Vištienos panaudojimo galimybių – gausu

Kiekvienas žinome, kad maisto švaistyti nederėtų, tačiau kartais tiesiog pasigaminame per daug. Tinklaraščio autorė sako, kad tai gali būti net į naudą.

„Tiesą sakant, kartais aš netgi tyčia pasigaminu daugiau vištienos tam, kad įtemptu laikotarpiu arba esant labai užimtai savaitei, maisto gamyba vakare taptų greitesnė ir lengvesnė“, – sako ji.

K. Pišniukatė pabrėžia, kad likusi vištiena nebūtinai turi būti panaudota iš karto: „Ji puikiai išsilaikys šaldytuve net kelias dienas.“

Kristina Pišniukaitė

Anot tinklaraščio autorės, vištiena – universali mėsa, todėl jos panaudojimo galimybės – įvairios.

„Vištieną pasitelkti galima net keliems patiekalams. Jau paruošta vištiena tiks įvairioms daržovėms įdaryti, pavyzdžiui, paprikoms arba cukinijoms. Kaip ingredientas, ji pravers gaminant troškinius, dedant į makaronus, į tortilijas arba tiesiog ant picos. Taigi būdų, kaip panaudoti likusią vištieną, yra labai daug“, – tikina ji.

K. Pišniukaitė dalijasi greitu ir paprastu receptu su vištiena.

Meksikietiškos tortilijos su vištiena


Reikės:

  • 200 g keptos vištienos filė
  • 4 tortilijų
  • 1 pomidoro
  • 1 jalapeno
  • 1 avokado
  • 1 žaliosios citrinos
  • 100 g fetos sūrio
  • šviežios kalendros
  • čili pipiro

Gaminimas:

  1. Keptą vištieną išdėliokite ant tortilijų.
  2. Ant viršaus berkite pomidorų ir smulkintų avokadų kubelius. Viską apšlakstykite žaliosios citrinos sultimis, ypač avokadą tam, kad jis nepajuoduotų.
  3. Ant viršaus užtrupinkite fetos sūrio.
  4. Atsižvelgdami į norimą aštrumą, dėliokite smulkintą čili pipirą ir papuoškite šviežiomis kalendromis.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)