aA
Šie traškūs paplotėliai labai primena Lietuvoje gaminamą skruzdėlyną, tik skruzdėlynui pagaminti reikia daugiau laiko, kadangi kiekvienas lakštas išmirkomas saldžiame sirupe ir paplotėliai kepami žymiai mažesni. Buñuelos paplotėliams taip pat galima paruošti saldų sirupą, tačiau kiekvieno paplotėlio jame mirkyti nereikia, užtenka aplieti sirupu. Paprasčiausia, žinoma, apibarstyti dar karštus paplotėlius cukrumi ir iškart skanauti!
Meksikietiški paplotėliai
Meksikietiški paplotėliai
© Recepto autorės nuotr.

Beje, kuo ploniau iškočiosite paplotėlius, tuo jie bus trapesni ir gardesni.

12 didelių paplotėlių reikės:

(stiklinė 240 ml)

  • 2 stiklinių miltų
  • ~3/4 stiklinės šilto vandens
  • 1 kiaušinio
  • 1 valg. š. cukraus
  • 1 valg. š. sviesto
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • 1 arb. š. vanilės ekstrakto arba vanilinio cukraus
  • 0,5 arb. š. druskos
  • cukraus (apibarstymui)
  • saulėgrąžų aliejaus (virimui)

Gaminimas:

  1. Sviestą ištirpiname mikrobangų krosnelėje, paliekame atvėsti.
  2. Viename dubenyje sumaišome miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską. Viduryje padarome duobutę, įmušame kiaušinį, atvėsusį sviestą ir supilame vanilės ekstraktą. Pamažu sumaišome su miltais.
  3. Į miltų masę įmaišome šiltą vandenį pildami po šaukštą, maišydami ir po to minkydami. Minkyti reikėtų bent 5–7 min., kol tešla bus minkšta ir vos kibs prie rankų (viso vandens gali neprireikti). Iš tešlos suformuojame rutulį, įdedame į dubenį ir uždengiame virtuviniu rankšluosčiu. Paliekame tešlą pastovėti kambario temperatūroje bent 30 min.
  4. Tešlą supjaustome į 12 vienodo dydžio gabalėlių.
  5. Buñuelos gamybai prireiks dubens apvalia apačia ir vaškinio popieriaus. Dubenį apverčiame, ant jo uždedame vaškinio popieriaus lapą.
  6. Imame gabalėlį tešlos ir iškočiojame apvalų, labai ploną skritulį. Tada tešlos skritulį uždedame ant dubenio su vaškiniu popieriumi ir šiek tiek ištempiame tešlos apskritimo kraštus (kad gautume tolygų ir plonesnį paplotėlį). Taip suformuojame visus paplotėlius ir dedame ant miltuoto paviršiaus.
  7. Keptuvėje įkaitiname ~2–3 cm aliejaus, dedame vieną tešlos skritulį ir kepame iš abiejų pusių, kol šis pasidaro auksinės spalvos. Bekepdami paplotėlį galite truputį paspausti, kad per daug neiškiltų ir būtų lygesnio paviršiaus. Iškeptą paplotėlį dedame ant popierinio rankšluosčio. Dar karštą apibarstome iš abiejų pusių cukrumi. Taip iškepame visus buñuelos.

Skanaus!

Pastaba. Paplotėlių tešlą galite pasiruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve uždengtą dieną ar dvi.

Tinklaraštis „Lithuanian in the USA“
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(5 žmonės įvertino)
4.4000

Šaltibarščių konkurentės: trys skaniausios šaltos sriubos, kurios atgaivins kiekvieną (1)

Kai alina karščiai, atsigaivinti padeda šaltos sriubos. Jei pabodo šaltibarščiai ir ieškote...

Sveiki ir gaivūs vasariški desertai, kurie nepakenks kūno linijoms (4)

Vasarą norisi pasilepinti saldžiu kąsneliu, tačiau kartu ir išsaugoti dailias kūno linijas. Nors...

Kate Middleton grakščios figūros paslaptis: ką valgo Kembridžo kunigaikštienė? (85)

Kembridžo kunigaikštienė turi didžiulį gerbėjų būrį iš viso pasaulio. Visiems jiems įdomu...

3 geriausi grilio patiekalų receptai, kurie pavyks iš pirmo karto ir nepaliks abejingų

Grilio sezonas oficialiai atidarytas! Kol puikūs orai lepina ir saulės netrūksta, daugelis...

Populiariausios makaronų rūšys: kuo jos ypatingos ir su kuo jas valgyti? + išskirtinis tinklaraštininkės Amelijos Kuzmarskės makaronų receptas (6)

Vos iš kelių ingredientų: vandens, druskos, miltų ir kiaušinių pagaminti makaronai užkariavo...

Top naujienos

Šimašius apie vaivorykščių karus: būna, kad pavagia kažkam dviratį, bet tai nereiškia, kad mes esame vagių tauta (97)

Po poros nepavykusių bandymų Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius dar kartą pabrėžia, kad...

Koronaviruso pažinimo kelyje – netikėtas posūkis: stebisi net virusologai (24)

Daugiausiai pasaulyje gyventojų paskiepijusioje šalyje daugėja infekcijos atvejų, tad mokslininkai...

Palangoje poilsiaujanti kauniečių šeimynėlė: savaitgaliui atsidėjome 500 eurų, bet jau matome, kad neužteks (504)

Dar vienas savaitgalis, kai vasaros sostine vadinamas kurortas Palanga banguoja nuo žmonių minios:...

Rimvydas Valatka. Juokingi politikai (65)

Prieš kelis mėnesius komikas O. Šurajevas, apsimetęs Rusijos portalo žurnalistu, paskambino...

Euro 2020: anglai švaistė progas, bet vis tiek įveikė pasaulio vicečempionus (70)

Sekmadienio popietę legendiniame Londono „Wembley“ stadione buvo žaidžiamos centrinės Europos...

23-jų „TikTok“ žvaigždė susitikinėja 60-mete: troliai juokiasi iš jos išvaizdos, bet aš ją myliu (17)

Pora, kurią skiria 37 metų skirtumas, gynė savo santykius, kai socialinėje žiniasklaidoje...

Po pasaulį sukrėtusios Danijos dramos – atkovėpis, bet herojai neliks pamiršti patyrė širdies smūgį (51)

Danijos rinktinės žvaigždė Christianas Eriksenas , dėl kurio gyvybės šeštadienio vakarą...

Po pandemijos lietuviai užplūdo psichoterapeutų kabinetus: vienas nusiskundimas – itin dažnas (9)

Šalį sukausčius pandemijai, dažnas Lietuvos gyventojas ėmė jausti nerimą. „Spinter“ dusyk...

Kaune automobilis pakibo ant metalinio eismo juostų atitvaro (7)

Kaune vairuotojui nepavykus suvaldyti automobilio, šis atsidūrė ant metalinio atitvaro, skiriančio...