aA
Jeigu nebūčiau vykusi automobiliu pro šalį, apie Valakampių paplūdimyje kepamus armėniškus patiekalus net nebūčiau sužinojusi. O ir ten, nuošaly esanti kavinukė ne taip krenta į akis. Pirmiausia pamanai, kad ten stūkso tiesiog gyvenamasis namas.
Kavinė "Vaidilutė"
Kavinė "Vaidilutė"
© DELFI / Modesta Meškė

DELFI Maistas mėgsta apsilankyti netikėtose vietose ir atrasti, ką tautiečiai skanaus ten galėtų suvalgyti. Tad šį kartą – armėniškos virtuvės pavyzdys.

Pirmajame Valakampių paplūdimyje esanti kavinukė „Vaidilutė“ atsidarė tik rudenį, rugsėjo 1 dieną. Pasirodo, anksčiau čia veikusios kavinės dirbdavo tik sezono metu, o pastaraisiais metais šioje vietoje neveikė niekas.

Kavinė "Vaidilutė"
Kavinė "Vaidilutė"
© DELFI / Modesta Meškė

Pasak administracine veikla ir bendravimu su klientais čia besirūpinančios Daivos Narbutienės, visi buvo nustebę, kodėl jie duris atvėrė taip vėlai?

„Žmonės klausia, kodėl taip vėlai atsidarėme, kodėl jūsų nebuvo vasarą? Mes jiems drąsiai sakome, kad dirbsime visus metus ir lauksime visų ir rudenį, ir žiemą.

Mes ieškojome labai panašios vietos, kadangi tai yra grilio patiekalai, tad natūralu, jog tokios virtuvės neįrengsi stikliniame pastate. Norėjome, kad šalia būtų gamta, tačiau tuo pačiu norėjosi likti ir šalia miesto. Upė – vos už 200 metrų, žmonės čia mėgsta pasivaikščioti, nes tiek vasarą, tiek žiemą aplinkui supa labai graži gamta. Kieme – terasa, kur galima mėgautis vaizdu į bekrentančius rudeninius medžių lapus.

Kavinė "Vaidilutė"
Kavinė "Vaidilutė"
© DELFI / Modesta Meškė

Štai savaitgalį nebuvo vietų, o dienomis – tuščiau. Mūsų tikslas nėra dienos pietūs. Čia atvažiuoja klientai, kurie užsako ir gauna šviežiai iškeptą mėsą. Prašalaičiai žmonės čia užsuka rečiau, atvyksta tik tie, kurie žino.

Dažnai atvažiuoja šeimos su vaikais papietauti, kadangi čia ir pasivaikščioti yra kur. Taip pat mus žino vietiniai kaimynai, kurie gyvena netoliese“, – teigė 21 metus banke dirbusi ir naujo verslo maitinimo sektoriuje apsiėmusi D. Narbutienė.

Virtuvės šefai – Karenas ir Erikas
Virtuvės šefai – Karenas ir Erikas
© DELFI / Modesta Meškė

Maistą ruošia du armėnų virtuvės šefai – Karenas ir Erikas. Mėsa ant ugnies bus kepama ir tada, kai bus sniego.

„Kavinės „Vaidilutė“ pavadinimas kilo nuo Vaidilutės gatvės. Vaidilutė yra lietuvių ugnies kurstytoja, tačiau armėniški patiekalai gaminami taip pat ant ugnies. Kepama ant žarijų, natūraliai, o ne konvekciniame griliuje. Mėsa visada labai šviežia, jaučiasi mėsos skonis“, – kalbėjo ji.

Virtuvės šefas Erikas
Virtuvės šefas Erikas
© DELFI / Modesta Meškė

Kavinė dirba nuo 11 valandos iki 22 valandos vakaro.

„Darbo dienomis šaltuoju metų sezonu darbą sutrumpinsime iki 21 valandos, o vasarą pailginsime iki 23 valandos“, – sakė personalas.

Pavarčius kavinės meniu, galima matyti, kad šašlykai čia kainuoja – 7,5 euro, šonkauliukai – 8,5 euro, lašiša – 13 eurų, aviena – 17 eurų. Taip pat verdamos sriubos – chašlama ir charčio. Desertai taip pat gaminami vietoje. Vienas iš jų – pachlava su graikiniais riešutais.

Kavinė "Vaidilutė"
Kavinė "Vaidilutė"
© DELFI / Modesta Meškė

„Mūsų principas – didelės porcijos ir nedidelės kainos. Norime, kad žmonės pavalgytų ir sugrįžtų.

Startavome su nedideliu meniu, bet jį planuojame praplėsti. Greitu metu atsiras karpis, daugiau žuvies. Matome iš klientų, kad yra poreikis vegetariško maisto, tada bus grill daržovės, dolma – kaip lietuviški balandėliai tik vynuogių lapuose.

Meniu turėsime pastovų, bet kartas nuo karto jį papildysime. Jeigu matysime, kad žmonės kažko nevalgo, tai nesibijome ir išimti to, ko nemėgsta ir pakeisti kažkuo kitu.

Kavinė "Vaidilutė"
Kavinė "Vaidilutė"
© DELFI / Modesta Meškė

Kiaulieną ir vištieną žmonės dažniau renkasi nei avieną, visgi Lietuvoje prie jos dar nėra taip pripratę“, – pasakojo virtuvės šefas Karenas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(8 žmonės įvertino)
4.0000

Kai norisi riebiau: šalto rūkymo skumbrės tartaras pagal Agnę Grigaliūnienę (24)

Net ir stengiantis maitintis sveikatai palankiais patiekalais, būna dienų, kai norisi nusižengti...

Maisto mylėtoja Asta: svajoju apie savo pusryčių restoranėlį pasidalijo 5 skaniausių patiekalų receptais! (37)

Dauguma lietuvių mėgsta gaminti maistą namuose. Sveikas, šiltas ir naminis maistas suteikia...

Netoleruojate gliuteno ir pieno produktų? Štai jums 3 alternatyvūs receptai (3)

Gliuteno ir pieno produktų netoleravimas dažnam žmogui gali tapti priežastimi, nulėmusia prastą...

Be mišrainės neįsivaizduojamas šventinis stalas – štai jums trys baltos mišrainės konkurentės TOP 3 receptai! (14)

Vis sukate galvą, kokias mišraines reikėtų paruošti šiais metais? Jeigu tradicinė balta...

Ką kepsime šias Velykas? Išbandykite 3 madingiausius šio pavasario kepinius (3)

Velykos – jau visai ant nosies, o kartu su jomis ir amžinas klausimas – ką gardaus išsikepti...

Top naujienos

Tyrimą apie COVID-19 kilmę paviešinęs vokiečių fizikas: yra labai daug keistų dalykų sulaukė audringos reakcijos (217)

„O vis dėlto koronavirusas kilo iš Uhano laboratorijos!“ – kai vasario viduryje Hamburgo...

Be pajamų ir darbo – jau pusmetį: renginių verslo atstovai darbinasi kurjeriais, kai kas išparduoda turtą (267)

Privačių renginių verslo atstovai be darbo ir pajamų sėdi jau pusmetį. Kad galėtų išmaitinti...

Šiai profesijai žada tikrą aukso amžių: atlyginimas nuo 2000 eurų tik prasideda (13)

Profesijos, kurių šiuo metu labiausiai trūksta. Kokios jos? Negi išties yra paprastas atsakymas į...

Pagal susirgimą šia mirtina liga skaičių Lietuva – antra Europoje: gydytoja įspėjo apie tykantį pavojų (1)

1 iš 100 erkių Lietuvoje nešioja erkinį encefalitą (EE). Praėjusiais metais šalyje nuo erkinio...

Po pažinties instagrame – tikra drama virtęs pasimatymas Vilniaus viešbutyje: ji nesugebėjo pasakyti „ne“ (156)

Su bendraamžėmis merginomis santykių užmegzti nesugebėjęs viename šalies bankų Klientų...

Nesustabdomas Stanionis: lietuvio smūgiai susuko galvą ir grėsmingam varžovui (2)

Naktį iš šeštadienio į sekmadienį Konektikuto „Mohegan Sun Casino“ arenoje, JAV, vykusioje...

Sekmadienį lepins pavasariška šiluma: kai kur šils ir iki 18 laipsnių (4)

Ilgimės didesnės šilumos, žalumos, tačiau vyraujantys orų procesai stabdo pavasario žingsnius....

NVSPL specialistės – apie geriamąjį vandenį: patarė, kaip žinoti, kuris yra kokybiškas, o kurio negerti

Lietuva viešam vandens tiekimui naudoja vien tik požeminį vandenį ir tai yra didelis turtas....

Dmitrijus Durnevas, Spektr.press, DELFI.lt | D+

Imperijos šukės. Blogo ženklo iš Rusijos sulaukę Donecko gyventojai: pradėta taupyti mūsų sąskaita (43)

Bet kurios įmonės, veikiančios Ukrainos nekontroliuojamose Donbaso teritorijose, darbo sąlygos...

Medikai aptiko unikalų atvejį: pacientė šlapinasi alkoholiu

Viena Pitsburge gyvenanti moteris tapo pirmuoju specializuotoje medicinos literatūroje aprašytu...