Dalia atsimena: kai pirmą kartą pagamino šį nekeptą varškės pyragą, buvo nustebinta dviejų dalykų: greito, labai lengvo paruošimo ir skonio. Skonio iš vaikystės!

„Pasirodo, vaikystėje aš jį esu valgiusi. Labai jį mėgau, bet kadangi buvau maža, niekaip nesuprasdavau, kodėl jo nebūdavo, kada panorėjus. Mano mama jį kažkur pirkdavo. O kadangi Velykos būdavo tik kartą metuose, tai ir pirkdavo tik prieš jas. Vėliau Pascha kažkur dingo. Ilgam... Labai jos skonio pasilgdavau. Ir kiek esu valgiusi varškės tortukų, nė vienas nebuvo tas“, – džiaugiasi pagaliau atradusi vaikystės skonį. Juo Dalia Macenskienė ir dalijasi su Delfi Maistas skaitytojais.

Nekeptas varškės pyragas „Pascha“

6 - 8 asmenims reikės:

500 g varškės,
50 g razinų (galite naudoti kitus džiovintus vaisius),
100 g sviesto,
125 g cukraus,
3 kiaušinių trynių, (kiaušinių baltymus galite panaudoti tortui „Pavlova“)
200 ml grietinėlės (kai kuriuose receptuose minima grietinė, bet aš gaminau su grietinėle),
50 g smulkintų ir pakepintų migdolų ar lazdynų riešutų (jie turi būti be odelės),
1 citrinos žievelės,
vanilės.

Gaminimas:

* Razinas užpylus verdančiu vandeniu pabrinkinkite (arba galima užpilti romu ir kiek ilgėliau palaikyti).

* Sviestą išsukite su cukrumi, po to sudėkite kiaušinių trynius ir gerai vėl išsukite. Po to suberkite varškę ir išsukite iki purios vientisos masės, kad nebūtų jaučiami varškės gumulėliai. Supilkite grietinėlę ir birius produktus. Viską gerai išmaišykite.

* Naują 13- 14 cm. skersmens vazoną (skirtą augalams sodinti) išklokite dviguba ar triguba marle.Supilkite masę ir užlankstę kraštus paslėkite. Vazoną įstatykite į dubenį, kad būtų kur nubėgti atsiradusiam skysčiui. Paslėgtą laikyti vėsiai. Po paros išverskite Paską į serviravimo indą.

* Paprastai Pascha puošiama džiovintais vaisiais. Ypač vertinamas tas nuo marlės atsiradęs atspaudas. Tad Pascha dažniausiai taip ir pateikiama – natūraliai. Aš manau, kad prie jos gražiai atrodytų ir keli duplainiai. Tuo labiau, kad jie tiktų ir savo skoniu.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją