Kaip pasakojo „Delfi TV“ laidos vedėjas, kuriam taip pat yra tekę gaminti naujojoje „Delfi TV virtuvė“ filmavimo studijoje (jo keptų bananų receptą galite pamatyti ČIA), pats pusryčiams jis dažniausiai renkasi vaisius, kakavą su saldžia duona ar keptus kiaušinius. Dėl laiko stokos laidos vedėjas ryte negali skirti pakankamai laiko gaminimui, tačiau sako, jog lengvi pusryčiai jam puikiai tinka.

„Nors gaminu ir itin paprastus patiekalus, bet stengiuosi juos paįvairinti ir vis keisti, kad nebūtų monotonijos“, – pasakojo S. Abiodunas Toye.

Pasiteiravus, kaip paprastai atrodo pusryčiai Samsono gimtinėje Nigerijoje, laidos „Gimę ne Lietuvoje“ vedėjas nusišypsojo: „Nigerijoje maistas tikrai gerokai skiriasi. Ten jis daug aštresnis nei Lietuvoje. Savo virtuvėje daug rečiau naudojame bulves nei Lietuvoje. Taip pat beveik visi mūsų naudojami produktai yra natūralūs ir neturi konservantų.

Samsonas virtuvėje

Tiesą sakant, vos tik atvykus į Lietuvą pats keisčiausias patiekalas, kurį teko matyti, buvo vėdarai. Vis dar bijau ir ragauti, nes tiesiog jau žinau, iš ko jie gaminami“, – su šypsena pasakojo Lietuvoje jau ne vienerius metus gyvenantis vyras.

Dažniausiai dar gyvendamas Nigerijoje S. Abiodunas Toye pusryčiams rinkdavosi keptą bananą su saldžiomis pupelėmis ir balta duona. Šį tradicinį Nigerijoje patiekalą jį dar vaikystėje išmokė gaminti ir mama.

„Delfi TV“ eteryje laidą „Receptų receptai“ galite stebėti kiekvieną šeštadienį 9.30 val. „Delfi TV“ – nemokamas televizijos kanalas pasiekiamas visiems Lietuvos gyventojams. Nerandi? Kreipkis į savo televizijos tiekėją arba įjunk kanalų skenavimą savo televizoriuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)