aA
Šie traškūs paplotėliai labai primena Lietuvoje gaminamą skruzdėlyną, tik skruzdėlynui pagaminti reikia daugiau laiko, kadangi kiekvienas lakštas išmirkomas saldžiame sirupe ir paplotėliai kepami žymiai mažesni. Buñuelos paplotėliams taip pat galima paruošti saldų sirupą, tačiau kiekvieno paplotėlio jame mirkyti nereikia, užtenka aplieti sirupu. Paprasčiausia, žinoma, apibarstyti dar karštus paplotėlius cukrumi ir iškart skanauti!
Meksikietiški paplotėliai
Meksikietiški paplotėliai
© Recepto autorės nuotr.

Beje, kuo ploniau iškočiosite paplotėlius, tuo jie bus trapesni ir gardesni.

12 didelių paplotėlių reikės:

(stiklinė 240 ml)

  • 2 stiklinių miltų
  • ~3/4 stiklinės šilto vandens
  • 1 kiaušinio
  • 1 valg. š. cukraus
  • 1 valg. š. sviesto
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • 1 arb. š. vanilės ekstrakto arba vanilinio cukraus
  • 0,5 arb. š. druskos
  • cukraus (apibarstymui)
  • saulėgrąžų aliejaus (virimui)

Gaminimas:

  1. Sviestą ištirpiname mikrobangų krosnelėje, paliekame atvėsti.
  2. Viename dubenyje sumaišome miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską. Viduryje padarome duobutę, įmušame kiaušinį, atvėsusį sviestą ir supilame vanilės ekstraktą. Pamažu sumaišome su miltais.
  3. Į miltų masę įmaišome šiltą vandenį pildami po šaukštą, maišydami ir po to minkydami. Minkyti reikėtų bent 5–7 min., kol tešla bus minkšta ir vos kibs prie rankų (viso vandens gali neprireikti). Iš tešlos suformuojame rutulį, įdedame į dubenį ir uždengiame virtuviniu rankšluosčiu. Paliekame tešlą pastovėti kambario temperatūroje bent 30 min.
  4. Tešlą supjaustome į 12 vienodo dydžio gabalėlių.
  5. Buñuelos gamybai prireiks dubens apvalia apačia ir vaškinio popieriaus. Dubenį apverčiame, ant jo uždedame vaškinio popieriaus lapą.
  6. Imame gabalėlį tešlos ir iškočiojame apvalų, labai ploną skritulį. Tada tešlos skritulį uždedame ant dubenio su vaškiniu popieriumi ir šiek tiek ištempiame tešlos apskritimo kraštus (kad gautume tolygų ir plonesnį paplotėlį). Taip suformuojame visus paplotėlius ir dedame ant miltuoto paviršiaus.
  7. Keptuvėje įkaitiname ~2–3 cm aliejaus, dedame vieną tešlos skritulį ir kepame iš abiejų pusių, kol šis pasidaro auksinės spalvos. Bekepdami paplotėlį galite truputį paspausti, kad per daug neiškiltų ir būtų lygesnio paviršiaus. Iškeptą paplotėlį dedame ant popierinio rankšluosčio. Dar karštą apibarstome iš abiejų pusių cukrumi. Taip iškepame visus buñuelos.

Skanaus!

Pastaba. Paplotėlių tešlą galite pasiruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve uždengtą dieną ar dvi.

Tinklaraštis „Lithuanian in the USA“
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(5 žmonės įvertino)
4.4000

7 itin gardūs receptai su slyvomis – nuo uogienės iki padažo ir pyrago: pasiseks net virtuvės naujokams

Slyvos – saldus, sultingas ir skanus kaulavaisis. Iš slyvų verdami ne tik įvairiausi džemai,...

Savaitgalio meniu iš vasaros gėrybių – 7 receptai: niekas nepatikės, kad pagaminote greičiau nei per pusvalandį

Rugpjūtis – itin dosnus. Ne tik karšta saule, bet ir jos sunokintais, užaugintais vaisiais bei...

„Le Dîner en Blanc“ tapo vienu romantiškiausių įvykių gyvenime – sutiko būsimą vyrą

Niekada nežinai, kuo baigsis paslaptinga „ Baltoji vakarienė “. Galbūt apsirengę baltai...

Kristinos šokoladinis pyragas su vyšniomis sulaukė didžiulio pasisekimo – tinka ir netoleruojantiems glitimo

Tinklaraščio „Maisto mėgėja“ kūrėja Kristina Naturjevienė pyragus dažniausiai kepa...

Top naujienos

Delfi Pliusparengė Nerijus Povilaitis

„Putino pėstininkas“: kodėl Kremliui naudingas ekscentriškasis Čečėnijos despotas Kadyrovas? (10)

Čečėniją savo asmeniniu sultonatu pavertęs autokratas Ramzanas Kadyrovas jau kuris laikas...

Laikas keisti pasą? Pasiruoškite: laukia nemalonus siurprizas (2)

Pastaraisiais mėnesiais Lietuvoje asmens dokumentų išrašymo ir išdavimo srautas yra rekordiškai...

Klaipėdos rajone įsiplieskė gaisras, liepsnos buvo matomos už kelių kilometrų aplinkiniai gyventojai dūsta nuo dūmų gausos  (1)

Trečiadienio vakarą Klaipėdos rajone , Aukštkiemiuose, kilo gaisras .

Užkalnis. Klimatas svarbiausia, karas ne atsakymas, Rusija mus dar pamokys (22)

Dar ne taip seniai kiekvienas iš trijų teiginių antraštėje būtų visiškai normalus, ir ne...

Karščiui nesitraukiant – nauja sinoptikų prognozė: kada sulauksime orų permainų

Ketvirtadienį ir toliau tęsis labai šilti orai . Mūsų šalį apėmusi aukšto atmosferos slėgio...

Auksinis finišas Romoje: Rūta Meilutytė – Europos čempionė (25)

Paskutinį Romoje vykstančio Europos čempionato vakarą papuošė italės Benedettos Pilato ir...

Lietuvoje – stipri geomagnetinė audra: jeigu nemiegate, galite išvysti įspūdingą reiškinį (1)

Atrodo, kad naktinėtojams pasisekė. Kaip skelbiama feisbuko puslapyje Orai ir klimatas Lietuvoje,...

Koks charakteris: tris kėlinius turkus besiviję jaunučiai į pusfinalį žengė po pratęsimo Europos U16 čempionatas

Šiaurės Makedonijos sostinėje Skopjėje vykstančiame Europos šešiolikmečių vaikinų ( U-16 )...

Karas Ukrainoje. Okupantams – nauji Ukrainos smūgiai: rusų bazės sulygintos su žeme Ukraina: visame fronte bus svarbių įvykių

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis paragino laikinai okupuoto Krymo gyventojus nesiartinti...

Delfi PliusToma Miknevičienė

Į alkoholizmą įklimpę lietuviai blaivybės kelią renkasi skirtingai: pasakė, ar įmanoma pasveikti ir kodėl šeima jiems neturėtų padėti (2)

Į alkoholizmą įklimpęs žmogus turi susidurti su tam tikromis priklausomybės pasekmėmis, kad...