Sūrio tortą dažniausiai renkasi ypatingoms progoms, tokioms kaip gimtadieniai, šeimos susibūrimai ir kitos šventės. Jo paruošimas nėra sudėtingas, todėl jį gali pasigaminti net ir pradedantieji.

„Mano šeimoje sūrio tortas pagal šį receptą gaminamas kiekvieno gimtadienio metu, vis keičiant jo papuošimus. Jo gamyba prasidėjo prieš kelerius metus ir tai jau tapo nuostabia mano šeimos tradicija“, – sako Viktorija Šiupinytė, Šiaulių Valstybinės kolegijos Organizacijos komunikacijos ir rinkodaros antro kurso studentė.

Mergina atkreipia dėmesį, kad torto išskirtinumas – padas.

„Gamindamos jį mes su mama naudojame smulkintus lazdyno arba migdolų riešutus. Juos susmulkiname kartu su sausainiais, sumaišome su sviestu ir formuojame torto pagrindą. Jis gaunasi labai skanus ir traškus“, – dalijasi Viktorija.

Šeimos sūrio torto receptas

Reikės:

240 g sausainių
125 g sviesto
400 g kondensuoto pieno
450 g maskarponės sūrio
60 ml citrinos sulčių
1,5 šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės
saujelės lazdyno ar migdolų riešutų
papuošimui – įvairios uogų, vaisių, šokolado – kaip kam patinka

Gaminimas:

* Sviestą ištirpinti ant vidutinės ugnies. Sausainius susmulkinti iki trupinių, sumaišyti su tirpintu sviestu.

* Gautus drėgnus trupinius sudėti į norimą formą ir joje suformuoti torto pagrindą bei aukštesnius kraštelius. Įdėti į šaldytuvą, kad sustingtų, kol bus paruoštas kremas.

* Maskarponės sūrį išplakti elektriniu plakikliu, lėtai pilti kondensuotą pieną ir vėl plakti iki vientisos masės. Supilti citrinos sultis, suberti smulkiai sutarkuotą citrinos žievelę ir dar kartą išplakti.

* Gautą kremą supilti ant trupinių pagrindo ir išlyginti. Uždengti maistine plėvele ir dar kartą įdėti į šaldytuvą, kad sustingtų (bent 5 valandoms, o geriausia būtų laikyti per naktį).

* Tortą puošti pagal savo norus – tai gali būti ištirpintas šokoladas, vaisiai ar uogos.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją