aA
Pietų pertrauka skirta pavalgyti, pailsėti, bet daugeliui biuruose dirbančių britų tai tik dar viena kasdienybės dalis. Maistu biurus aprūpinanti įmonė „Viking“ atliko tyrimą ir išsiaiškino, kad 81 proc. Britanijos darbuotojų yra įgrisęs kasdien pietums valgomas maistas, o šeštadalio britų pietų racionas nesikeičia pastaruosius dvejus metus – jie kasdien valgo tą patį, informuoja thisisinsider.com.
Vokiškos dešrelės su bulvytėmis
Vokiškos dešrelės su bulvytėmis
© Shutterstock

Tyrimas taip pat parodė, kad populiariausi pietūs tarp biuruose dirbančių britų – bulvinė sriuba ir sumuštiniai su tunu.

Norėdami įkvėpti britus paįvairinti pietų valgiaraštį, „Viking“ pasiaiškino, ką pietums valgo kitų pasaulio šalių biurų darbuotojai. Savo ruožtu mes tikimės įkvėpti ir jus, mieli skaitytojai.

Taigi jūsų dėmesiui – informacija, ką, kur ir kiek laiko valgo kai kurių pasaulio šalių gyventojai.

VOKIETIJA: kiaulienos dešrelės su keptomis bulvytėmis, obuoliai, kava, vanduo

Vokiečiai pietauja trumpiau ir mieliau lieka valgyti biure, nei eina į parduotuvę ar restoraną. Ilgiau nei pusvalandį pietaujantys biurų darbuotojai eina į užkandines. Įprasti pietūs Vokietijoje – gabalėliais supjaustytos kiaulienos dešrelės su kario kečupu ir keptomis bulvytėmis. Užgeriama vandeniu, dar sukremtamas obuolys.

PRANCŪZIJA: sumuštiniai su kumpiu ir sviestu, obuolių pyragas, vanduo

Sumuštiniai su kumpiu
Sumuštiniai su kumpiu
© Shutterstock


Traškus prancūziškas batonas, perteptas nesūdytu sviestu, su paskrudinto kumpio riekele – klasikiniai, gardūs pietūs Prancūzijoje. Negana to, biuruose dirbantys prancūzai po sumuštinio mėgsta suvalgyti obuolių pyrago gabalėlį.

BRAZILIJA: pupelių, jautienos ir kiaulienos troškinys, ryžiai, kokosų vanduo

Braziliškas jautienos ir kiaulienos troškinys
Braziliškas jautienos ir kiaulienos troškinys
© Shutterstock


Pupelių, jautienos ir kiaulienos troškinys (feijoada) yra sotus patiekalas. Šio klasikinio braziliško patiekalo galima įsigyti kepsnių restoranuose, iš gatvės prekeivių vagonėlių. Gardžiausia troškinį valgyti su ryžiais, užgeriant kokosų vandeniu.

ŠVEDIJA: kavos pertraukėlės prieš ir po pietų, kava ir desertai

Švediškos bandelės su kava
Švediškos bandelės su kava
© Shutterstock


Švedijoje dirbantieji biuruose turi ne tik pietų pertrauką, bet yra skatinami turėti dvi kavos pertraukėles – ryte ir po pietų. Kavos pertraukėlė trunka apie 20 min., tai puiki proga žmonėms pabendrauti geriant kavą su pyragaičiais ir sausainiais.

TURKIJA: turkiška duonelė, kava

Turkiški paplotėliai
Turkiški paplotėliai
© Shutterstock


Turkiški paplotėliai ar duonelės su mėsa, sūriu ir padažu ant viršaus primena itališką picą. Šis turkiškas patiekalas – įprastas gatvės maistas, greiti ir sotūs pietūs biurų darbuotojams. Dažnai ant duonelių dedama fetos, špinatų ar troškintos avienos.

JAV: „Pepperoni“ pica, šokoladiniai ledai, „Skittles“ saldainiai, sausainiai

„Pepperoni“ pica
„Pepperoni“ pica
© Shutterstock


Pietūs Amerikoje skanūs, tiesa, kaloringi. Biurų darbuotojai pietums mėgsta valgyti „Pepperoni“ picą. Net 62 proc. žmonių per pietų pertrauką lieka valgyti prie kompiuterio, parodė „Viking“ tyrimai. Daugelis per pietus smaguriauja šokoladiniais ledais, o popietinį energijos stygių kompensuoja „Skittles“ saldainiais, „Coca-Cola“.

AUSTRIJA: šniceliai, salotos, šviežios bulvės

Šnicelis
Šnicelis
© Shutterstock


Austrijoje biurų darbuotojai per pietų pertrauką mėgsta pavalgyti sotaus, šilto maisto. Vienas iš mėgstamų variantų – nacionalinis austrų patiekalas šnicelis. Plonas mėsos pjausnys paniruojamas džiūvėsėliuose ir kepamas. Skaniausia jį valgyti su šviežiomis bulvėmis ir žalių daržovių salotomis.

ITALIJA: makaronai su tunu ir pomidorais, salotos, espreso

Picos gabalėliai
Picos gabalėliai
© Shutterstock


Mažų miestelių, kaimų gyventojai pareina pietauti namo, su artimaisiais, o didesnių Italijos miestų biurų darbuotojai traukia į užkandžių barą ir pietauja valandą.
Namuose italai valgo makaronų su tunu, pomidorais, alyvuogių aliejumi ir žaliomis salotomis. Užkandžių baruose perka didelės kvadratinės picos gabalėlį – kiekvienas gali pasirinkti pageidaujamo dydžio gabalėlį.

JAPONIJA: mėsa ar žuvis su ryžiais ir daržovėmis dėžutėje, ramenai, arbata

Japoniški pietūs
Japoniški pietūs
© Shutterstock


Japonai pietums turi vos pusvalandį, tad maistas turi būti greitai paruošiamas ir teikti sotumo. „Bento“ dėžutės, suskirstytos skyreliais, į kuriuos dedama šilto ir šalto maisto (mėsos, žuvies, ryžių, daržovių), ir ramenai – populiarūs japonų pietų valgiai, kurių be vargo gausite visoje Japonijoje.

OLANDIJA: sumuštiniai su sūriu, obuoliai, vynuogės

Pietų dėžutė
Pietų dėžutė
© Shutterstock


Žinoma, kad olandai labai mėgsta sūrį. Vidutiniškai per metus olandas suvalgo apie 17 kg sūrio. Taigi nieko stebėtino, kad olandai kasdien keliauja į darbą, prisitepę sumuštinių su sūriu. Į pietų dėžutę dažniausiai įsidedama ir obuolių arba vynuogių.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Kone 75 tūkst. sekėjų turinčios grupės „Karantino kuchnia“ įkūrėja Evelina pasidalijo ypatingu šaltibarščių receptu (43)

Maisto entuziastė Evelina Stundžienė puikiai žinoma visiems, kurie karantino metu prisijungė...

„Nestoras maistas“ tinklaraštininkė I. Greičiūnaitė: vieni skaniausių patiekalų gimsta iš maisto likučių + receptas

Maisto likučiai gali būti ir iššūkis, ir erdvė kūrybiškumui. Juk vienuose namuose...

Pabodo grilyje kepta mėsa? Išbandykite tris nesudėtingus jūrų gėrybių ant grilio receptus (2)

Nusibodo ant žarijų kepti šašlykus ? Tuomet pamėginkite kepsninėje pačirškinti aštuonkojį,...

Pasaulis mini sušių dieną: šis patiekalas kadaise buvo laikomas prastuomenės maistu (5)

Šiandien, birželio 18-ąją pasaulyje minima tarptautinė sušių diena. Nacionalinis Japonijos...

Nauja kulinarinė knyga šią vasarą muš skaitomumo rekordus – jos kūrėjas Alfas Ivanauskas tuo neabejoja (12)

„Man gera įsivaizduoti, kad traškią sėklų duonelę pagal mano receptą iš naujos virtualios...

Top naujienos

Prezidentūra prakalbo apie galimą karantino būtinybę rudenį: tai įvyks, jei nepasieksime vakcinacijos tikslo papildyta (296)

Prezidentas Gitanas Nausėda trečiadienį susitiko su Sveikatos ekspertų tarybos nariais. Po...

Konservatoriai Pavilionį gins iš paskutiniųjų: TS-LKD priėmė beprecedentį sprendimą (566)

Konservatorių partija pasirinko iš paskutiniųjų ginti opozicijos iš Užsienio reikalų komiteto...

Prieš Jonines – svarbūs įspėjimai visiems poilsiautojams: už šiuos pažeidimus galite užsidirbti skaudžią baudą (20)

Prieš Jonines ir savaitgalį žmonės greičiausia užguls vandens telkinius, paežeres ir pajūrį....

Ekspertas: COVID-19 židinyje atsidūrę žmonės priėmė nepaprastai pavojingą sprendimą situaciją vadina kritine (13)

Brazilija šeštadienį pasiekė grėsmingą pusės milijono mirčių nuo COVID-19 ribą, – tai...

Rusijos rinktinės strategą sužavėjo Lietuvos nacionalinės ekipos „dydis“ (28)

Po pralaimėjimo kontrolinėse rungtynėse lietuviams, taip pat olimpinei atrankai besirengiančios...

Roma Macijauskaitė | D+

Astrologė pastebi, kad šiųmetės joninės – kaip reta išskirtinis laikas meilei: nepamirškite atlikti svarbių ritualų

Priminimo švęsti jonines niekam nereikia, tačiau astrologė Daiva Morozova kviečia visus ne tik...

Užburiantys levandų laukai vėl laukia lankytojų, kuriuos pasitiks dvi naujienos

Pernai didžiulio lankytojų antplūdžio sulaukęs „Levandų ūkis “ birželio 26 dieną ruošia...

Lukašenka toliau grasina migrantais: jūs ten ką, išvis galvos netekote? papildyta (448)

Baltarusija spaudimo sąlygomis negins Europos nuo nelegalios migracijos, narkotikų ir...