Šio gastrobaro dienos pietų variantai yra skelbiami jų „Facebook“ profilyje, bet aš pavyzdingai namų darbų neatlikau ir rinkausi vietoje iš tuo metu jau likusio vieno derinio: dienos sriuba – trinta apelsininė morkų sriuba su imbieru bei antrasis patiekalas – ant grotelių kepta aštri jamaikietiška jerk vištiena, kuri čia pristatoma kaip aštrus, sultingas ir dūmų kvapo persismelkęs patiekalas.

Perkant atskirai, sriuba kainavo 1,5 Eur, vištiena – 4,5 Eur, o perkant kartu derinio kaina buvo 5,5 Eur, tad buvo galima sutaupyti 0,5 Eur. Kiti tą dieną buvę antrieji patiekalai – kesadilija su plėšyta Teksaso stiliaus BBQ jautiena ar trijų čederio sūrių sincronizada – kartu su sriuba kainavo pigiau, bet jų jau nebuvo likę.

Stalo vanduo nemokamas, nors man jį pamiršo atnešti. Na, neužpykau, nes turėjau savo vandens buteliuką, bet būtų smagu, kad kitą kartą neužmirštų, įvertinant tai, kad maistas čia gali būti aštrokas.

Ar skanu? Skonis įsimenantis, patiekalai ir įdomiai skambantys, ir įdomiai atrodantys, vieta neįprasta, o aptarnavimas smagus ir draugiškas. Dar turiu paminėti ir porcijų dydį. Aš pati neįveikiau antrojo patiekalo iki galo, nes prieš tai mano skrandį maloniai užpildė šilta skani sriuba.

Ar greita? Šiame gastrobare lankiausi jau po 14.00 val., tad didelio lankytojų srauto nebuvo. Operatyviai pasirinkome, užsisakėme prie baro apačioje, pakilome į viršų atsisėsti ir štai – mums jau pristatė maistą. Patys pietūs truko iki 30 min.

Kas įdomu? Jau minėjau, kad aplinka yra nestandartinė, nes kitaip ir negalėtų būti, jeigu maitinimo vietą įkuri buvusioje radijo imtuvų gamykloje „Elfa“ ar šiuo metu ten veikiančiame menų fabrike „Loftas“. Pristatydami save jie sako, kad čia susikerta tradicinio Teksaso BBQ požiūris į mėsos paruošimą ir autentiškas Jamaikos jerk stilius.

Trumpa išvada: čia verta bent kartą (o gal ir kelis, jeigu tik patiks) ateiti ne tik dėl jaukios aplinkos, bet dar ir dėl Jamaikos jerk stiliumi ruošiamos puikios mėsos.

Atsiskaitymas galimas tiek grynaisiais, tiek kortele. Palikau 0,5 Eur arbatpinigių prie baro esančioje stiklinėje, kur vyksta kova tarp „Android“ ir „iPhone“, nes aš palaikau pastarąjį.

Gastrobaras „Elfa“
Švitrigailos g. 29, Vilnius