„Šia proga skirtingo tipo restoranai susivienija ir plačiai atveria duris pasiūlydami ypatingus meniu, kurių kaina yra 10, 20 arba 30 eurų“, – atsiųstame pranešime trumpai Gastronomijos savaitės idėją pristato projekto partnerė parodų ir kongresų centro „Litexpo“ Baltijos maisto ir gėrimų parodos organizatorė Lilijana Dirsienė.

Ir gurmanams, ir smalsuoliams

Visą savaitę nuo lapkričio 5 iki 11 d. žmonės prabangiuose Lietuvos restoranuose skirtingų patiekalų galės paragauti iš išskirtinio festivalio meniu.

„Šiai progai prie projekto prisijungę restoranai ruošiasi specialiai. Labai džiaugiuosi, kad šiemet prie šios šventės prisijungia dar daugiau šefų ir vietų. Taip pat džiugina ir tai, kad visos jos yra savitos: nuo „Šturmų švyturio“, kur ruošiama išskirtinai tik sezoninė laukinė nešaldyta lietuviška žuvis, iki Indijos įkvėptų šefo Gasparo patiekalų jo paties vardo restorane“, – sako Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė.

Restorano "Monai" patiekalas

Gastronomijos renginys pritraukia tiek gurmanus, nuolat ieškančius naujų kulinarinių patirčių, tiek smalsuolius, kurie į restoranus išsiruošia rečiau. To priežastis – specialūs restoranų meniu fiksuota kaina.

Kviečia geriausi šalies restoranai

Šiais metais Lietuvos gastronomijos savaitėje dalyvauja net 33 restoranai ir tai yra augantis skaičius palyginti su praėjusiais metais.

„Kone pusė gastronomijos savaitės restoranų sąraše yra įvertinti ir „30 geriausių restoranų“ rinkimuose. Tarp jų yra „Amandus“, „Stikliai“, „El Mercado“, „Ertlio namas“, „Da Antonio“, „Dine“, „Šturmų švyturys“, „Telegrafas“, „Gaspar's“, „MEAT“, „Apvalaus stalo klubas“, „Monte Pacis“, „Ieti“ ir „Monai“, – vardija E. Šiškauskienė.

Restorano "Ieti" patiekalas

Šiemet prie dalyvių prisijungia ir iki metų veikiantys, bet jau lankytojų pamėgti restoranai, tokie kaip viešbutyje „Courtyard Vilnius City Center“, vos daugiau nei pusmetį gyvuojantis restoranas „Solt Dining“, ispaniškos virtuvės ambasadoriai Lietuvoje – „El Mercado“ ar XVII amžiaus Pacų rūmuose įsikūrusi braserija „14 horses“.

Andrius Kubilius

„Svečius pasitiksime su iš kojų verčiančiu silkės užkandžiu, vakarą tęsime su kukurūzinio viščiuko palyda, o desertui – nuostabus moliūgų desertas, patiekiamas kartu su moliūgų kava. Vegetarams užkandžiui pasiūlysime salotas iš daržovių, auginamų mūsų pačių ūkyje, o pagrindiniam patiekalui – nuostabus spragintų grikių rizotas“, – savo ypatingą meniu atskleidžia „14 horses“ virtuvės šefas Andrius Kubilius.

Vija Zanevė

„Sutrauksime kuo įvairiausią publiką ir suteiksime galimybę persikelti į saulėtąją Ispaniją, kur maisto ragavimas yra bendravimo forma. Keliausime po skirtingus Ispanijos regionus, pažinsime jos skonius, dalinsimės gardžiu maistu, draugija ir puikia nuotaika“, – apie planus savo restorane pasakoja „El Mercado“ šeimininkė Vija Zanevė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją