aA
Šis daržovių troškinys nuostabiai kvapnus. Visi ingredientai nepaprastai gerai dera tarpusavyje, o ypatingos tekstūros padažui suteikia anakardžių riešutai.
Pasiilgusiems vegetariškos vakarienės: troškinti žiediniai kopūstai pomidorų padaže
© Shutterstock

Šiuo receptu dalijasi vegetarai.eu.

Ingredientai:

  • 1–2 st. vandens
  • 400–500 g žiedinių kopūstų
  • 1 morka
  • 1 maža paprika
  • 1 bulvė
  • 50 g žaliųjų žirnelių
  • 50 g šparaginių pupelių
  • 1/2 st. natūralaus jogurto
  • 1 lauro lapas
  • 1 cinamono lazdelė
  • 1/4 a.š. maltos ciberžolės
  • žiupsnis maltų čili pipirų
  • 1/2 a.š. maltų kalendros sėklų
  • 1/4 a.š. maltų kumino sėklų
  • 1/4 a.š. asafetidos
  • 1 a.š. džiovintų ožragės lapelių
  • 1/2 a.š. prieskonių mišinio „Garam Masala“
  • 2 v.š. aliejaus arba ghi
  • druska pagal skonį
  • žalumynai (kalendra, petražolės)

Padažas:

  • 2 didesni pomidorai
  • 7 anakardžių riešutai
  • 5–10 g imbiero
  • 1 v.š. aliejaus arba ghi

Paruošimas:

Nuo pomidorų nuimame odelę ir supjaustome kubeliais.
Smulkiai supjaustome imbierą. Nuplauname riešutus.

Pasiilgusiems vegetariškos vakarienės: troškinti žiediniai kopūstai pomidorų padaže
© vegetarai.eu

Keptuvėje įkaitiname 1 v. š. aliejaus, beriame pomidorus, riešutus ir maišydami kepame, kol pomidorai suminkštės. Paruoštus pomidorus susmulkiname iki vientisos masės.
Žiedinį kopūstą supjaustome.

Pasiilgusiems vegetariškos vakarienės: troškinti žiediniai kopūstai pomidorų padaže
© vegetarai.eu

Smulkiais kubeliais supjaustome morką ir bulvę. Papriką supjaustome juostelėmis.

Pasiilgusiems vegetariškos vakarienės: troškinti žiediniai kopūstai pomidorų padaže
© vegetarai.eu

Keptuvėje įkaitiname 2 v.š. aliejaus. Dedame lauro lapą, cinamono lazdelę ir maišydami kepame ant silpnos ugnies apie 30 sekundžių. Beriame maltus prieskonius (ciberžolę, čilį, kalendrą, kuminą ir asafetidą) ir maišydami kepame kelias sekundes.
Į keptuvę pilame paruoštą pomidorų padažą, pagardiname druska ir maišydami kepame apie 1 min.
Pilame jogurtą ir gerai permaišome.
Beriame daržoves ir permaišome.

Pasiilgusiems vegetariškos vakarienės: troškinti žiediniai kopūstai pomidorų padaže
© vegetarai.eu

Įpilame 1–2 stiklines vandens ir permaišome. Užverdame ir troškiname ant silpnos ugnies 20 min.
Likus 5 min. iki gaminimo pabaigos pagardiname „Garam Masala“, ožragės lapeliais (patrinkite tarp pirštų) ir žalumynais.
Tiekiame šiltą. Papildomai prie šio troškinio galima išvirti ryžių arba iškepti paplotėlių.

Pasiilgusiems vegetariškos vakarienės: troškinti žiediniai kopūstai pomidorų padaže
© vegetarai.eu

Skanaus!

vegetarai.eu
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Dirbtinė mėsa – jau ne fantastika: kada ji pasieks Lietuvą? (14)

Dirbtinė mėsa , nors ir ne taip sparčiai planuota, vis dažniau atsiduria ant žmonių stalo....

Vasariškas varškės apkepas su cukinijomis: paragavus norėsis dar ir dar (9)

Šilti orai vasarą – tikras džiaugsmas, tačiau dažniausiai per karštį valgyti nesinori....

Prasidėjo šviežių burokėlių sezonas: „Karantino kuchnios“ marinuotų burokėlių receptas (15)

Daržovių karaliai burokėliai neatsiejami nuo tikro lietuvių virtuvės pasididžiavimo –...

Maisto ekspertė išdavė paslaptį, kaip ant laužo paruošti tobulą uzbekišką plovą: svarbu žinoti du dalykus (41)

Ryžių populiarumas neturėtų stebinti, kadangi tai yra produktas, ypač naudingas organizmui,...

Naminis citrininis limonadas, kuris patiks visiems: prireiks vos trijų ingredientų (13)

Norint palepinti savo organizmą ir ieškant gaivaus vasariško skonio nevertėtų ignoruoti citrinos...

Top naujienos

Karbauskis: Landsbergis turi važiuoti pas Nausėdą ir neišeiti, kol nesusitars (287)

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) lyderis Ramūnas Karbauskis sako, jog...

Eskedar Maštavičienė: jei didžioji dalis nelegalių migrantų liktų Lietuvoje – jie taptų legaliais gyventojais (713)

14 metų Lietuvoje gyvenanti ir Lietuvos pilietybę turinti pabėgėlė iš Etiopijos Eskedar...

Kenčia nuo apleistų sklypų: nesusitvarkiusiems gresia didesni mokesčiai ir baudos (27)

Kaip ir kasmet naujai sudariusi preliminarų nenaudojamų žemės sklypų Aukštaitijos sostinėje...

Už Vyriausybės durų strateguojami slapti sprendimai dėl migrantų: parlamentarus įspėja būti pasirengus papildyta 20.07 (440)

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė po neformalaus ministrų posėdžio sakė,...

Turistų dar neatrastas Europos miestas, kuriame vaizdai pasakiški, o kainos – nesikandžioja (11)

Nenuvalkiota gražuolė – taip vienas vietinis man apibūdino Valensiją. Trečią pagal dydį...

Pareigūnai vandeniu iš žarnos ir ašarinėmis dujomis „vėsino“ Rūdninkų poligone kilusias aistras (1165)

Rūdninkų poligone, kur yra apgyvendinti keli šimtai neteisėtų migrantų, neramumai nesibaigia....

Naujosios Šimašiaus sutuoktinės įmonę lydi didžiulė sėkmė: laimėtas ne vienas savivaldybės konkursas (523)

Vilniaus mieste architektūros įmonę UAB „DO Architects" jau kurį laiką lydi ypatinga sėkmė....

Močiutė pasidalijo senoviniu vyšnių uogienės receptu: paprasta kaip dukart du (1)

Uogienė – saldus, daugelio mėgstamas patiekalas, paruošiamas verdant įvairias uogas ir...

Rusai įvertino JAV atletų kalbas apie dopingą: propaganda, sklindanti Tokijo karštyje (6)

Rusijos olimpinis komitetas (ROK) turėjo savo atsakymą amerikiečiui Ryanui Murphy, kuris po...

VSAT vadas tikisi, kad politikai suteiks kariuomenei daugiau policinių funkcijų (8)

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) vadas Rustamas Liubajevas sako, kad iš kariuomenės...