„Gauti „Michelin“ žvaigždę – ne pabaiga, o tik pradžia“, – sako šefas ir „Delfi” skaitytojams siūlo pažiūrėti, kaip jam sekasi Lietuvoje kepti žuvį.
„Michelin“ žvaigžde įvertinto „Indaco“ restorano Italijoje šefo sukurtų patiekalų galima paragauti Trakuose esančiame restorane. Pagal naujausias pasaulio virtuvės tradicijas pagaminti naujojo meniu patiekalai išlaikė lietuvišką dvasią ir autentiškumą, sujungė tai, kas lokalu ir globalu, kas tradiciška ir inovatyvu, supynė lietuvišką ir itališką skonius.
Lietuviška lydeka su pankolių kremu
- Lydeką pasūdome, beriame pipirų. Pilame truputį alyvuogių aliejaus.
- Ant lydekos dedame citrinos žievelę ir mėtos ryšulėlį. Kai žuvis keps, šie prieskoniai aromatizuos žuvį.
- Lydeką supakuojame kepimo popieriaus vokelyje. Vokelį dedame ant molio lapo. Kai jį sulankstysime ir užsuksime galus, išeis kepimo kamera.
- Dedame į orkaitę 180°C ir kepame 10 minučių.
- Į lėkštę dedame pankolio kremo.
- Pankolio griežinėlius marinuojame druska ir alyvuogių aliejumi. Susukame ir dedame į lėkštę.
- Išpakuojame iškepusią lydekos filė. Nuimame citrinos žievelę ir mėtos ryšulėlį, pamerkiame juos į juodosios arbatos sultinį. Įpilame šiek tiek alyvuogių aliejaus, gerai išmaišome. Padažu apšlakstome lydeką lėkštėje.
- Puošiame žolelėmis.