Tiesa, ištarti pašnekovės pavardę Mkrtchyan – užduotis ne iš lengvųjų. „Sutinku, daug priebalsių, tačiau mes, armėnai, savo kalboje girdime žodyje balsius, net jei jie ir neužrašyti“, - šypsosi Armi.
„Mano tėveliai visada labai skaniai gamino. Kiek atmenu, tėvelis ruošdavo išskirtinio skonio šašlykus ir kitus mėsos patiekalus, o būdama namų šeimininke mama gardžiais patiekalais stebino ne tik mus, bet ir kaimynus – draugai nuolat manęs klausdavo: „Ką ten tavo mama taip skaniai gamina, kad taip skaniai kvepia“, – atsimena pašnekovė.
Mėgstamiausia Armi dienos rutinos dalis – pusryčiai, juos gaminti patinka labiausiai. „Turiu viziją: kada nors atidaryti nedidelę maisto įstaigą, restoranėlį, kur tiekčiau vien pusryčius, kur klientai galėtų valgyti blynus, įvairiai paruoštus kiaušinius, kiaušinienes, sumuštinius, – Armi mėgsta improvizuoti ir ieškoti sveikesnio patiekalo variantų. – Svarbiausia, kad būtų skanu ir gana nesudėtingai paruošiama.“
Tinklaraštyje „Skanus vaibas“ Armi dalijasi greitai paruošiamų patiekalų receptais – tinkamų tiek pusryčiams, tiek pietums ar vakarienei. Sekėjus stebina tai, kad vienu metu blogerė gali pagaminti kelis patiekalus. Tarkime, amerikietiškų blynelių, blynų su avižomis ir kiaušinienę su salotomis.
Vieno didžiausio sekėjų susidomėjimo sulaukė bounty saldainiai – išties, kaip sako Armi, paprastas desertas, kuriam pagaminti tereikia vos 3 ingredientų. Receptu tinklaraštininkė dalijasi su visais:
Bounty saldainiai
Reikės:
• kokosų drožlių 300 g
• saldinto kondensuoto pieno 300 g
• pieniško šokolado 300g
Gaminame:
• Dubenėlyje sumaišyti saldintą kondensuotą pieną ir kokoso drožles.
• Gauta masė turi būti lipni ir drėgna.
• Drėgnais delnais suformuoti pailgus ritinėlius.
• Sudėti ant padėklo ir dėti į šaldytuvą 30-60 min, kol taps tvirti.
• Šokolado gabaliukus ištirpinti.
• Gautus tvirtus kokosinius ritinėlius pamirkyti į šokoladą, kad visas paviršius pasidengtų.
• Tada vėl sudėti ant padėklo ir laikyti šaldytuve, kol sustings. Ant padėklo klojau kepimo popierių.