Reikės:

750 g vištų šlaunelių
žemės riešutų aliejaus
400 g rytietiškų grybų mišinio
vienos 400 g skardinės neriebaus kokosų aliejaus
1 kubelio organinio vištienos sultinio
6 žaliosios citrinos lapelių
200 g žaliųjų žirnelių
½ ryšelio šviežių tailandietiškų bazilikų
2 žaliosios citrinos

Kario pastai:

4 skiltelių česnako
2 svogūnų
5 cm gabalėlio imbiero
2 stiebelių citrinžolės
4 žaliųjų aitriųjų paprikų
1 a. š. maltų kuminų
½ ryšelio šviežios kalendros
2 v. š. žuvies padažo

Gaminimas:

1. Pasigaminkite kario pastą: nulupkite ir stambiai supjaustykite česnakus, svogūnus ir imbierus, sudėkite į maisto trintuvą.
2. Nuimkite kietesnius citrinžolės lapelius, supjaustykite ir įmeskite į trintuvą. Supjaustykite aitriąsias paprikas su kuminais ir puse kalendros (su visais koteliais). Trinkite, kol atrodys labai smulkiai supjaustyta, tada supilkite žuvies padažą ir vėl sutrinkite.
3. Supjaustykite vištieną 2,5 cm juostelėmis. Dideliame prikaistuvyje ant vidutinės ugnies įkaitinkite 1 valgomąjį šaukštą aliejaus, sudėkite vištieną ir kepinkite 5–7 minutes arba kol pageltonuos, perdėkite į lėkštę.
4. Sulaužykite grybus į tolygias dalis. Uždėkite keptuvę ant vidutinės ugnies, sudėkite grybus ir kepkite 4–5 minutes arba kol pagels. Kiaurasamčiu ištraukite ir sudėkite į lėkštę
5. Sumažinkite ugnį iki vidutinės-silpnos ir sukrėskite žalią tailandietišką pastą, kepinkite 4–5 minutes vis pamaišydami.
6. Supilkite kokosų pieną ir 400 ml verdančio vandens, sutrupinkite sultinio kubelį ir suberkite, sudėkite žaliųjų citrinų lapus. Padidinkite ugnį ir palaukite, kol užvirs, tada sumažinkite ugnį ir virinkite apie 10 minučių arba kol skysčio kiek sumažės.
7. Sukrėskite vištieną ir grybus, sumažinkite ugnį iki silpnos ir kaitinkite dar 5 minutes, arba kol vištiena visiškai suminkštės, tada suberkite žaliuosius žirnelius, pavirkite dar 2 minutes.
8. Įberkite jūros druskos pagal skonį ir šviežiai maltų juodųjų pipirų. Nuskabykite, stambiai sukapokite ir suberkite bazilikų ir likusius kalendrų lapelius.
9. Patiekite su žaliosios citrinos riekelėmis ir garuose virtais ryžiais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)