aA
Ar žinote tą jausmą, kai atrodo, tarsi viskas sustoję laike? Užtenka užsukti į legendinę Druskininkų kavinę „Širdelė“ ir supranti, kad čia vis dar 1996-ieji. Jokių naujų mados vėjų lėkštėje čia nerasite, bet ta jauki autentika interjere sukelia kažkokį keistą sentimentalų jausmą.
Raselė iš „Širdelės“
Raselė iš „Širdelės“
© DELFI / Modesta Meškė

DELFI Maistas apsilankė Druskininkų kavinėje sutiko ir 21-erius metus čia dirbančią Rasą Petrušienę, vietinių vadinama Raselė iš „Širdelės“. Ji – neatsiejamas šios vietos veidas.

Kavinė Druskininkuose
Kavinė Druskininkuose
© DELFI / Modesta Meškė

Druskininkietė kavinėje dirbti pradėjo dar būdama 24-erių ir čia dirba ligi šiol.

„Aš šitą darbą esu įsimylėjusi. Visada dirbau tik tokį darbą ir jokio kito nesu dirbusi. Atradau „Širdelę“, kai ji tik kūrėsi. Sovietiniais laikais šį vieta veikė tik vasarą. Anksčiau ji buvo kaip sezoninė kavinė. Čia vykdavo šokiai. Nuo 1996 metų kavinė pradėjo veikti ištisus metus“, – nuotaikingai pasakojo už baro ir pačioje kavinėje besisukanti Raselė.

Raselė iš „Širdelės“
Raselė iš „Širdelės“
© DELFI / Modesta Meškė

Kiekvienais metais kavinėje vyksta Druskininkų poetinis ruduo, kur susirenka menininkai ne tik iš Lietuvos, bet ir užsienio.

Pasak čia dirbančios R. Petrušienės, legendinėje kavinėje yra lankęsi ir daug politikų. Čia svečiavosi ir prezidentas Valdas Adamkus, ir Vytautas Landsbergis.

Širdelė
Širdelė
© DELFI / Modesta Meškė

Ant sienos kabo kūrybininkės ir televizijos laidų vedėjos Rimantės Kulvinskytės-Miškinės-Eidukonės kavinių TOP 5 sąrašas, į kurį įtraukta ir legendinė „Širdelė“.

„Autentiška kavinė su autentišku interjeru ir patiekalais. Ji įsikūrusi Rašytojų Sąjungai priklausančiuose namuose, sienos iškaltos lentutėmis ir nukabinėtos lengvai įkaušusių rašytojų nuotraukomis. Barmenė ten – ikoniško įvaizdžio, o paragauti rekomenduoju Kijevo kotletus, čirškintus svieste“, – gastronominėmis rekomendacijomis dalijosi žinoma moteris.

Kijevo kotletas
Kijevo kotletas
© DELFI / Modesta Meškė

Ta proga užsisakėme Kijevo kotletą, taip pat vištienos kepsnį „Širdelė“, pasiėmėme šviežių kopūstų sriubos, o viską užgėrėme duonos gira. Desertui – obuolių pyrago su ledais ir kavos su pienu. Prisivalgėme ir vos viską įveikėme. Sumokėjome 16,20 eurų.

Kava su pienu
Kava su pienu
© DELFI / Modesta Meškė

Raselė neslėpė, kad laikui bėgant meniu šiek tiek patobulinamas, atnaujinamas, bet išlaikoma tai, ką klientai mėgsta labiausiai.

Širdelė
Širdelė
© DELFI / Modesta Meškė

„Kiekviena prekė, kaip ir kiekviena kavinė arba įstaiga turi savo svečią ar klientą. Manau, kad visi patenkinti tuo paprastumu ir ta autentika. Čia yra dvasia. Net interjeras nesikeičia tiek, kiek čia dirbu. Pasikeitusios tik kėdės. Ir nemanyčiau, kad reikėtų jį keisti, nes tada nebeliktų dvasios, nes visos sienos jau yra įsikvėpusios žmonių ir poetų, kurie čia buriasi. Visi labai mėgsta šią vietą. Užsuka ne tik druskininkiečiai, bet ir miesto svečiai, studentai, verslininkai“, – atviravo moteris.

R. Petrušienė pripažino, kad dirbti vienoje vietoje dar nepabodo, be to, ji pati visada svajojo turėti savo nuosavą kavinę.

„Gal kažkada ją ir turėsiu. Tik reikia labai norėti. Aš ateinu į darbą ir man labai gera, aš labai gerai jaučiuosi ir visai nesvarbu kelintą valandą aš grįšiu, ir kad mažiau miegosiu. Dirbu darbą, kurį mėgstu ir dar gaunu atlygį“, – nuoširdžiai kalbėjo Rasa.

Kaip kavinė išlaiko savo autentiką, taip ir Raselės dėmesį atkreipianti šukuosena nekinta tiek pat metų. Pasak moters, jokios čia paslapties nėra, tai paprasčiausia šukuosena, kurią galėjo sau susikurti.

Raselė iš „Širdelės“
Raselė iš „Širdelės“
© DELFI / Modesta Meškė

„Kažkada buvau labai garbanota ir turėjau daug plaukų, su kuriais sunku susitvarkyti, tad nešiojau dvi kasytes – juk reikia, kad į lėkštes neprikristų. Tokiame darbe turi būti tvarka. Pripratau prie tokios šukuosenos, kiekvieną dieną aš su ja. Nebent ypatingomis progomis, kai noriu pasikeisti, pasileidžiu plaukus arba nesupinu kasos, bet vis tiek juos surišu. Jei pasikeisčiau, manęs kiti net neatpažintų“, – apie savo ikonišką įvaizdį kalbėjo 45-erių moteris.

Patiekalų kainos:

Šviežių kopūstų sriuba – 0,60 EUR

Kijevo kotletas (vištienos filė, sviestas džiūvėsėliai)– 5 EUR

Vištienos kepsnys „Širdelė“ (vištienos krūtinėlė, kumpis, sūris, špinatai) – 5,30 EUR

Duonos gira – 1,30 EUR

Obuolių pyragas su ledais – 2,30 EUR

Kava su pienu – 1,10 EUR

Šviežių kopūstų sriuba
Šviežių kopūstų sriuba
© DELFI / Modesta Meškė


www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Nauja kulinarinė knyga šią vasarą muš skaitomumo rekordus – jos kūrėjas Alfas Ivanauskas tuo neabejoja (8)

„Man gera įsivaizduoti, kad traškią sėklų duonelę pagal mano receptą iš naujos virtualios...

Salotos be padažo – ne salotos: top 5 padažai, kuriuos privalote išbandyti (2)

Šiltuoju metų laiku atsigręžiame į sveikatingesnę mitybą , valgome daugiau lengvesnio maisto...

Šaltibarščių konkurentės: trys skaniausios šaltos sriubos, kurios atgaivins kiekvieną (1)

Kai alina karščiai, atsigaivinti padeda šaltos sriubos. Jei pabodo šaltibarščiai ir ieškote...

Sveiki ir gaivūs vasariški desertai, kurie nepakenks kūno linijoms (4)

Vasarą norisi pasilepinti saldžiu kąsneliu, tačiau kartu ir išsaugoti dailias kūno linijas. Nors...

Kate Middleton grakščios figūros paslaptis: ką valgo Kembridžo kunigaikštienė? (85)

Kembridžo kunigaikštienė turi didžiulį gerbėjų būrį iš viso pasaulio. Visiems jiems įdomu...

Top naujienos

Po absoliutaus savaitgalio rekordo – įtampa pasienyje: situacija sunkiai prognozuojama, reikia ruoštis netikėtumams (87)

Praėjusį savaitgalį prie Lietuvos ir Baltarusijos sienos užfiksuotas rekordinis nelegalių...

Putino patarėjas: padėtis beveik kritinė (140)

Rusijos prezidento aukščiausio rango patarėjas sakė, kad Maskvos ir Vašingtono santykiai yra...

Kainų šuolio neišvengsime: prognozuoja, kad ruduo gali būti labai sunkus (145)

Ar atsigavimas po pandemijos nesibaigs didžiuliu kainų šuoliu? Nors Lietuvoje stebimi rodikliai,...

Generalinė prokurorė pripažino: prievarta Puidoko atžvilgiu buvo panaudota, jis priešinosi papildyta  (393)

Generalinė prokurorė Nida Grunskienė pripažino, kad per kratą buvo panaudota prievarta Seimo...

Šimonytė atsikirto į Skvernelio kritiką (4)

Premjerė Ingrida Šimonytė sureagavo į antradienį Seimo opozicijos lyderio Sauliaus Skvernelio...

Lauras Bielinis. Ar ne per brangi partinės reputacijos kaina? (23)

Politinėje rutinoje, vienadienėse tarpusavio kovose politikai užmiršta susimąstyti ne tik apie...

Viena tarp vyrų: pasaulyje žinoma Lietuvos mokslininkė kasdien keliasi bent 5 ryto ir moko nebijoti klysti (2)

Pasaulyje žinoma Lietuvos mokslininkė, informatikė, fizinių mokslų daktarė, profesorė ir 5...

Mokslininkai atrado itin patvarią medžiagą, kuri neišsiplečia nuo karščio: tai žada revoliuciją aviacijos ir medicinos pramonėje

Žmonės vėl svajoja apie viršgarsinius keleivinius lainerius, o ir kosmoso tyrimų technologijos...

Vilniaus meras Remigijus Šimašius oficialiai išskirtas su žmona Agne Matulaite (7)

Vilniaus meras Remigijus Šimašius oficialiai išsiskyrė su žmona, psichologe-psichoterapeute,...

Nauja kulinarinė knyga šią vasarą muš skaitomumo rekordus – jos kūrėjas Alfas Ivanauskas tuo neabejoja (8)

„Man gera įsivaizduoti, kad traškią sėklų duonelę pagal mano receptą iš naujos virtualios...