Ruošiant šį užkandį svarbiausia naudoti plonai supjaustytą ir neriebią dešrą, o sūrį galite rinktis koks patinka. Puikiai tiktų ir jau riekelėmis supjaustytas sūris – nereikėtų net tarkuoti. Vietoj dešros galite naudoti ir plonai supjaustytą mėgstamą kumpį.

4 porcijoms reikės:

200 g plonai pjaustytos saliamio tipo dešros (neaštrios)

~150 g mėgstamo smulkiai tarkuoto sūrio

~80 g trintų konservuotų pomidorų arba pomidorų padažo

1 kiaušinio

sezamų sėklų

šiek tiek sviesto

Gaminimas:

Orkaitę įkaitiname iki 200 C.
Tešlos lapelius, jei jie storesni, šiek tiek pakočiojame. Jei lapeliai nesupjaustyti, tuomet supjaustome į 6 ar tiek dalių, kiek norite užkandžių.
Ant kepimo skardos patiesiame kepimo popieriaus, jį patepame sviestu.
Ant kepimo skardos dedame pirmąjį tešlos lapelį, jį patepame trintais konservuotais pomidorais ar pomidorų padažu, vienu sluoksniu išdėliojame dešros griežinėlius, apibarstome sūriu, dedame antrąjį tešlos lapelį, vėl tepame trintais pomidorais, dedame dešros ir apibarstome sūriu, uždedame 3-iąjį lapelį ir gerai užspaudžiame kraštus. Vidurinio sluoksnio galite ir nedėti – tuomet gausite daugiau, bet plonesnių užkandžių.
Užkandžio viršų įpjaustome, aptepame plaktu kiaušiniu ir apibarstome sezamų sėklomis.
Taip pat iš likusios tešlos suformuojame dar vieną užkandį.
Kepame 20 min. įkaitintoje orkaitėje. Ištraukiame iš orkaitės, kai užkandis pasidaro auksinės spalvos. Jei po 20 min. užkandžiai dar nėra gerai iškepę, pakepame šiek tiek ilgiau.