Tai jai priklauso dabartinis Guinnesso rekordas, pasiektas per valandą rankomis pagaminus neįtikėtiną skaičių koldūnų. Kiek būtent? Ogi 1 066. Ir tai reiškia, kad vienam koldūnui moteris tesugaišta 3,4 sekundės.

Sulipdžiusi 1 066 koldūnus, B. Jasek pagerino savo pačios 2017-aisiais pasiektą rekordą, tada pripažintą už 756 koldūnus.

46-erių metų lenkė dirba Ivkovos mieste veikiančiame restorane. Koldūnų gaminimo sėkmę, pasak jos, lemia keletas veiksnių: tešla, įdaras ir, žinoma, senas geras spaustukas.

B. Jasek gyvena netoliese esančioje Krokuvoje, tačiau didžiąją vaikystės dalį ji praleido Ivkovoje. Būtent šiame mieste gyvenusi moters senelė ir išmokino gaminti gardų tradicinį lenkišką patiekalą – gvazdikėliais paskanintais kopūstais įdarytus koldūnus, aplietus karamelizuotų svogūnų ir grietinės padažu.

Koldūnų įdarui galima rinktis ir kitus produktus, pavyzdžiui, mėsą, bulves, varškę, špinatus arba lašišą.

Koldūnai gali būti ir saldūs. Tada juos reikia įdaryti vyšniomis arba šilauogėmis.

Kiekvieną rytą restorano virtuvėje B. Jasek pagamina po 2 500 koldūnų, kuriais pasisotina alkani maitinimo įstaigos lankytojai.

Ivkovoje B. Jasek tapo tikra įžymybe. Žmonės ją praminė Koldūnų karaliene.

B. Jasek prisipažįsta, kad koldūnų gaminimas išmokė ją disciplinos, be to, suteikė puikių progų pabendrauti su koldūnus giriančiais žmonėmis.

Beata Jasek