Kapti bananiniai varškėčiai


Reikės:

200 g varškės
1 gerai sunokęs bananas
1 kiaušinis
2 v. š. manų kruopų
2-3 v. š. miltų

Gaminimas:

1. Kiaušinį išplakame, bananą sutriname ir sumaišome su likusiais produktais. Palaikome apie 20 min., kad išbrinktų manai.

2. Šlapiomis rankomis formuojame varškėčius ir kepame ant nedidelės ugnies aliejuje. Valgome su grietine, jogurtu, mėgiama uogiene ar su kuo patinka.

Receptu dalijasi aj-receptai.lt

Mielinės bandelės su varške


Mielinės bandelės su varške


Reikės:

Miltai 2.5 puodelio

Cukrus 3 šaukštai

Mielės 20 g

Druska žiupsnelis

Sviestas 3 šaukštai

Vanduo puodelis

Varškė 300 g

Sviestas 2 šaukštai

Grietinėlė 3 šaukštai

Vanilinis cukrus 2 šaukšteliai

Cukrus 2 šaukštai

Razinos 1 sauja

Riešutai 1 sauja

Kiaušiniai 1 vnt.

* Mieles ištrinkite su cukrumi ir keliais šaukštais šilto vandens.

* Dideliame dubenyje sumaišykite 1-1,2 puodelio miltų su druska.

* Supilkite išsileidusias mieles ir likusį vandenį bei 2 šaukštus sviesto.

* Išmaišykite, kad gautumėte vientisą tešlą. Pabaigoje suberkite likusius miltus, kad gautumėte minkštą minkomą tešlą.

* Tešlą pasidėkite ant miltais pabarstyto paviršiaus ir intensyviai minkykite 5 minutes, kad atsirastų oro burbuliukų. Uždenkite švariu audiniu ir pastatykite šiltai pusvalandžiui.

* Kai tešla truputį pakils, ją perminkykite ir padalinkite į 13 gabaliukų.

* Suvoliokite kiekvieną į gražų kamuoliuką ir švelniai suspauskite tarp delnų, o viduryje įspauskite duobutę.

* Uždenkite rankšluosčiu ir vėl padėkite pusvalandžiui šiltai, kad pakiltų.

* Pasiruoškite įdarą: varškę sutrinkite su lydytu sviestu, cukrumi ir grietinėle. Suberkite razinas, smulkintus riešutus ir gerai išmaišykite.

* Kai tešla pakils dvigubai, pagilinkite duobutę ir įdėkite po šaukštą įdaro.

* Ištepkite viršų plaktu kiaušiniu ir kiškite bandeles į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę.

* Kepkite apie 15-20 minučių arba kol švelniai paruduos.

Varškės keksiukai – purūs ir minkšti: skaniausi ką tik iškepti


Varškės keksiukai – purūs ir minkšti: skaniausi ką tik iškepti

Šie varškės keksiukai – nuostabūs. Purūs ir minkšti, drėgni ir tiesiog tirpstantys burnoje – tai magija, kurią sukuria į tešlą įmaišyta varškė. Įmaišykite ir šiek tiek nutarkuotų citrinų žievelių bei porą dosnių saujų aviečių jos suteiks varškės keksiukams malonaus gaivumo ir lengvumo.


Reikės:

kiaušinių 3 vnt.

cukraus 100 g

vanilinio cukraus 1 a. š.

citrinos žievelės 1 vnt.

sviesto 100 g

varškės 180 g

kvietinių miltų 175 g

kepimo miltelių 1 a. š.

druskos 0.25 a. š.

aviečių 125 g

rudojo cukraus 1 a. š.

Gaminimo eiga

1. Kiaušinius, cukrų, vanilinį cukrų ir nutarkuotas citrinos plakite elektriniu plaktuvu apie 3-4 minutes iki purumo, kol cukrus ištirps, masė pabals ir taps tiršta. Toliau plakdami, supilkite tirpintą sviestą.

2. Sudėkite varškę ir dar kartą gerai išplakite. Suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir druska. Išmaišykite, kol neliks sausų miltų.

3. Avietes apvoliokite šaukštelyje miltų. Suberkite į tešlą ir lengvai judesiai įmaišykite, kad joje pasiskirstytų kuo tolygiau.

4. Paruoštą tešlą paskirstykite į keksiukų kepimo formeles, užpildydami beveik iki viršaus. Viršų apibarstykite trupučiu rudojo cukraus.

5. Kepkite iki 180 ᵒC temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol keksiukai gražiai pakils ir taps gražiai auksinės spalvos. Ar keksiukai jau iškepę, galite patikrinti mediniu pagaliuku - įkištas ir ištrauktas iš keksiuko centro, jis turi būti švarus.

6. Kelias minutes atvėsinkite keksiukų formoje, tuomet perkelkite ant grotelių ir atvėsinkite.

7. Skaniausi keksiukai švieži, todėl nedelskite - ragaukite!

Keli patarimai, kad keksiukai pavyktų patys gardžiausi:

* Naudokite pusriebę, o ne liesą varškę. Geriausia, drėgnesnę - ne iš maišelių, bet iš pakelių.
* Jei norite varškę visiškai paslėpti, prieš įmaišydami į tešlą pertrinkite maisto trintuvu; jei nebijote, kad matysis maži gumuliukai - tiesiog įplakite į tešlą išimtą tiesiai iš pakuotės;
* Uogas, prieš įmaišydami į tešlą, apvoliokite šaukštelyje miltų, kad išsaugotų daugiau savo sulčių;
* Nepadauginkite miltų - tešla turi būti grietinės tirštumo;
* Valgykite varškės keksiukus šviežius, nes varškės kepiniai yra ypatingai minkšti ir drėgni, bet lygiai taip pat linkę ir apdžiūti, sausėti; tobuliausi šie keksiukai kepimo dieną.

Varškės apkepas – toks minkštas ir purus, kad receptą būtinai išsisaugosite


Varškės apkepas – toks minkštas ir purus, kad receptą būtinai išsisaugosite

Varškės apkepas

Vienas universaliausių patiekalų – varškės apkepas. Tinka ir pietums, ir vakarienei. Ir valgo varkės apkepą tiek mažas, tiek didelis.

Reikės:

varškės (geriau sausesnės) 0.5 kg

manų kruopų 3 v. š.

pieno 0.5 stiklinės

kiaušinių 4 vnt.

sviesto 100 g

cukraus (be kaupo, nebent mėgstate saldžiau) 3 v. š.

razinų 1 saujelė

vanilinio cukraus (nebūtinai) žiupsnelis

džiūvėsėlių skardai pabarstyti 1 saujelė

Gaminimo eiga

1. Manų kruopas užpilkite pienu ir palaikykite 45-60 min. Razinas užmerkite vandenyje.

2. Sviestą ištirpinkite. Geriausia tai daryti dubenėlį su sviestu uždėjus ant puodo su verdančiu vandeniu.

3. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Į kiaušinio trynius suberkite cukrų ir vanilinį cukrų, gerai išsukite.

4. Varškę sudėkite į dubenį, ištrinkite šakute. Naudokite sausesnę varškę, kad masė nesigautų per skysta.

5. Kiaušinio baltymus išplakite iki putų.

6. Ant varškės supilkite atvėsintą sviestą, kiaušinio trynius ištrintus su cukrumi, piene mirkytas manų kruopas, nusunktas razinas. Pabaigoje supilkite išplaktus kiaušinio baltymus ir atsargiai viską išmaišykite.

7. Kepimo skardą patepkite sviestu, pabarstykite džiūvėsėliais, supilkite varškės apkepo masę ir šaukštu išlyginkite paviršių.

8. Varškės apkepą kepkite 35 minutes vidutinio karštumo orkaitėje.

9. Neabejojame, kad šio gardaus varškės apkepo receptą išsisaugosite – minkštas, drėgnas ir purus jis yra nepakartojamas.

Skanaus!

Nemirštanti klasika – virti varškėčiai


Nemirštanti klasika – virti varškėčiai

Nemirštanti klasika – virti varškėčiai

Varškė 350 g

Kiaušiniai 1 vnt.

Miltai 8 šaukštai

Cukrus (arba pagal skonį daugiau/mažiau) 1 šaukštelis

Druska 1 žiupsnelis

1. Pirmiausia, dubenyje pertriname varškę, tuomet įmušame kiaušinį, įberiame cukraus, druskos ir viską išmaišome.

2. Vėliau beriame miltus, vėl viską gerai išmaišome ir paminkome.

3. Tešlos masė turėtų nelipti prie rankų, o jeigu limpa – įdėkite dar truputį miltų. Tiesa, miltų negalima padauginti, nes kitaip varškėčiai bus kieti.

4. Iš tešlos formuojame mažus rutulėlius, juos šiek tiek suplojame ir sudedame į verdantį vandenį.

5. Verdame apie 7 minutes, kol rutuliukai iškyla į paviršių.

6. Patiekiame su grietine ir druska, kas mėgsta sūriai, o kas saldžiai – su grietine ir uogiene.

Skanaus!

Varškės spurgytės tiesiog tirpsta burnoje


Varškės spurgytės tiesiog tirpsta burnoje


Reikės:

Varškė 600 g

Cukrus 200 g

Miltai 200 g

Kiaušiniai 4 vnt.

Kepimo milteliai 1 šaukštelis

Aliejus virimui

Cukraus pudra apibarstymui 1 šaukštas

Gaminimas:

* Varškę (geriau rinktis sausesnę) pertrinkite per sietelį ir gerai sumaišykite su cukrumi ir kiaušiniais. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir po truputį persijokite į tešlą. Tešla turi gautis tiršta, bet dar neminkoma.

* Tuomet kabinkite šaukštu, rankose suvoliokite dailų rutuliuką ir atsargiai dėkite į įkaitintą aliejų. Po kelių minučių spurgytes apverskite ant kitos pusės.

* Išvirusias išgriebkite kiaurasamčiu ir dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.

* Apibarstykite cukraus pudra ir tuoj pat patiekite, nes skaniausios dar šiltos.

Skanaus!

Naminiai varškės sūreliai


Naminiai varškės sūreliai


„Tai yra tas patiekalas, kuris kaskart socialiniame tinkle sulaukia didžiulio dėmesio, pagyrų ir padėkų už pasidalintą receptą“, – teigia Viktorija Vaičekauskytė, tinklaraščio @takemetosainttropez autorė.

Reikės:

350 g varškės

5 v. š. agavų sirupo (galima naudoti ir klevų,tik dedant ragaukite, nepersaldinkite, šokolade taip pat yra cukraus)

4 v. š. aguonų

150 g šokolado (naudojau šokoladą su 0.5 g cukraus ir riešutukų gabaliukais, nes labai norėjau)

100 g sviesto

Gaminimas

* Ant garų ištirpinau 100 g šokolado. Tada silikonine šluotele ištepiau silikonines formeles. Palikau stingti šaldiklyje apie 30 minučių.

* Tada išėmusi dar kartą užtepiau, kur matosi plonas 6okolado sluoksnis. Vėl įdėjau į šaldiklį, tik šįkart trumpesniam laikui – apie 10 min.

* Tuo tarpu pasidarau įdarą. Į indą dedu rupią varškę, išlydytą sviestą, agavų sirupą ir maišytuvu permalu taip, kad neliktų jokių grūdelių ir būtų vientisa masė. Kai masė paruošta, sudedu aguonas.

* Dedu masę į šokoladu išlietas silikonines formas. Ant garų išlydau likusius 50 g šokolado ir užlieju juo varškės masę formelėse. Tada dedu į šaldiklį 20 min. Pilnai sustingus išimu ir jau palieku tiesiog šaldytuve.

* Skonis visiškai tobulas!

Varškės pyragas – patiks mėgstantiems desertus su trapiu pagrindu


Varškės pyragas – patiks mėgstantiems desertus su trapiu pagrindu


„Jeigu mėgstate pyragus su trapiu sviestiniu pagrindu, tai ir šis varškės pyragas neabejotinai patiks“, – sako tinklaraščio „5produktai“ autorė Roma Labžentė. Šį pyragą ji gamino pagal ukrainietišką receptą. Tad išbandykite – gal šis nuostabus varškės pyragas sužavės ir jums.

Reikės:

varškės 400 g

kiaušiniai 3 vnt.

cukraus (naudojau rudąjį) 50 g

sviesto 110 g

miltų (naudojau kvietinius) 300 g

druskos žiupsnelis

Gaminimo eiga

• Varškę, kiaušinius ir cukrų sumaišiau. Pagal originalų receptą nereikia maišyti iki vientisos masės, tai palikau kiek stambesnius varškės gabaliukus.

• Miltus, sviestą ir druską suminkiau. Gavosi trapi tešla. Išklojau ja 16 cm kepimo skersmens formą nuimamais kraštais.

• Ukrainoje neretai į pyragą dedasi razinos arba vyšnios. Jeigu turite ir norite – galite sumaišyti su varškės mase. Aš tiesiog supyliau ant pagrindo.

• Kepiau iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30min.

Skanaus!

Lietiniai su varške ir bananais


Lietiniai su varške ir bananais

Patys skaniausi lietiniai su varške

Reikės:

kiaušinio 1 vnt.

pieno 350 ml

cukraus 1 v. š.

druskos 0.25 a. š.

miltų 2 v. š.

aliejaus 50 ml

Bananai 2 vnt.

varškės 2 v. š.

vanilės ekstrakto

Sviestas 50 g

Avietės 4 vnt.

Mėlynės 1 sauja

Cukraus miltelių (pabarstymui) žiupsnelis

IKI mėtos lapelių 3 vnt.

Gaminimas

1. Į indą muškite kiaušinį, pilkite 300 ml pieno, berkite 1 šaukštą cukraus, druską, miltus ir aliejų. Viską gerai išmaišykite elektriniu plakikliu iki vientisos masės. Į įkaitintą, nepridegančio paviršiaus keptuvę pilkite lietinių tešlą tiek, kad apsemtų keptuvės dugną ir kepkite iš abiejų pusių 1–2 min. arba, kol apskrus.

2. Į indą dėkite bananą, varškę, vanilės ekstraktą ir viską gerai sutrinkite virtuviniu trintuvu iki vientisos konsistencijos.

3. Į lietinius dėkite varškės masę ir susukite į cilindrus. Keptuvėje išlydykite sviestą ir kepkite lietinius iš abiejų pusių 3–4 min. arba kol apskrus. Patiekdami dėkite pjaustytą bananą, mėlynes, avietes ir uždėkite mėtų lapelių, berkite cukraus miltelių.

Skanaus!

Receptų dalijasi VMG

Varškės tinginys – neabejotinai vienas skaniausių desertų


Varškės tinginys – neabejotinai vienas skaniausių desertų


Reikės:

450 g varškės (9 % rieb. )

200 g sviesto (82 % rieb. )

1 skardinės sutirštinto pieno (397 g)

310 g sausainių (trapių)

100 g abrikosų (džiovintų)

100 g džiovintų spanguolių

100 g lazdynų riešutų

Gaminimas:

1. Lazdynų riešutus pakepinkite iki 180 ᵒC temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių, kol atšoks odelės. Odeles pašalinkite ir riešutus šiek tiek pasmulkinkite.

2. Džiovintas spanguoles ir abrikosus užpilkite vandeniu (arba juoda arbata, arba obuolių sultimis) ir leiskite pastovėti apie pusę valandos, kol išbrinks. Likusį vandenį nupilkite, vaisius nusausinkite.

3. Varškę labai gerai pertrinkite trintuvu, kad būtų tolygios tekstūros. Varškės gumuliukų turėtų likti kuo mažiau (arba išvis nelikti).

4. Minkštą kambario temperatūros sviestą išsukite elektriniu plaktuvu, tuomet supilkite kambario temperatūros saldintą sutirštintą pieną ir išplakite. Sudėkite varškę ir dar kartą išplakite.

5. Įmaišykite gabalėliais sulaužytus trapius sausainius, išmirkytus džiovintus vaisius (abrikosus galite šiek tiek pasmulkinti) ir kepintus riešutus.

6. Paruoštą masę sukrėskite į maistine plėvele ar kepimo popieriumi išklotą formą. Paviršių išlyginkite.

7. Palikite pastovėti šaldytuve pernakt, kol gerai sustings ir sausainiai suminkštės. Tuomet išimkite iš formos, pjaustykite gabalėliais ir ragaukite.

Receptu dalijasi Lidl ir tinklaraščio „Saulėta virtuvė“ autorė Asta.

Varškės pyragas – tokio tobulo skonio, kad norėsite dar ir dar


Varškės pyragas – tokio tobulo skonio, kad norėsite dar ir dar

Patikėkite, šis varškės pyragas vertas kiekvieno jam ištarto komplimento. Itin turtingo skonio, kvapnus ir toks gardus, kad kitai dienai jo tikrai neliks. Tad skubėkite gaminti ir ragauti ypatingai skanaus varškės pyrago.


Reikės tešlai:

sviesto 200 g

cukraus 200 g

vanilinio cukraus 2 a. š.

kiaušinio 1 vnt.

miltų 300 g

kepimo miltelių 1 a. š.

šokoladinės kakavos 2 v. š.

Varškės įdarui:

varškės 500 g

grietinės 200 g

kiaušinių 4 vnt.

cukraus 100 g

vanilinio cukraus 1 a. š.

krakmolo 2 v. š.

apelsino žievelė, nutarkuota 1 vnt.

apelsino sultys 1 vnt.

Gaminimas:

1. Pirmiausia reikia pasiruošti tešlą. Sviestą išlydyti ir leisti kiek atvėsti. Tada į jį supilti cukrų, vanilinį cukrų, kiaušinį ir išplakti, kol cukrus ištirps (arba bent nors kiek patirps). Miltus, kepimo miltelius ir kakavą sumaišyti, berti į plakinį ir minkyti tešlą (jei viską išmaišius, vis dar limpa prie rankų, šiek tiek pridėti miltų). Padalinti į maždaug dvi lygias dalis, įvynioti į maišelius ar maistinę plėvelę ir valandai įkišti į šaldiklį.

* Varškės masei: varškę sumaišyti su grietine. Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, sumaišyti su varške, krakmolu ir mikseriu ar smulkintuvu gerai pertrinti iki vientisos masės. Įtarkuoti apelsino žievelę, supilti apelsino sultis ir gerai išmaišyti.

* Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi. Burokine tarka tarkuoti pirmąjį tešlos gabaliuką ir gražiai paskirstyti ant dugno. Pilti varškės masę ir ant viršaus paskirstyti antrąjį sutarkuotą tešlos gabalą. Dėti į įkaitintą iki 180° C temperatūros orkaitę ir kepti apie 45 min. Ištraukti iš orkaitės varškės pyragą ir leisti visiškai ataušti.

Skanaus!

Varškės sausainukai, kuriems niekas negali atsispirti


Varškės sausainukai, kuriems niekas negali atsispirti


Reikės:

Sviestas 220 g

Varškė 230 g

Citrinos žievelė 1 šaukštas

Miltai 2 puodeliai

Kepimo milteliai 1 šaukštelis

Cukrus 5 šaukštai

Gaminimas:

* Varškę sutrinkite su išlydytu sviestu ir labai gerai išmaišykite su smulkiai tarkuota citrinos žievele. Maišykite, kol varškės masė taps puri.

* Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir įmaišykite į varškę, gerai išminkykite.

* Tešlą iškočiokite (turėtų būti apie 0,5 cm storio). Stikline arba apvalia sausainių formele išspauskite skritulius.

* Tešlos skritulius iš abiejų pusių apvoliokite cukruje. Kiekvieną sulenkite į 4 dalis.

* Sausainukus sudėkite ant kepimo popieriumi ištiestos skardos ir kepkite apie 35 minutes iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)