Aštrių pojūčių mėgėjams

Tikriausiai daugumai žmonių arkliena neskamba kaip delikatesas, kurį norėtume pamatyti ant pietų stalo, retoriškai klausiama atsiųstame pranešime. Tačiau japonai žino tūkstantį ir vieną būdą paruošti šią mėsą, o Kiūšiū salos gyventojai nuėjo dar toliau. Čia paplitusi žalia arklio mėsa, vadinama „basashi“, patiekiama su sojos padažu, česnakais ir krienais. Skanaus!

Nuodai lėkštėje

Fugu yra, ko gero, pavojingiausia žuvis pasaulyje. Jos organizme esama mirtinų nuodų, stipresnių net už kalio cianidą. Vis dėlto tinkamai paruošta ši žuvis yra visiškai nepavojinga. Tiesa, norint tapti fugu žuvies virėju reikia išlaikyti daugybę sudėtingų testų. Juk niekas nenori numarinti savo klientų.

Japonijos valgiai

Egzotiškoji banginių mėsa

Japonijoje vis dar valgoma banginio mėsa. Jos galima nusipirkti vietiniuose prekybos centruose ar užsisakyti restoranuose. Ir nors banginienos populiarumas per pastaruosius dešimtmečius sumažėjo, tačiau dar XX a. viduryje tai buvo labiausiai valgoma mėsos rūšis visoje šalyje.

Atstumianti smarvė

Išvertus iš japonų kalbos žodis „kusaya“ reiškia smirdantis. Taip šioje šalyje vadinama itin stiprų kvapą turinti džiovinta žuvis. Pagal specialią receptūrą džiovinant šią žuvį naudojama perpus mažiau sūrymo nei įprastai. Būtent dėl to ir atsiranda sunkiai pakeliama smarvė. Vis dėlto pati žuvis yra ganėtinai švelnaus skonio.

Japonijos valgiai

Šokoladinės inovacijos

Visiems puikiai žinomi šokoladiniai batonėliai „Kit Kat“ Japonijoje gaminami ganėtinai netradicinių skonių. Ar išdrįstumėte paragauti žaliosios arbatos, krienų, keptų bulvių, sojos pupelių ar čili skonio „Kit Kat“? Skamba kaip iššūkis.

Vabalų puota

Žiogai, vabalai ir lervos yra plačiai valgomos ne tik Japonijoje, bet ir kitose Azijos šalyse. Sakoma, kad tai puikus baltymų šaltinis ir alternatyva gyvuliniam maistui. Esama daugybės būdų, kaip paruošti šituos vabzdžius – virti sojos padaže, kepti ar patiekti su ryžiais. Kiekvienam pagal skonį.

Japonijos valgiai

Apgaulingoji vištiena

Nors, iš pažiūros, „nankotsu“ atrodo kaip vištiena, tačiau neapsigaukite. Iš tiesų tai apkeptos vištienos kremzlės, laikomos ganėtinai įprastu patiekalu japonų virtuvėje. Tik neišsilaužykite dantų.

Daugiau apie Tekančios saulės šalies valgymo įpročius bus galima sužinoti rugsėjo 9–10 d. vyksiančiame netikėtos Japonijos kultūros festivalyje „nowJapan“. Maisto gurmanams festivalio metu bus įrengtas specialus kampelis, kviesiantis paragauti tradicinių japoniškų patiekalų.

Dvi dienas truksiančiame festivalyje pristatoma šiuolaikinė Japonijos kultūra – nuo technologinių naujovių iki meno, mados ir muzikos. Plačioje renginio programoje savo vietą suras tiek užkietėję Japonijos mylėtojai, tiek visi, besidomintys šia šalimi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)