Išbandykite, ypač jei niekada nekepėte pyragaičiųplikytos tešlos. Rezultatas – kvepianti virtuvė, pasididžiavimas savimi ir meiliai murkiantis pilvas.

3 didelėms skardoms reikės:

1/2 puodelio pieno
1/2 puodelio vandens
110 g sviesto
1/2 arbatinio šaukštelio druskos
1 puodelio miltų
4 didelių kiaušinių
170 g kietojo sūrio, pavyzdžiui „Džiugas“

Puodelio talpa – 250 ml.

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 C. Pieną ir vandenį supilkite į prikaistuvį, suberkite druską, sudėkite gabaliukais supjaustytą sviestą. Prikaistuvį su pienu, vandeniu ir sviestu maišydami pakaitinkite ant didelės ugnies, kad sviestas ištirptų, o pienas užvirtų.
2. Kai tik pienas užverda (daugiau nei pusė pieno paviršiaus ima burbuliuoti), iškart vienu mostu supilkite miltus ir greitai maišykite. Kai neliks sausų miltų, sumažinkite ugnį iki mažos liepsnos ir kaitindami apie 2 minutes intensyviai maišykite tešlą, kol supuls į vieną gabalą ir pradės šiek tiek blizgėti.
3. Išverskite tešlą į dubenį ir palikite 2–3 minutėms atvėsti, vis pamaišykite. Kai tešla nebebus itin karšta, įmuškite pirmą kiaušinį ir gerai jį įmaišykite į tešlą, tik tada įmuškite antrą, jį vėl gerai įmaišykite ir taip toliau. Įmaišant kiaušinį iš pradžių atrodys, kad to niekada nepavyks padaryti, bet nepasiduokite, maišykite ir gausite vientisą tešlą. Galiausiai įmaišykite smulkiai sutarkuotą sūrį. Pasilikite šiek tiek sūrio pyragaičių viršui pabarstyti.
4. Skardą patepkite sviestu ir išklokite sviestiniu popieriumi. Tešlą sukrėskite į konditerinį maišelį ir spauskite nedidelius pyragaičius. Apibarstykite sūriu. Jei neturite konditerinio maišelio, pyragaičius galima formuoti tiesiog dviem arbatiniais šaukšteliais – skonis nuo to tikrai nenukentės.
5. Sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 190–200 C ir kepkite 20–25 minutes, kol pyragaičiai pakils ir paruduos, nedarinėjant orkaitės durelių.

Daugiau skanių idėjų rasite čia.