Iš viso šis žingsnis paveiks 25 restoranus, iš kurių net 23 priklauso „Jamie's Italian“ tinklui.
J. Oliveris sakė: „Suprantu, kaip tai sudėtinga visiems, kuriuos tai paveikė“.

Aistra

„Taip pat norėčiau padėkoti visiems klientams, kurie mėgavosi ir palaikė mus pastarąjį dešimtmetį, buvo tikras malonumas jus aptarnauti“, – kalbėjo garsusis šefas.

„Mes atidarėme „Jamie's Italian“ 2008 metais, siekdami gerąja prasme sutrikdyti vidutinės rinkos maitinimą JK Didžiojoje gatvėje, su didelės vertės ir daug aukštesnės kokybės ingredientais, geriausiais rinkoje gyvūnų gerovės standartais ir nuostabia komanda, kuri prijautė mano aistrai geram maistui ir aptarnavimui. Ir mes darėme būtent tai“, – pridūrė J. Oliveris.

Restoranui „Jamie Oliver’s Fifteen Cornwall“ Votergeito įlankoje, kuris veikia pagal frančizę, tai įtakos neturės.

Šlovė

J. Oliveris išgarsėjo savo knygomis ir televizijos šou, transliuotais daugybėje šalių, kurių pirmasis buvo parodytas Jungtinėje Karalystėje prieš du dešimtmečius. Jis taip pat agitavo už sveikesnę mitybą, įskaitant sveikesnį vaikų maitinimą mokyklose.

Jo restoranų tinklas yra naujausia sunkių prekybos sąlygų JK Didžiojoje gatvėje auka. Garsiojo šefo verslas susidūrė su sunkumais prieš dvejus metus, per tą laiką užsidarė nemažai „Jamie's Italian“ ir „Barbecoa“ restoranų.

2017 metais jis uždarė paskutinį savo „Union Jacks“ restoraną, taip pat žurnalą „Jamie“, kuris buvo leidžiamas beveik dešimtmetį. Tų pačių metų gruodžio mėnesį šefas į savo restoranų verslą asmeniškai investavo tris milijonus svarų (apie 3,4 milijono eurų).

Svetingumo industrijos ekspertas Simonas Mydlowski tvirtina, kad J. Oliveriui nepavyko suspėti su kintančiomis tendencijomis.

Jamie Oliveris

„Kad šis sektorius būtų sėkmingas, turi nuolat tobulėti – nuo meniu ir gėrimų pasirinkimo iki to, kaip bendraujate su klientais, – aiškino ekspertas. – Susidūrę su aukštesne nuoma, kylančiomis maisto produktų kainomis ir padidėjusia konkurencija, restoranai turi išsiskirti. Ne atsitiktinumas, kad gerai sekasi mažesniems prekės ženklams, kurie turi laisvę ir lankstumą atsinaujinti.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (119)