vakarienės: troškinti žiediniai kopūstai pomidorų padaže
© vegetarai.eu

Įpilame 1–2 stiklines vandens ir permaišome. Užverdame ir troškiname ant silpnos ugnies 20 min.
Likus 5 min. iki gaminimo pabaigos pagardiname „Garam Masala“, ožragės lapeliais (patrinkite tarp pirštų) ir žalumynais.
Tiekiame šiltą. Papildomai prie šio troškinio galima išvirti ryžių arba iškepti paplotėlių.

Pasiilgusiems vegetariškos vakarienės: troškinti žiediniai kopūstai pomidorų padaže
© vegetarai.eu

Skanaus!

vegetarai.eu
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Dirbtinė mėsa – jau ne fantastika: kada ji pasieks Lietuvą? (13)

Dirbtinė mėsa , nors ir ne taip sparčiai planuota, vis dažniau atsiduria ant žmonių stalo....

Vasariškas varškės apkepas su cukinijomis: paragavus norėsis dar ir dar (8)

Šilti orai vasarą – tikras džiaugsmas, tačiau dažniausiai per karštį valgyti nesinori....

Prasidėjo šviežių burokėlių sezonas: „Karantino kuchnios“ marinuotų burokėlių receptas (15)

Daržovių karaliai burokėliai neatsiejami nuo tikro lietuvių virtuvės pasididžiavimo –...

Maisto ekspertė išdavė paslaptį, kaip ant laužo paruošti tobulą uzbekišką plovą: svarbu žinoti du dalykus (41)

Ryžių populiarumas neturėtų stebinti, kadangi tai yra produktas, ypač naudingas organizmui,...

Naminis citrininis limonadas, kuris patiks visiems: prireiks vos trijų ingredientų (13)

Norint palepinti savo organizmą ir ieškant gaivaus vasariško skonio nevertėtų ignoruoti citrinos...

Top naujienos

Rūta Lapė | D+

Kasdienybės herojai. Petrikytė išgyvena aukso amžių, o Gražulio Birutė neslepia – Petrui gimė dar vienas vaikas

Svečiuose pas scenos primadoną Birutę Petrikytę – kodėl susidūrus su finansiniais sunkumais,...

Modesta Meškė | D+

Norinčioms pristabdyti senėjimą – mokslų daktarės nurodymas, kodėl šį vitaminą būtina pradėti vartoti jau dabar

Senstančioje odoje mažėja gyvybiškai svarbaus vitamino kiekis, kuris yra itin svarbus ir galingas...

Auksinis šeštadienis: Jamaikos ir Švedijos šuolis medalių lentelėje

9-oji Tokijo olimpinių žaidynių diena pirmaisiais medaliais suspindo Jamaikai, Švedijai ir...

Iš pasienio: ką apie migrantus galvoja kasdien su jais susitinkantis savanoris lietuvis (7)

Nelegaliai kirsdami Lietuvos–Baltarusijos sieną, migrantai neišvengiamai susitinka su vietiniais...

Šaltiniai apie naują taikinį Vokietijoje: Kremlius turi priemonių pakenkti (37)

Žaliųjų kandidatė į Vokietijos kanclerio postą Annalena Baerbock traukia Kremliaus dėmesį...

Kryptis keičiasi: emigrantai grįžta namo (271)

Ieškančiųjų geresnio gyvenimo kryptis keičiasi Panevėžio naudai. Skaičiuojama, kad per...

Pandemija verslui kojos nepakišo: siūlo paslaugas, kokių daugiau Biržuose nėra (1)

Gintarė Bogdanaitė Biržuose turi įkūrusi vienintelį tokį druskų kambarį ir pati veda oro...

Dėl mieste vykdomų darbų ir taip jau įpykę kauniečiai pastebėjo tikrą piktžaizdę: einant galima nusisukti koją (15)

Beveik mėnesį laiko Savanorių ir Taikos prospektų sankirtos požemine perėja negalėję naudotis...

Giedrius Drukteinis | D+

Japoniškas automobilis, kurio japonams nelabai reikėjo: aristokrato kūrinys sėkmę rado tik Amerikoje

„Nissan“ yra trečia arba, pagal kai kuriuos parametrus, antra pagal dydį Japonijos...