Tiesa, ištarti pašnekovės pavardę Mkrtchyan – užduotis ne iš lengvųjų. „Sutinku, daug priebalsių, tačiau mes, armėnai, savo kalboje girdime žodyje balsius, net jei jie ir neužrašyti“, - šypsosi Armi.

Kadaise socialiniuose tinkluose sukūrusi paskyrą vardu ir pavarde Armi nenumanė, kad ilgainiui asmeninė paskyra taps platforma jos pomėgiui – maisto gaminimui reikšti. Šiandien Armenuhi vadina save maisto blogere ir pildo tinklaraštį „Skanus vaibas“.

„Mano tėveliai visada labai skaniai gamino. Kiek atmenu, tėvelis ruošdavo išskirtinio skonio šašlykus ir kitus mėsos patiekalus, o būdama namų šeimininke mama gardžiais patiekalais stebino ne tik mus, bet ir kaimynus – draugai nuolat manęs klausdavo: „Ką ten tavo mama taip skaniai gamina, kad taip skaniai kvepia“, – atsimena pašnekovė.
Stebėdama virtuvėje besisukančią mamą Armi taip pat mokėsi gaminti, na o visa sukaupta patirtis atsiskleidė jau pradėjus studijuoti Vilniaus Universitete. „Kuo labiau sukausi virtuvėje, tuo didesnį malonumą tame jaučiau. Tik skirtingai nuo dauguma gaminančiųjų maistą, Armi mėgsta gaminant iš akies, paragaujant – tikslūs matavimai ir dozės atima iš moters gaminimo malonumą.
Lašiša lavašo patale

Mėgstamiausia Armi dienos rutinos dalis – pusryčiai, juos gaminti patinka labiausiai. „Turiu viziją: kada nors atidaryti nedidelę maisto įstaigą, restoranėlį, kur tiekčiau vien pusryčius, kur klientai galėtų valgyti blynus, įvairiai paruoštus kiaušinius, kiaušinienes, sumuštinius, – Armi mėgsta improvizuoti ir ieškoti sveikesnio patiekalo variantų. – Svarbiausia, kad būtų skanu ir gana nesudėtingai paruošiama.“
O savo virtuvėje gaminti Armi mėgsta viską – nuo daržovių iki įvairių jautienos patiekalų, pyragų ir tortų. Pandemijos metu, norėdama kažkuo užsiimti, Armi kepdavo tortus – Napoleono, sūrio – ir pardavinėdavo.

Tinklaraštyje „Skanus vaibas“ Armi dalijasi greitai paruošiamų patiekalų receptais – tinkamų tiek pusryčiams, tiek pietums ar vakarienei. Sekėjus stebina tai, kad vienu metu blogerė gali pagaminti kelis patiekalus. Tarkime, amerikietiškų blynelių, blynų su avižomis ir kiaušinienę su salotomis.

Vieno didžiausio sekėjų susidomėjimo sulaukė bounty saldainiai – išties, kaip sako Armi, paprastas desertas, kuriam pagaminti tereikia vos 3 ingredientų. Receptu tinklaraštininkė dalijasi su visais:

Bounty saldainiai

Reikės:

• kokosų drožlių 300 g
• saldinto kondensuoto pieno 300 g
• pieniško šokolado 300g

Gaminame:

• Dubenėlyje sumaišyti saldintą kondensuotą pieną ir kokoso drožles.
• Gauta masė turi būti lipni ir drėgna.
• Drėgnais delnais suformuoti pailgus ritinėlius.
• Sudėti ant padėklo ir dėti į šaldytuvą 30-60 min, kol taps tvirti.
• Šokolado gabaliukus ištirpinti.
• Gautus tvirtus kokosinius ritinėlius pamirkyti į šokoladą, kad visas paviršius pasidengtų.
• Tada vėl sudėti ant padėklo ir laikyti šaldytuve, kol sustings. Ant padėklo klojau kepimo popierių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją