Nauji receptai Gretos virtuvėje dažnai gimsta netikėtai, eksperimentuojant su šaldytuve užsilikusiais produktais. Taip gimė ir trintos cukinijų bei pomidorų sriubos receptas.

„Šaldytuve turėjau skanaus pomidorų padažo, cukiniją, tad teko kažką sugalvoti. Esu valgiusi sriubą su cukinijomis, bet nebuvau ragavusi trintos, tad buvo įdomu kaip tokiu būdu atsiskleis jos skonis ir tekstūra – o viskas pavyko labai šauniai, dar tikrai kartosiu“, – pasakoja maisto tinklaraštininkė.

Kadangi dabar pomidorų sezonas, pomidorų padažą drąsiai galima keisti ir šviežiais pomidorais. Tik tokiu atveju, tinklaraštininkė rekomenduoja sriubą papildomai pagardinti citrinų sultimis, žolelių prieskoniais ir, jei nesibaiminate, – trupučiu cukraus.

Anksčiau receptų autorė dalindavosi pesketariškų ir vegetariškų patiekalų idėjomis. Tačiau paaiškėjus, kad organizmas netoleruoja pieno produktų, kiaušinių ir kitų gyvulinės kilmės produktų – teko jų atsisakyti. Dabar jau beveik metus tik veganiškais patiekalais besidalijanti Greta džiaugiasi pagerėjusia savijauta ir naujais atradimais virtuvėje.

„Nuolat kurti augalinius receptus yra tikrai daug didesnis iššūkis“, – sako ji.

Karantino metu tinklaraštį pradėjusi kurti Greta Bajoraitė gaminti mėgo ne visada. Augant su tėvais, gamybos pagrindų išmoko stebėdama virtuvėje besisukančią mamą, tačiau eksperimentai prasidėjo išsikrausčius gyventi atskirai. Netrukus suprato, kad jai gaminti ne tik sekasi, bet ir labai patinka. Todėl nuolat sulaukdama pagyrų ir prašymų pasidalinti receptu, mergina nutarė kurti savo tinklaraštį Instagrame.

Trintos cukinijų ir pomidorų sriubos receptas:

Dviems porcijoms reikia:

vienos mažos jaunos cukinijos
vieno nedidelio svogūno
trijų skiltelių česnako
5 labai kupinų v. š. geros kokybės pomidorų padažo (aš naudojau Beatos “Tikras italas”, man jis super geras! Tik nenaudokite kečupo ar pastos)
apie 200 ml daržovių sultinio (kiekį galite reguliuoti pagal save, priklausomai kokį kremiškumą mėgstate)
kelių šviežio baziliko lapelių
puse a.š. rūkytos paprikos miltelių
druskos, pipirų pagal skonį
poros v.š. alyvuogių aliejaus

Gaminimo eiga:

1. Susmulkinkite svogūną. Pakepinkite jį su alyvuogių aliejumi puode, kuriame virsite sriubą.
2. Nedideliais gabaliukais supjaustykite cukiniją. Suberkite į puodą kartu su smulkintu česnaku. Kepkite vis pamaišant, kol suminkštės.
3. Pagardinkite trupučiu druskos ir pipirų. Suberkite pomidorų padažą. Patroškinkite kelias minutes.
4. Supilkite daržovių sultinį, rūkytą papriką ir smulkintus baziliko lapelius. Virkite ant nedidelės kaitros apie 10-15 min.
5. Sutrinkite sriubą elektriniu trintuvu.
Valgykite su krutonais ar skrudinta duonele.

Skanaus !

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)