Atrask Latviją

„Nors esame kaimyninės šalys, turinčios gana panašias tradicijas, tuos pačius produktus, bet tikiuosi, kad šįvakar, ragaudami patiekalus, atrasite naujus, neįprastus, kitokius skonius“, – susirinkusiems svečiams pasakojo virtuvės virtuozas Juris Dukalskis.

Juris Dukalskis

Svečius pasveikino ir Latvijos Respublikos ambasadorius Lietuvoje Einars Semanis ir kvietė atvykti į Latviją, kur taip pat vyksta įvairūs Latvijos šimtmečio minėjimo renginiai.

„Gardus maistas visad sujungia žmones. Kelionėse atrandame ne tik muziejus ar susipažįstame su istorija, kultūra, tradicijomis, bet didžiausią įspūdį paprastai palieka šalies virtuvė ir ragauti patiekalai“, – minėjo renginio organizatorė Jelena Markūne, Latvijos investicijų ir plėtros agentūros atstovybės Lietuvoje vadovė.

Užsienio svečiams, atvykusiems į Rygą, šefas rekomenduotų paragauti tokius tradicinės Latvijos virtuvės produktus, kaip tamsi duona ar rūkyta žuvis. Minimi produktai modernioje formoje buvo pateikti ir vakarienės metu.

Vakarienės dalyviai ragavo keptą nėgę su salyklo traškučiais ir rėžiukų padažu, sūdytą ėrieną su marinuotu rabarbaru, ožkos sūriu ir svarainių cukatomis, elnienos kepsnį su grikių ir perlinių kruopų garnyru bei liepžiedžių glazūros padažu. Saldžiai pabaigai – latvių mėgiamas tradicinis desertas iš tekšių, grietinės ir ruginės duonos. Gardžių patiekalų skonį paryškino prie jų priderinti gėrimai iš įvairių Latvijos regionų.

Vakarienės dalyviai ragavo keptą nėgę su salyklo traškučiais ir rėžiukų padažu

DELFI Maistas pasidomėjo, ar vakarienės metu lietuviai žinojo, ką valgo? Keletas žmonių niekada nebuvo matę, kaip atrodo jų lėkštėje besipuikuojanti nėgė. Parodytoje nuotraukoje išvydę ne itin gražios išvaizdos vandens gyvūną jie nustebo ir ne visi išdrįso pabaigti savo porcijas.

Upinė nėgė

Gegužės 7-13 dienomis vyks Latvijos dienų renginiai Lietuvoje, šią savaitę vyks ir akcija „Paragauk Latvijos!“. Trečius metus vykstanti iniciatyva kasmet sulaukia vis didesnio susidomėjimo, šiais metais prie Vilniaus restoranų, siūlančių paragauti modernios Latvijos virtuvės patiekalų, prisijungė ir kauniečiai.

Akcijos žemėlapyje – net dvidešimt penkios maitinimo įstaigos, ruošiančios ypatingą savaitės pasiūlymą ar dienos pietus. „Paragauk Latvijos!“ metu ragaujantieji latviškus patiekalus dar turės galimybę dalyvauti loterijoje ir laimėti kelionę į Rygą bei daug kitų prizų.

Leistis į gastronominę kelionę kviečia ir geriausi Rygos restoranai. Gegužės 7-13 dienomis Latvijos sostinėje vyks Rygos restoranų savaitė. Čia atrasti Latvijos skonius ir rezervuoti vietą prie stalo Rygos restoranuose kviečia net šešiasdešimt trys geriausi Rygos restoranai.

Rygos restoranų savaitės metu dalyvaus ir Juris Dukalskis kartu su restorano „3“ komanda. Šia proga jis visad ruošia ką nors naujo ir ypatingo, šiemet – ne išimtis: „Esame išsiilgę pavasariškų spalvų ir skonių ir patiekalų, todėl ruošiu absoliučiai pavasarišką meniu iš vietos laukinių ir organiškų produktų iš Latvijos miškų ir upių.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)