Pranešime spaudai autorė žada, kad ši knyga bus įperkama ir itin praktiška, nes čia surinkti maistingi ir greitai paruošiami patiekalų receptai, pateiktas kiekvienos savaitės pirkinių sąrašas, sudaryti konkretūs dienos ir savaitės meniu, o kiekvieno recepto kalorijos suskaičiuotos.

„Jūs tikriausiai galvojate, kad neįmanoma apriboti kalorijų skaičiaus ir kartu nesijausti alkanam? Bet aš jus užtikrinu – tai ne reklaminis triukas. Rengdama šią knygą paprašiau savo sesės ir kolegių išbandyti šį meniu ir surašyti savo savijautą savaitės dienoraštyje – nė viena nesijautė alkana, bet pažymėjo, kad jautėsi energingesnės ir lengvesnės.

Visa paslaptis slypi subalansuotame meniu, kuriame daug baltymų, daržovių ir lėtai virškinamų angliavandenių. O jei dar besilaikydamos šio plano pakankamai judėsite, ne tik jausitės, bet ir tapsite lengvesnės“, – sako Beata.

Idėja parašyti šią praktišką knygą Beatai kilo 2016 metų rudenį, kai ji tris mėnesius kiekvieną savaitę vykdavo į Londono kulinarijos mokyklą „Leiths“ mokytis sveikos ir subalansuotos mitybos pagrindų. Baigiamasis šių studijų darbas – mitybos planas pasirinktam žmogui – buvo puikiai įvertintas mokyklos dėstytojų ir sesers Odetos, kuriai šis mitybos planas ir buvo specialiai sukurtas. Tuomet Beatai kilo mintis atliktu darbu pasidalinti su didesne auditorija.

„Noriu pabrėžti, kad tai, ką rasite naujausioje mano knygoje, nėra dieta. Nemeluosiu – pati turiu puikų apetitą, todėl tenka su juo tartis, jį pamaloninti ir kartais pergudrauti. Bet aš niekada nebuvau didelė dietų gerbėja ir kuo toliau, tuo mažiau tikiu stebuklingomis dietomis, žadančiomis greitus rezultatus.

Todėl naujausia mano knyga „Lengva kasdienybė: viskas suskaičiuota“ labiau orientuota į ilgalaikį rezultatą – mitybos įpročių ir produktų keitimą. Laikas suvokti, kad kalorija kalorijai nelygu, juk, pavyzdžiui, iš batono gautos 100 kcal tikrai neprilygs iš avokado gautoms 100 kcal.

Aplink save pastebiu vis daugiau žmonių, kurie pirmiausia nori būti ne lieknesni, o lengvesni ir energingesni, todėl manau, kad ši knyga Lietuvos moteris ir vyrus pasieks pačiu laiku“, – įsitikinusi Beata.

Pirmieji naująją knygą galės įsigyti Vilniaus knygų mugėje, kuri vyks vasario 23–26 dienomis. Knygynuose ir kitose knygų pardavimo vietose knyga pasirodys kovo pradžioje.
Visą šios knygos atsiradimo istoriją rasite Beatos tinklaraštyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)