Reikės:

  • 700 g šamo filė
  • 6 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 svogūno
  • 3 česnako skiltelių
  • 2/3 puodelio smulkintų petražolių
  • 1 1/2 puodelio smulkintų pomidorų
  • 2 v. š. pomidorų pastos
  • 250 ml žuvies arba jūrų gėrybių sultinio
  • 1/2 puodelio sauso balto vyno
  • žiupsnelio raudonėlio
  • žiupsnelio čiobrelio
  • pipirų
  • druskos
  • 1/4 a. š. čili padažo

Gaminimas:

  1. Puode įkaitiname alyvuogių aliejų. Suberiame smulkintą svogūną ir maišydami kepiname 4 minutes.
  2. Suberiame smulkintą česnaką ir kepiname dar minutę.
  3. Suberiame smulkintas petražoles, išmaišome ir dar porą minučių pakepiname.
  4. Į puodą suberiame smulkintus pomidorus, įspaudžiame pomidorų pastos ir viską troškiname apie 10 minučių.
  5. Įpilame sultinį, vyną ir suberiame kubeliais pjaustytą žuvį. Užverdame, uždengiame puodą ir troškiname apie 5 minutes arba tol, kol žuvis suminkštės ir taps trapi.
  6. Suberiame visus prieskonius, išmaišome, leidžiame pavirti dar porą minučių ir nukeliame nuo ugnies.

Skanaus!