Sluoksniuotis su kiaušiniu, sūriu ir olandišku padažu

Ingredientai:

  • 4 riekės forminės grūdėtos duonos
  • 6 putpelės kiaušiniai
  • 50 g sviesto
  • 50 g kreminio sūrio
  • 30 g kietojo sūrio (naudojau avies sūrį)
  • 50 g vyšninių pomidorų
  • 30 g agurkų
  • 20 g žalumynų aliejaus
  • 50 g mėlynųjų svogūnų
  • 20 g cukraus
  • Druskos, pipirų

Patiekiant:

  • saujelė saulėgrąžų daigų
  • žalumynų aliejaus

Gaminimas:

1. Keptuvėje ištirpinamas sviestas ir jame iš abiejų pusių apkepinamos duonos riekelės. Iškepusios pagardinamos druska ir pipirais.

2. Putpelės kiaušiniai įmušami į maišelį, pašlakstytą žalumynų aliejumi, ir dedami į užvirintą vandenį. Verdami 2 minutes.

3. Karamelizuotiems svogūnams pagaminti cukrus ištirpinamas prikaistuvyje iki karamelizuojasi (tampa gintarinės spalvos). Dedami pusžiedžiais pjaustyti svogūnai, pakepinami labai trumpai, apverčiami ir dar 1 minutę pakepinami.

4. Duonos riekutės aptepamos kreminiu sūriu.

5. Ant dviejų riekelių dedami griežinėliais pjaustyti agurkai, pasmulkinti vyšniniai pomidoriukai ir karamelizuoti svogūnai.

6. Ant kitų dviejų riekelių dedama dar šiek tiek pomidoriukų ir virti kiaušiniai. Ant viršaus užtarkuojamas kietasis sūris.

7. Riekelės su kiaušiniais ir sūriu dedamos ant riekelių su daržovėmis.

8. Šiuos sluoksniuočius tinka patiekti su olandišku padažu, papuošus saulėgrąžų daigais ir pašlaksčius žalumynų aliejumi.

Patarimai:

Jeigu norisi gražesnės formos sluoksniuočio, iš duonos riekelių išpjaukite apskritimus (specialia formele ar tiesiog stikline).

Skanaus!

Sluoksniuotis su kiaušiniu, sūriu ir olandišku padažu
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)