Marinuoti kiaušiniai visada pravers, jei jūsų šaldytuve ims švilpauti vėjai, jie skanūs vieni, taip pat puikiai tinka salotoms, sumuštiniams ir pan.

Reikės:

12 kiaušinių
1 didelio svogūno
5 česnako skiltelių
3 stiklinių vandens
1 stiklinės acto
3 v. š. cukraus
čili pipirų pagal skonį

Gaminimas:

Pirmiausia į puodą supilkite vandenį, actą, suberkite cukrų – išvirkite marinatą. Į atvėsusį marinatą sudėkite žiedais supjaustytą svogūną, susmulkintą česnaką ir čili pipirus. Kas mėgsta aštriau, gali įpilti šlakelį aštraus padažo, pavyzdžiui, „Tabasko“, arba įdėti jelapeno pipirų. Nebijokite, jei jums pasirodys, kad marinatas išėjo per aštrus – kiaušiniuose pernelyg daug aštrumo nesijaus.

Išvirkite kiaušinius: ką tik iš šaldytuvo ištrauktus kiaušinius įdėkite į šaltą vandenį, taip, kad juos apsemtų. Užvirkite ir virkite apie 5 min., tuomet 15–20 minučių palikite kiaušinius atvėsti. Po to kiaušinius panardinkite lediniame vandenyje, laikykite jame apie 20 min., kol jie tikrai atšals – taip jūsų kiaušiniai turėtų nusilupti lengvai.

Nuluptus virtus kiaušinius sudėkite į stiklainį su marinatu, uždarykite. Leiskite jiems pasimarinuoti mažiausiai keletą dienų. Kuo ilgiau kiaušiniai išbus marinate, tuo bus geresnis jų skonis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)