aA
Šis pyragas šiek tiek primena amerikietiško stiliaus obuolių pyragą, kadangi jam reikia paruošti tešlos pagrindą. Pyragas pavyksta labai gardus, minkštas, kreminis, švelnaus skonio. Aš šį pyragą mėgstu valgyti šiltą, bet ne karštą, o sekančią dieną pyragą galima pasišildyti mikrobangų krosnelėje.
Obuolių pyragas su grietinės kremu
Obuolių pyragas su grietinės kremu
© Recepto autorė

Kai rinksitės obuolius pyragui, atkreipkite dėmesį, kad pastarieji nebūtų labai kieti, kitaip kepant pyragą gali nelabai suminkštėti. Ir dar vienas patarimas – kuomet minkysite tešlą, jos neperminkykite + sutaupysite laiko sau. Užtenka, kad visi ingredientai susijungtų į vieną masę.

8 porcijos

Reikės:

Tešlai:

  • 150 g šalto sviesto
  • 100 g (1/2 stiklinės) grietinės
  • 250 g (2 ¼ stiklinės) miltų
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • 1 žiupsnio druskos

Įdaras:

  • 700 g obuolių (saldesnių)
  • 200 g (1 stiklinės) grietinės
  • 200 ml (¾ stiklinės) cukraus
  • 1 kiaušinio
  • 2 valg. š. miltų
  • 1 arb. š. vanilinio cukraus arba vanilės ekstrakto

Gaminimas:

1. Tešla – viename dubenyje sumaišome miltus su kepimo milteliais ir druska. Sviestą supjaustome gabalėliais ir sudedame į miltus, masę triname rankomis, kol gauname trupinius. Po to sudedame grietinę ir suminkome tešlą. Tešlos nereikia perminkyti, svarbu, kad susijungtų visi ingredientai. Tešlą laikome šaldiklyje, kol pasiruošime obuolių įdarą.

2. Orkaitę įkaitiname iki 180 C.

3. Įdaras – dubenyje išplakame kiaušinį, sudedame grietinę, cukrų, miltus, vanilinį cukrų ir sumaišome iki vientisos masės. Išardomos kepimo formos dugną ir kraštus patepame sviestu (aš naudojau 24 cm skersmens formą, bet galite naudoti ir didesnę, tuomet pyragas išeis šiek tiek plonesnis). Obuolius nulupame, išimame sėklalizdžius ir supjaustome plonomis riekelėmis.

4. Iš šaldiklio išimame tešlą, iškočiojame apvalų skritulį ir patiesiame į kepimo formą. Tešla turi padengti kepimo formos dugną ir kraštus. Ant tešlos sudedame obuolių riekeles ir užpilame grietinės kremu. Pyragą kepame įkaitintoje orkaitėje ~55-60 minučių. Kai pyragas iškepa – paliekame visiškai atvėsti.

Skanaus!

Obuolių pyragas su grietinės kremu
Obuolių pyragas su grietinės kremu
© Recepto autorė
Tinklaraštis „Lithuanian in the USA“
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(15 žmonių įvertino)
4.2000

Tarptautinę šeimos dieną – gaminame su vaikais: visai šeimai skirtų picų receptai (11)

Gegužės 15-ąją minima tarptautinė šeimos diena, o paminėti ją verta visiems kartu...

Desertų meistrė garsėja savo išskirtinėmis pavlovomis – tokių paragauti nori kiekvienas (6)

Pasilepinti saldumynais mėgsta daugelis, o kai desertas išsiskiria ne tik skoniu, bet ir savo...

Tarptautinė humuso diena: papasakojo, kaip pasigaminti šią sveikuolių pamiltą avinžirnių užtepėlę (7)

Gegužės 13-oji pripažinta kaip tarptautinė humuso diena – ši tolygios struktūros ir...

Užkandžiai kaip Italijoje: nuo kumpio, keptų daržovių iki tradicinių duonų (2)

Italai mėgsta ne tik kalbėti apie maistą, bet ir daug laiko praleisti prie pietų ar vakarienės...

Pikniko meniu: 5 receptai, puikiai tinkantys iškylai gamtoje (3)

Vasariški orai kviečia į gamtą pasidžiaugti saule ir artimų draugų kompanija. Visi renkasi...

Top naujienos

Šiurpą keliančios monstrų „linksmybės“ Vilniuje: visą laiką meldžiausi, kad tik likčiau gyvas (66)

Tai buvo tikrų tikriausia trijų jaunų monstrų puota Vilniuje – prie prekybos centro esančiame...

Amžina kova, kur pigiau – Turkijoje ar Palangoje: atsakymas akivaizdus (71)

Metai iš metų Lietuvoje kyla arši diskusija, kur pigiau atostogauti: mūsų Palangoje ar tolimoje...

Beprotiškas savaitgalis pajūryje: Palangoje – žmonių minios, Neringoje – kilometrinė eilė link kelto (117)

Ypatingai šiltą gegužės savaitgalį nemažai žmonių plūstelėjo į pajūrį. Portalas...

Mirgantis šviestuvas gali įspėti apie didžiulę grėsmę: į tai pažiūrėjusių pro pirštus laukia milžiniški nuostoliai (2)

Vakare namuose pastebite keistai mirguliuojantį šviestuvą? Įjungus keletą prietaisų, išmuša...

Jei ant Vilniaus kristų raketos: laiku neišmokus šių pamokų pasekmės būtų tragiškos (206)

Įsivaizduokite, sukaukia sirenos, gaunate žinutę, kad būtina skubiai ieškoti priedangos –...

Vaidas Mikaitis | D+

Lietuvių kelionė į nepripažintą ir sugriautą valstybę: norėdami čia išgyventi turite apsimesti rusais

Jau esu pasakojęs, kad planuojant keliones, mano dėmesį labiau patraukia visokie frykiški...

Chmieliauskas jaunesnysis: pastaraisiais metais pasaulyje ir Lietuvoje išpopuliarėjo viena įdomi sąmokslo teorijų rūšis (4)

Atsiradus plačiai interneto prieigai visuomenei, pagreitį įgavo ne tik pozityvūs pokyčiai –...

Stebuklingas „Liverpool“ triumfas: paskutinę akimirką pergalę išplėšė vartininko pelnytas įvartis (3)

Fantastišką pergalę Anglijos „Premier“ futbolo lygoje iškovojo „Liverpool“ futbolininkai....

Karantinas Europoje laisvėja: gyventojai tai vadina nauja pradžia

Europoje įsibėgėjus skiepijimui apsilankyti kviečia barų ir restoranų terasos Belgijoje, bei...

Julija Mackevičiūtė | D+

Pavydėti gali ir patys Valdovų rūmai: mistinėje Siesikų pilyje randami kvapą gniaužiantys lobiai

1998-ieji, paskelbtas Siesikų dvaro sodybos nuomos konkursas. Jame dalyvaujanti UAB „Fondas...