Žaliąsias alyvuoges galite keisti juodosiomis, papildomai galite dėti saliero, paprikos. Tad troškinio ingredientus galima keisti pagal turimus namuose.

7 porcijoms reikės:

700 g jautienos arba kiaulienos faršo

2 didesnių bulvių

2 vidutinių morkų

1 didelio svogūno

6 česnako skiltelių

400 g trintų konservuotų pomidorų

190 ml baltojo sauso vyno

2 v. š. konservuotų kaparėlių

0,5 stiklinės žaliųjų alyvuogių be kauliukų

0,5 stiklinės juodųjų razinų

1 a. š. malto kumino

druskos, pipirų

saulėgrąžų ar alyvuogių aliejaus kepimui

Gaminimas:

Razinas užpilame karštu vandeniu, paliekame, kad išbrinktų, kol gaminsime troškinį.

Įkaitiname didelę keptuvę su trupučiu aliejaus, sudedame faršą, kepiname, kol gražiai apskrunda, pagardiname šiek tiek druska, pipirais, kuminu.

Kitoje keptuvėje įkaitiname aliejų, suberiame susmulkintą svogūną, kepame, kol suminkštėja, tuomet dedame susmulkintą česnaką, dar pakepiname porą minučių.

Tuomet sudedame smulkiais kubeliais susmulkintas morkas ir didesniais kubeliais susmulkintas bulves, išmaišome ir pakepiname 5–7 min. Po to viską sudedame į didelę keptuvę su faršu, supilame vyną, konservuotus trintus pomidorus, išmaišome ir troškiname ant vidutinės ugnies vis pamaišydami, kol bulvės truputį suminkštės.

Į troškinį sudedame išbrinkusias razinas, kaparėlius, alyvuoges, likusį kuminą, dar kartą pagardiname druska (tik nepersūdykite, nes kaparėliai ir alyvuogės gana sūrūs), pipirais pagal skonį ir troškiname apie 10 min., vis pamaišydami.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)