Savo titulą kava „Kopi Luwak“ pelnė dėl unikalaus fermentacijos būdo – šios pupelės fermentuojamos palminio musango skrandyje. Palminių musangų populiacija – nedidelė, todėl ir jų apdorojamos kavos kiekis yra itin mažas, o tai iškelia kavos kainą. Žinoma, prie to prisideda ir unikalus aromatas, atsirandantis dėl gyvūno skrandžio sulčių.

Palminis musangas nuo kavamedžio atsirenka tik geriausios kokybės pupeles, kurios dažniausiai sudaro mažiau nei pusę medžio vaisių. Gyvūnui suvalgius pupeles, jo skrandyje prasideda fermentacijos procesas, kurio metu kava įgauna unikalių skonio savybių. Dažniausiai ši kava neturi rūgštingo poskonio, joje jaučiamas švelnus šokolado, stiprios konsistencijos, intensyvus aromatas su ilgu ir švariu poskoniu.

Kavos pupelės fermentuojamos palminio musango skrandyje.

Degustaciją surengusio parduotuvių tinklo „Kavos draugas“ įkūrėjas Aurimas Vainauskas pasakojo, kad tokie atradimai Kaune nebus vienkartinis dalykas. Kavos mėgėjų laukia edukacinės degustacijos ir paskaitos apie kavos kultūrą.

Kavos kultūra yra nuolat progresuojantis ir nesustojantis procesas, kiekvienais metais pateikiantis šviežių atradimų. Atrodo visai neseniai, nors tai jau buvo prieš 7 metus, pradėjome veiklą turėdami tik viziją su kiekvienu žmogumi pasidalinti savo žiniomis, kaip paruošti iš tiesų kokybiškos kavos puodelį namų sąlygomis. Šiais laikais kavos puodelis nebėra tiesiog gėrimas, papildantis energijos atsargas, jis – didelės kultūros dalis, į kurią jau įsitraukia gausybė žmonių, ieškodami to tobulo skonio“, – teigė A. Vainauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)