„Gauti „Michelin“ žvaigždę – ne pabaiga, o tik pradžia“, – sako šefas ir „Delfi” skaitytojams siūlo pažiūrėti, kaip jam sekasi Lietuvoje kepti žuvį.

Pasquale Palamaro

„Michelin“ žvaigžde įvertinto „Indaco“ restorano Italijoje šefo sukurtų patiekalų galima paragauti Trakuose esančiame restorane. Pagal naujausias pasaulio virtuvės tradicijas pagaminti naujojo meniu patiekalai išlaikė lietuvišką dvasią ir autentiškumą, sujungė tai, kas lokalu ir globalu, kas tradiciška ir inovatyvu, supynė lietuvišką ir itališką skonius.

Pasquale Palamaro

Lietuviška lydeka su pankolių kremu

  • Lydeką pasūdome, beriame pipirų. Pilame truputį alyvuogių aliejaus.
  • Ant lydekos dedame citrinos žievelę ir mėtos ryšulėlį. Kai žuvis keps, šie prieskoniai aromatizuos žuvį.
  • Lydeką supakuojame kepimo popieriaus vokelyje. Vokelį dedame ant molio lapo. Kai jį sulankstysime ir užsuksime galus, išeis kepimo kamera.
  • Dedame į orkaitę 180°C ir kepame 10 minučių.
Pasquale Palamaro
  • Į lėkštę dedame pankolio kremo.
  • Pankolio griežinėlius marinuojame druska ir alyvuogių aliejumi. Susukame ir dedame į lėkštę.
  • Išpakuojame iškepusią lydekos filė. Nuimame citrinos žievelę ir mėtos ryšulėlį, pamerkiame juos į juodosios arbatos sultinį. Įpilame šiek tiek alyvuogių aliejaus, gerai išmaišome. Padažu apšlakstome lydeką lėkštėje.
  • Puošiame žolelėmis.
Lietuviška lydeka su pankolių kremu
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt