Nekaloringo piemenėlių pyrago receptu dalijasi tinklaraštis „Lieknos bitės“.

Reikės:

  • 400 g bulvių
  • 2 svogūnų
  • 2 skiltelių česnako
  • 3 morkų
  • ghee sviesto
  • 350 g kalakutienos faršo
  • 1 didelio pomidoro
  • 50 g pieno
  • druskos
  • pipirų
  • saldžios maltos paprikos miltelių
  • 40 g sūrio

Gaminimas:

  1. Bulves nuskuskite ir sudėkite virti.
  2. Česnaką ir svogūną supjaustykite kubeliais ir pakepinkite viename šaukšte ghee sviesto.
  3. Kai jie pagels, sudėkite faršą, kepinandami jį dažnokai pamaišykite. Kai jis taps birus, sudėkite tarkuotas morkas ir šiaudeliais pjaustytą baklažaną, pagardinkite pipirais, druska, maltos paprikos milteliais.
  4. Pomidorą supjaustykite kubeliais ir sukrėskite į keptuvę, įpilkite šlakelį vandens. Troškinkite, kol visos daržovės suminkštės.
  5. Į išvirusias bulves įpilkite pieną ir sugrūskite iki vientisos košės.
  6. Į kepimo indą supilkite troškintas daržoves ir mėsą, ant jų užtepkite bulvių košę ir pabarstykite sūriu.
  7. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min., kol bulvių kepurėlės apskrus.

Skanaus!