Atsiųstame pranešime prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė Aistė Rasmussen teigia, kad perlinių kruopų košė pastaruoju metu nepelnytai primiršta, todėl gavėnia – puikus metas ją prisiminti.

Perlinės kruopos – viena iš populiariausių kruopų formų pasaulyje, o skani, soti, aromatinga ir greitai pagaminama perlinė košė gali tapti tikra gavėnios mitybos raciono pažiba. Prieš verdant perlines kruopas, jas būtina išmirkyti, todėl gamindami košę, supilkite norimą kiekį perlinių kruopų į puodą ir įpilkite vandens santykiu 1:3. Prieš tai rekomenduojama kruopas porą kartų perplauti su švariu vandeniu ir nepamirškite, kad perlines kruopas mirkyti reikia visą naktį“, – pasakoja A. Rasmussen ir dalijasi receptais.

Perlinių kruopų košė su pievagrybiais

Jums prireiks:

  • 250 g perlinių kruopų
  • 200 g pievagrybių
  • 200 g morkų
  • 2 vnt. svogūnų
  • 3 v. š. aliejaus
  • druskos

Gaminimas:

  • Pievagrybius nuplaukite, nuskalaukite ir smulkiai supjaustykite.
  • Morkas nuskuskite ir stambiai sutarkuokite, o svogūnus nulupkite ir susmulkinkite.
  • Pievagrybius ir daržoves atskirai apkepkite.
  • Tuomet kruopas perrinkite, nuplaukite ir suberkite į gilią keptuvę. Užpilkite verdančiu vandeniu, leiskite išbrinkti ir išvirkite ant silpnos ugnies.
  • Tuomet sumaišykite grybus, daržoves ir košę bei patiekite.

Perlinių kruopų košė su cukinija


Perlinių kruopų košė su cukinija


Jums prireiks:

  • 100 g nevirtų perlinių kruopų
  • 1 vnt. cukinijos
  • 2 skiltelių česnako
  • 1 v. š. aliejaus
  • kmynų
  • čiobrelių

Gaminimas:

  1. Perlines kruopas pamerkite nakčiai ir ryte išvirkite.
  2. Sutarkuokite cukiniją ir sudėkite į dubenį.
  3. Tuomet smulkiai supjaustykite česnako skilteles ir apibarstykite jomis cukiniją kartu su kmynais ir čiobreliais.
  4. Įpilkite šiek tiek aliejaus, gerai išmaišykite ir palikite pastovėti apie 30 minučių.
  5. Praėjus nurodytam laikui, visą turinį suverskite į keptuvę ir pakepkite. Tuomet į keptuvę suverskite perlinių kuopų košę ir viską gerai išmaišykite. Patiekite košę ant stalo.

Perlinių kruopų košė su morkomis


Perlinių kruopų košė su morkomis


Jums prireiks:

  • 100 g nevirtų perlinių kruopų
  • 2 nedidelių morkų
  • 1 svogūno
  • 1 pomidoro
  • 1 v. š. grietinės
  • druskos
  • prieskonių pagal skonį

Gaminimas:

  1. Perlines kruopas pamerkite nakčiai ir ryte užvirkite su nedideliu kiekiu vandens.
  2. Morkas nuskuskite ir sutarkuokite burokine tarka.
  3. Morką, svogūną ir kubeliais pjaustytą pomidorą apkepkite keptuvėje su trupučiu aliejaus, druska ir prieskoniais.
  4. Daržoves sudėkite į kruopas ir virkite ant silpnos ugnies. Kai vanduo nugaruos, įpilkite dar šiek tiek vandens ir virkite apie pusvalandį.
  5. Palikite šiek tiek pastovėti, o vėliau įdėkite šaukštą grietinės, išmaišykite, uždenkite dangčiu ir palikite pastovėti dar 15 minučių pastovėti.

Perlinių kruopų košė su žirniais


Perlinių kruopų košė su žirniais


Jums reikės:

  • 200 g perlinių kruopų
  • 150 g žirnių
  • 1 svogūno
  • 2 v. š. smulkintų čiobrelių
  • 3 v. š. aliejaus
  • druskos

Gaminimas:

  1. Žirnius ir kruopas atskirai išmirkykite per naktį.
  2. Ryte išvirkite, nukoškite, kruopas išplaukite ir viską kartu virkite apie 15–20 minučių pasūdytame vandenyje ant vidutinio kaitrumo ugnies.
  3. Tada nuo viršaus nupilkite vandenį ir suberkite su sviestu apkepintą, smulkiai supjaustytą svogūną bei toliau pavirkite, kol kruopos taps minkštos.
  4. Paskaninkite košę sviestu, čiobreliais, viską gerai išmaišykite ir pavirkite dar 5 minutes.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)