O po aromatingo pirmojo patiekalo – desertas. Konditerijos šefas Ali Gadžijevas siūlo išsikepti tikrai įspūdingą plikytos tešlos pyragą, įdarytą plikytu pieninio šokolado kremu. Jis drąsina šeimininkes būtinai jį išbandyti ir tikina, kad tai pats geriausias „sumuštinis“, koks tik galėtų būti.

Nauji receptai ir daug naudingų maisto gaminimo patarimų – kulinarinėje laidoje „Gardu Gardu“, žada organizatoriai.

Vištienos ir daržovių sriuba su avokadu

Reikės:

  • 400 g vidinės vištienos krūtinėlės filė
  • pusės žaliosios citrinos
  • kubelio šviežio imbiero
  • 1 avokado
  • pusės mėlynojo svogūno
  • 1 didelės morkos
  • 2 didelių bulvių
  • 1 saliero stiebo
  • vištienos prieskonių
  • žiupsnelio druskos
  • žiupsnelio šviežiai grūstų pipirų
  • šviežio citrininio čiobrelio
  • alyvuogių aliejaus marinavimui ir kepimui

Gaminimas:

  1. Į gilesnį dubenį įpilti porą valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus, išspausti pusės žaliosios citrinos sulčių, suberti susmulkintą imbiero kubelį (1 cm skersmens), įberti vištienos prieskonių pagal skonį. Viską išmaišyti ir šiuo marinatu įtrinti vištienos filė gabaliukus. Padėti pusvalandžiui į šaldytuvą.
  2. Daržoves (išskyrus avokadą) susmulkinti šiaudeliais. Gilioje keptuvėje įkaitinti aliejų ant aukštos kaitros, įmesti neluptą česnako skiltelę, pakepinti, suberti svogūną ir salierą, paskrudinti. Tada suberti bulves, pamaišyti, sudėti morkas ir viską gerai paskrudinti. Tada sumažinti kaitrą, užpilti verdančio vandens, kad apsemtų daržoves, įberti druskos pagal skonį ir patroškinti 10 minučių.
  3. Išimti iš šaldytuvo mėsą, nusausinti ir apkepti keptuvėje. Avokadą perpjauti per pusę, išimti kauliuką ir nulupti. Supjaustyti skiltelėmis išilgai.
  4. Sriubą išpilstyti į dubenėlius, uždėti ant viršaus riekelėmis pjaustytos vištienos ir avokado. Apibarstyti šviežiai grūstais pipirais ir šviežio citrininio čiobrelio lapeliais.

Plikytos tešlos pyragas, įdarytas plikytu pieninio šokolado kremu

Plikytos tešlos pyragas

Plikytai tešlai reikės:

  • 125 g pieno
  • 125 g vandens
  • 15 g cukraus
  • 4 g druskos
  • 110 g sviesto, supjaustyto kubeliais
  • 140 g miltų
  • 260 g kiaušinių masės (5 didelių kiaušinių)
  • migdolų drožlių

Kremui reikės:

  • 200 g pieno
  • 45 g grietinėlės
  • 40 g kiaušinių trynių masės (2 trynių)
  • 30 g cukraus
  • 12 g kukurūzų krakmolo
  • 100 g pieninio šokolado
  • 25 g sviesto

Gaminimas:

  1. Į puodą supilti pieną, vandenį, sudėti sviestą ir suberti cukrų bei druską. Užvirti. Nukelti nuo kaitros ir nuolat maišant suberti miltus. Gerai išmaišyti iki vientisos blizgios masės. Po truputį pilti kiaušinių masę ir nuolat maišyti, kol vėl bus vientisa masė. Jei tešla per kieta, įpilti šlakelį šilto pieno ir gerai išmaišyti. Tešla turi būti vientisa ir lengvai drimbanti nuo šaukšto ar šluotelės.
  2. Konditeriniu maišeliu ant kepimo popieriaus išpiešto žiedo sukamais judesiais formuoti apskritimo formos tuščiavidurį pyragą. Apibarstyti migdolų drožlėmis. Jei lieka tešlos, suformuoti ant likusios vietos sausainukų. Pašauti į iki 220°C įkaitintą orkaitę ir iš karto sumažinti kaitrą iki 180°C. Kepti 30 minučių neatidarinėjant orkaitės.
  3. Užvirti pieną. Atskirame inde sumaišyti cukrų su kukurūzų krakmolu ir ant jų užpilti kiaušinių trynius. Gerai išmaišyti iki vientisos masės. Į ją po truputį pilti užvirusį pieną ir nuolat maišyti šluotele. Gautą masę vėl grąžinti į puodą ir pakaitinti, kol sutirštės iki kreminės konsistencijos. Gautu kremu užpilti šokoladą ir maišyti, kol jis ištirps. Tada sudėti sviestą ir vėl viską gerai išmaišyti. Kremą atvėsinti šaldytuve.
  4. Atvėsusį pyragą perpjauti horizontaliai per pusę. Apatinę dalį pertepti kremu ir uždėti viršutinę dalį. Apibarstyti cukraus pudra.

Skanaus!

Gian Luca Demarco ir Ali Gadžijevas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)