Atsiųstame pranešime prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė Aistė Rasmussen teigia, kad perlinių kruopų košė pastaruoju metu nepelnytai primiršta, todėl gavėnia – puikus metas ją prisiminti.
„Perlinės kruopos – viena iš populiariausių kruopų formų pasaulyje, o skani, soti, aromatinga ir greitai pagaminama perlinė košė gali tapti tikra gavėnios mitybos raciono pažiba. Prieš verdant perlines kruopas, jas būtina išmirkyti, todėl gamindami košę, supilkite norimą kiekį perlinių kruopų į puodą ir įpilkite vandens santykiu 1:3. Prieš tai rekomenduojama kruopas porą kartų perplauti su švariu vandeniu ir nepamirškite, kad perlines kruopas mirkyti reikia visą naktį“, – pasakoja A. Rasmussen ir dalijasi receptais.
Perlinių kruopų košė su pievagrybiais
Jums prireiks:
- 250 g perlinių kruopų
- 200 g pievagrybių
- 200 g morkų
- 2 vnt. svogūnų
- 3 v. š. aliejaus
- druskos
Gaminimas:
- Pievagrybius nuplaukite, nuskalaukite ir smulkiai supjaustykite.
- Morkas nuskuskite ir stambiai sutarkuokite, o svogūnus nulupkite ir susmulkinkite.
- Pievagrybius ir daržoves atskirai apkepkite.
- Tuomet kruopas perrinkite, nuplaukite ir suberkite į gilią keptuvę. Užpilkite verdančiu vandeniu, leiskite išbrinkti ir išvirkite ant silpnos ugnies.
- Tuomet sumaišykite grybus, daržoves ir košę bei patiekite.
Perlinių kruopų košė su cukinija
Perlinių kruopų košė su cukinija
Jums prireiks:
- 100 g nevirtų perlinių kruopų
- 1 vnt. cukinijos
- 2 skiltelių česnako
- 1 v. š. aliejaus
- kmynų
- čiobrelių
Gaminimas:
- Perlines kruopas pamerkite nakčiai ir ryte išvirkite.
- Sutarkuokite cukiniją ir sudėkite į dubenį.
- Tuomet smulkiai supjaustykite česnako skilteles ir apibarstykite jomis cukiniją kartu su kmynais ir čiobreliais.
- Įpilkite šiek tiek aliejaus, gerai išmaišykite ir palikite pastovėti apie 30 minučių.
- Praėjus nurodytam laikui, visą turinį suverskite į keptuvę ir pakepkite. Tuomet į keptuvę suverskite perlinių kuopų košę ir viską gerai išmaišykite. Patiekite košę ant stalo.
Perlinių kruopų košė su morkomis
Perlinių kruopų košė su morkomis
Jums prireiks:
- 100 g nevirtų perlinių kruopų
- 2 nedidelių morkų
- 1 svogūno
- 1 pomidoro
- 1 v. š. grietinės
- druskos
- prieskonių pagal skonį
Gaminimas:
- Perlines kruopas pamerkite nakčiai ir ryte užvirkite su nedideliu kiekiu vandens.
- Morkas nuskuskite ir sutarkuokite burokine tarka.
- Morką, svogūną ir kubeliais pjaustytą pomidorą apkepkite keptuvėje su trupučiu aliejaus, druska ir prieskoniais.
- Daržoves sudėkite į kruopas ir virkite ant silpnos ugnies. Kai vanduo nugaruos, įpilkite dar šiek tiek vandens ir virkite apie pusvalandį.
- Palikite šiek tiek pastovėti, o vėliau įdėkite šaukštą grietinės, išmaišykite, uždenkite dangčiu ir palikite pastovėti dar 15 minučių pastovėti.
Perlinių kruopų košė su žirniais
Perlinių kruopų košė su žirniais
Jums reikės:
- 200 g perlinių kruopų
- 150 g žirnių
- 1 svogūno
- 2 v. š. smulkintų čiobrelių
- 3 v. š. aliejaus
- druskos
Gaminimas:
- Žirnius ir kruopas atskirai išmirkykite per naktį.
- Ryte išvirkite, nukoškite, kruopas išplaukite ir viską kartu virkite apie 15–20 minučių pasūdytame vandenyje ant vidutinio kaitrumo ugnies.
- Tada nuo viršaus nupilkite vandenį ir suberkite su sviestu apkepintą, smulkiai supjaustytą svogūną bei toliau pavirkite, kol kruopos taps minkštos.
- Paskaninkite košę sviestu, čiobreliais, viską gerai išmaišykite ir pavirkite dar 5 minutes.
Skanaus!